dinsdag 15 februari 2011

Tzahal Boycot 7


GEEN REDEN VOOR FEEST MET ISRAELISCHE LEGERBAND

14/02/2011
In de week van 21 februari haalt de organisatie ‘Christenen voor Israël’ de Israëlische legerband ‘Tzahal’ naar Nederland voor een drietal concerten. Wie wil gaan genieten van deze ‘spetterende’ bijeenkomsten moet ook even stilstaan bij de ‘muziek’ die het Israëlische leger in de bezette gebieden laat horen.

Aldus de voorzitters van Een Ander Joods Geluid, de Werkgroep Keerpunt en het Nederlands Palestina Komitee in een schrijven over iets wat lijkt op het tijdens de Zuid-Afrikaanse Apartheid hier concerten laten houden door bijbehorend apartheidsleger.

In Gaza houden straaljagers ’s nachts regelmatig de inwoners uit hun slaap. Op de West Bank wachten dagelijks duizenden Palestijnen bij checkpoints op de bevelen van Israëlische soldaten. Israëlische militairen maken zich bij voortduring schuldig aan ernstigeschendingen van de mensenrechten  en zelfs oorlogsmisdaden . Honderden soldaten die in het leger dienen en gediend hebben, legden hiervan getuigenis af. Hun verhalen zijn gebundeld in een recente publicatie van ‘Breaking the Silence’, een Israëlische organisatie die de misdaden van het leger aan de kaak stelt . Wie dit rapport leest, vergaat alle lust tot feestvieren. De belangrijkste activiteit van het Israëlische leger is niet, zoals ‘Christenen voor Israël’ beweert, de verdediging van het land, maar, volgens de militairen die aan het woord komen, het ‘onmogelijk maken van het leven van de Palestijnen door separatie, intimidatie en collectieve straffen’.
‘Christenen voor Israël’ motiveert zijn liefde voor Israël vanuit de liefde voor God en de bijbel. Juist dat laatste heeft de Protestantse Kerken in Nederland in februari 2010 aangezet tot een dringende oproep aan de Israëlische overheid om, met een beroep op de bepalingen in het Internationaal recht, de muur af te breken waar die op Palestijns grondgebied is gebouwd en te stoppen met het bouwen van nederzettingen en het annexeren van Oost Jeruzalem. Van respect voor het Internationaal recht is tot op heden echter niets gebleken. Zolang Israël dit aan z’n laars lapt, is er geen reden voor feest. En ‘Tzahal’ hoort hier sowieso niet thuis. 

Ondertekenaars: 

Jaap Hamburger, voorzitter Een Ander Joods Geluid 
Guus Hoelen, voorzitter Werkgroep Keerpunt 
Wim Lankamp, voorzitter Nederlands Palestina Komitee

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bravo.

Details:
- Er zijn ook kinderkaartjes (witte fosfor anyone?)
- Een vierde optreden op do 17 feb te Liberaal Joodse Genmeente Amsterdam (Liberaal rijmt op aal, bedenk ik nu)
- Optredens eerder waren in legeruniform.
- Een "opbrengst" (wie betaalt de tickets dan?) gaat naar een "goed doel in Israel". Google Collectieve Israel Actie (CIA). Landdiefstal.
- Ik heb 2 kaartjes voor hun optreden. We willen meezingen, maar als ik de tekst niet ken zing ik wel wat anders. We willen Vrede, godverdomme, vrede.

eGast

Anoniem zei

http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=20665&sector=13
gezellige berichten op deze site. Zwartmakerij en leugens.
christelijk informatie platform,niet echt hoopgevend maar er zijn reacties die het recht zeer moedig verdedigen .
Jose

Anoniem zei

Het zoveelste bewijs van de ongehoorde medewerking van de Nederlandse autoriteiten. Direct als ongewenste illegaal het land uit. Daar zijn we tegenwoordig toch zo goed in? Wanneer worden hier vragen over gesteld in de Kamer?

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...