zondag 2 januari 2011

Manfred Gerstenfeld. Extremistische Zionist


De als fanatiek bekend staande zionist Manfred Gerstenfeld: ‘Er is overeenkomst tussen degenen die bereid waren Tsjechoslowakije op te offeren voor Chamberlains ‘vrede in onze tijd’ en zij die van Israël concessies verlangen jegens de Palestijnen.’  Op deze manier probeert hij de Israelische terreur te rechtvaardigen, en de Israelische landroof. 

Let u vooral ook op wat er nu in Nederland gebeurt. Ik schreef in een vorig stukje:

Doordat ze een beroep kan doen op een joodse achtergrond wordt het racisme van Rosanne Hertzberger in Nederland geaccepteerd.

Dit wil niet zeggen dat joodse Nederlanders nu alles mogen zeggen over elk onderwerp. Geenszins zelfs. Van zowel de filosemiet als de zionist mogen joden buiten Israel alleen maar datgene opperen wat binnen de grenzen blijft van de aan hen toegeschreven rol. Zodra ze zich dus niet opstellen als gecultiveerd slachtoffer dan worden ze onmiddellijk gecriminaliseerd. Net zoals de antisemiet bepaalt wat een jood al dan niet mag, zo bepalen de filosemiet en de zionist wat een jood wel mag en wat absoluut niet. Een illustrerend voorbeeld is het volgende interview met Manfred Gerstenfeld, die zijn sympathie met joods terrorisme niet onder stoelen en banken steekt. De digitale editie van NRC/Handelsblad bericht:

De stelling van - De stelling van Manfred Gerstenfeld: De positie van Joden symboliseert het verval van de Nederlandse rechtsstaat...

U schrijft dat Nederland geen ‘bewuste Joden’ meer nódig heeft.

„Ik zeg niet dat ze beter weg kunnen gaan. Ik zeg evenmin dat er over twintig jaar geen Joden meer in Nederland zullen leven. Maar het Joodse leven zal zeer waarschijnlijk wel verdunnen. Joden die ik spreek, zeggen: ik maak me zorgen over mijn kinderen. Ik krijg e-mails van mensen, die blij zijn dat ik zeg wat zij niet durven te zeggen. Nederland heeft ze niet nodig. Als ze weggaan, gebeurt er voor de Nederlandse maatschappij niets. Als een burgemeester weggaat, blijven er honderden over. Maar dit gaat alleen over de Joden die wat aan hun religie doen. Zoals Bolkestein fijntjes zei: Job Cohen hoeft niet weg.” (hij lacht)

En daarmee zijn we bij Job Cohen, een van de meest terugkerende personen in uw boek. U stelt hem impliciet verantwoordelijk voor antisemitische incidenten in Amsterdam.

„Ik heb Cohen een vijand van me genoemd. Hij is de leider van de PvdA, in mijn ogen een perverse partij. Hij is ruggengraatloos, en verantwoordelijk voor een verwerpelijk anti-Israëlisch programma. Cohen representeert de visie van die partij.”

In uw boek gaat u vooral in op zijn periode als burgemeester van Amsterdam.

„Ja, maar als hij geen PvdA-leider was geworden, had ik me niet zo in hem verdiept. Ik heb hem één keer ontmoet, en ik kon niets met hem. Toen ik een biografie van Cohen las, begon ik de man te begrijpen. Hij heeft weinig normbesef. Hij draagt een masker, ik weet niet wat daarachter zit.”

U geeft nu alleen psychologische argumenten.

„Ik ben geen psycholoog. Maar neem nu het ‘de boel bij elkaar houden’. Ik heb op Sicilië gewerkt, ik heb gezien wat de boel bij elkaar houden betekent. De maffia zorgt dat de politici verkozen worden, de politici houden de maffia de hand boven het hoofd. Ook in mijn jeugd in Amsterdam werd op de Wallen de boel bij elkaar gehouden. De sterke jongens wilden geen rotzooi, dat was slecht voor de klandizie. Cohens benadering is de zeer verdunde vorm van deze methode..."
http://digitaleeditie.nrc.nl/NH/2010/12/20101231___/2_10/article2.html

Net zoals in het antisemitische nazi-propagandablad Der Sturmer de jood gestigmatiseerd werd door hem af te schilderen als 'een masker' met 'weinig normbesef' zo wordt een integer mens als Job 
Cohen door een als fanatiek bekend staande zionist uit Israel geportretteerd als een masker dragende mafiosi die pleit voor 'de boel bij elkaar houden.'  En deze ‘iedereen telt mee’-houding verraadt in de ogen van Gerstenfeld en Rosanne Hertzberger en al die andere Wilders' epigonen een weerzinwekkende mentaliteit. Een jood dient geen begrip te tonen voor de ander, hij/zij mag alleen slachtoffer zijn van de ander, die rol levert namelijk het meest op. Het is geen toeval dat sinds 'de Joodse natie' niet langer meer als kleine David wordt gezien maar eerder als grootste bedreiging van de wereldvrede het niet op wetenschappelijke feiten gebaseerde gezever over een toenemend antisemitisme weer in volle kracht opklinkt. Het gecultiveerd slachtofferschap moet de terreur van Israel verdoezelen. Hoe meer Israel het internationaal recht schendt des te luider het geroep over antisemitisme, waarbij, let u vooral op, het antisemitisme wordt gelijk gesteld aan een -- in de woorden van Gerstenfeld -- 'anti-Israëlisch programma.'

Gerstenfeld is de man van deze vergelijking: 

‘Er is overeenkomst tussen degenen die bereid waren Tsjechoslowakije op te offeren voor Chamberlains ‘vrede in onze tijd’ en zij die van Israël concessies verlangen jegens de Palestijnen.’  

Met andere woorden: degenen die de zionistische landroof bekritiseren, zoals het Internationaal Gerechtshof, de Verenigde Naties en de alle landen die de Geneefse Conventies respecteren zijn te vergelijken met obscurantisten die Hitler hun zin gaven. Maar dit feit verzwijgt de NRC want het past niet in het beeld dat de krant nastreeft, het criminaliseren van joodse Nederlanders die weigeren hun slachtofferrol naar behoren te spelen. Vandaar ook deze sluwe opmerking van Gerstenfeld

Als een burgemeester weggaat, blijven er honderden over. Maar dit gaat alleen over de Joden die wat aan hun religie doen. Zoals Bolkestein fijntjes zei: Job Cohen hoeft niet weg.” (hij lacht)

Met andere woorden, omdat Job Cohen de hem toegeschreven rol van gecultiveerd slachtoffer weigert te spelen is hij eigenlijk geen jood en dient hij zijn mond te houden. (hij lacht) Het argument dat  'dit gaat alleen over de Joden die wat aan hun religie doen,' is daarbij een non-argument aangezien in 'de Joodse staat' talloze Joden geseculariseerd zijn en niets doen 'aan hun religie.' Maar die beschouwt Gerstenfeld wel als joden.


Let u op, het gaat allemaal nog zieker worden. Mark my words. En de commerciele media poken het vuurtje op.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...