donderdag 17 juni 2010

Wilders en de pro-Israel lobby 2

Jan V. heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Wilders 14" achtergelaten:

Ik denk dat het verhaal van mevr. en mijnheer Kwint een gerede kans maakt om waar te zijn.
Hier de argumenten:
Op 15 mei 2007 schreef Emile Fallaux in Vrij Nederland dat ze een brief hadden ontvangen van een hoge ambtenaar die schreef: "... de internationale veiligheidsdirectie van Buitenlandse Zaken ‘ongeveer een formatieplaats nodig had voor het beantwoorden van (soms zeer gedetailleerde) vragen van Wilders over met name het Midden-oosten. Hoewel we dat niet echt konden bewijzen was het duidelijk dat hij veel vragen toegespeeld kreeg van de Israëlische ambassade."

Op 10 april 2007 lazen we in de Volkskrant (*):
" ... Feit is wel dat Wilders als VVD-Kamerlid lange tijd een medewerker had die rechtstreeks afkomstig was van de Israëlische ambassade. Deze voormalige rechterhand, Elliott Wagschal, wil echter geen vragen beantwoorden over zijn werkzaamheden voor de parlementariër: ‘Ik praat niet over mijn vroegere baas’

In diezelfde weken verscheen in De Telegraaf het bericht dat de AIVD Wilders zou hebben geschaduwd, omdat hij wel erg vaak naar de Israelische Ambassade langs ging.

Dat hij daar vaak langs ging, ontkent Wilders niet. Vrij Nederland: 'Wilders heeft intussen aangegeven dat hij de ambassade minstens maandelijks bezocht, en dat die relatie was ontstaan in de periode dat hij VVD-woordvoerder voor buitenlandse zaken was.'

Met ongeveer 80 ambassades in ons land heeft Wilders het behoorlijk druk gehad in die tijd.
M.a.w.: zijn verklaring lijkt zinvol, maar is dat helemaal niet.

Resumé: Elliot Wagschal heeft bevestigd dat hij medewerker was van Wilders.
Wilders heeft bevestigd dat hij elke maand bij de Israelische Ambassade langs ging.
Onbevestigd is de bewering van de anonieme hoge ambtenaar. Maar dat is informatie die in de notulen van de Tweede Kamer is terug te vinden. Elke ijverige journalist kan dat opzoeken.

Het totaalbeeld is in overeenstemming met het verhaal van de Kwint's.

De Kwints noemen ook de naam van een getuige: A. Ament. Er zijn twee mensen in Den Haag die zo heten. Wie gaat hen bellen?

De Kwint's zijn telefonisch onbereikbaar.
Dat kan ik wel begrijpen. Hun leven zal wel nooit meer hetzelfde worden.

Stel nu eens dat de Kwints dit verhaal zelf bedacht hebben. Wat zou hun motief kunnen zijn?


Of als ze voor anderen werken: voor wie dan?
Wie zou deze strijdmethode gebruiken?


(*)http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article585785.ece/Verliefd_op_Israel

5 opmerkingen:

AdR zei

Het bedrieglijke aan die brief is dat hij ongetwijfeld gedeeltelijk op waarheid berust.
Maar ik wantrouw de suggestie dat Wilders nu plotseling volgens halacha zelf joods zou zijn, en de al even geniepige onderhuidse boodschap dat hij mogelijk homo is (want dat haal ik uit die gearrangeerde huwelijken).
Zelfs al is het waar, dan is het nog niet goed gevonden.
Dixi.

Anoniem zei

Ik vind ook de propaganda technieken van Wilders en de PVV pleiten voor een specifieke training. Die techniek lijkt eruit te bestaan datgene wat over jou gezegd kan worden (bv terrorist te zijn, niet loyaal zijn, de Nederlandse veiligheid ondermijnen, etc) op bijzonder grove manier over anderen of over je tegenstanders te roepen. Wanneer er wederwoord komt, duik je vervolgens extreem in een slachtofferrol. Deze zelfde techniek werd gebruikt door Bush in de "War on Terror" en wordt ook gebruikt door "arabist" Hans Jansen. Misschien nuttig om te zien of deze mensen dezelfde propaganda training hebben ontvangen, en van wie.

Groeten Abdul Haq

Kampschuur zei

@Anoniem
Scherpzinnig dat je over propaganda technieken spreekt. De opsteller van de verklaring, de rechts extremist Arnoud Kwint was voor zijn teloorgang directeur van het communicatie bureautje Alpha Consumer Communications uit den Haag. die propaganda technieken zullen hem zeker niet vreemd zijn, het moment van uitkomen met de "verklaring 20 jaar na dato" is natuurlijk zorgvuldig gekozen, Neemt niet weg dat dit soort trollen de media in hun gevecht tegen democratie vakkundig kunnen bespelen.

Anoniem zei

Dhr Wilders is in 1982 in Israël met een joodse vrouw getrouwd. Dat kan juridisch alleen als men zelf ook joods is.

De inlichtingendienst die hem gerecruteerd heeft is het Centre for Political Research. De harde training (incl marteling) is een verzinsel. Hij is aanvankelijk gebruikt om inlichtingen over Nederlanders in het MO te verzamelen. Hiervoor heeft hij in die periode veel Arabische landen bezocht.

In Nederland waren zijn contactpersonen mr Iddo Moed en Eliott Wagschal. De eerste was de political counsellor, de tweede de political officer van de Israëlische ambassade in Den Haag. Toen Geert Wilders zich van de VVD afsplitste werd Wagschal in eerste instantie ook zijn fractiemedewerker.

Anoniem zei

Goed opgemerkt, Abdul. De slachtoffer rol is trouwens al eeuwen traditie en effectief wapen tegen de rest van de wereld onder de Joodse Semieten.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...