dinsdag 15 juni 2010

Iran 336


De bezoldigde pro-Israel lobbyist Alfred Pijpers bericht:

„Aanval Israël op Iran dichterbij”

15-06-2010 11:49 | gewijzigd 15-06-2010 11:49 | Buitenlandredactie
Clingendaelinstituut in Den Haag.
Clingendaelinstituut in Den Haag.

DEN HAAG – Een Israëlische aanval op de nucleaire installaties van Iran komt steeds dichterbij. De tijd begint te dringen, want eind van dit jaar beschikt Teheran vermoedelijk over genoeg verrijkt uranium om ten minste twee atoombommen te maken.

Dat stelt prof. Alfred Pijpers in een recent uitgebracht rapport van het instituut voor internationale betrekkingen Clingendael. Volgens Pijpers bestaat in Israël een „breed gedragen besef” dat een Iraanse kernmacht niet afdoende kan worden beteugeld door middel van afschrikking en defensie.

Internationale sancties tegen Iran hebben tot nu toe niet het beoogde effect gesorteerd, betoogt Pijpers in zijn rapport ”Een Israëlische aanval op de Iraanse atoominstallaties: fictie of werkelijkheid”. Ook van Amerikaanse zijde hoeft Israël voorlopig geen militair optreden tegen de islamitische republiek te verwachten. Voor Israël komt de militaire optie dan ook steeds dichterbij, aldus de Clingendael-onderzoeker.

In de Nederlandse politiek en samenleving worden de risico’s van het Iraanse atoomprogramma volgens Pijpers onderschat. „De kwestie Iran wordt wel eens aan de orde gesteld in de Kamer of de media, maar meestal wegens de schendingen van de mensenrechten, niet zozeer als bron van internationaal gevaar.”

http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/aanval_israel_op_iran_dichterbij_1_484972



Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...