zondag 13 juni 2010

De Filosemiet en de Antisemiet 11


Ik kreeg onlangs deze email:
Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Leon de Winter's Slachtoffertroon" achtergelaten:

"aangezien De Winter het over alle joden heeft en die vormen geen volk, behalve dan in Israel"

Goh, waar had ik dat toch eerder gelezen? In welk extreem-rechts vodje was zo'n sentiment al eens eerder gepubliceerd?


Mijn anwoord is kort maar krachtig: ik zou het niet weten, eeuwige anonymus. Ik weet wel dat de nazi's de joden als een volk beschouwden dat niet in het christelijke Europa thuishoorde, dus precies het tegenover gestelde van wat jij beweert met je opmerking. Met als gevolg dat Duitse oorlogshelden van joodse afkomst die in de Eerste Wereldoorlog zwaar gedecoreerd waren vanwege hun dappere verdediging van het vaderland onder de nazi's in gaskamers verdwenen.
Luister, onnozele anonymus:
Als hopelijk straks Job Cohen minister president van Nederland wordt, dan kun je niet zeggen dat de heer Cohen tot een ander volk dan het Nederlandse volk behoort. Joodse Nederlanders zijn allereerst Nederlanders en pas dan joden, net zoals elke andere Nederlander, dus ook de islamitische Nederlander is allereerst een Nederlander, voor de wet en voor mijn gevoel. Alleen voor hetzers als De Winter en zijn maatje Wilders zijn islamitische Nederlanders in de eerste plaats islamieten, behorend tot een ander volk, net als de in de ogen van de antisemiet en trouwens ook de filosemiet, de jood in feite de ander is, niet zoals wij.
Welnu, iets heel anders is de staat Israel, waar een Joods volk leeft, dus een groep mensen die om te ontkomen aan het christelijke antisemitisme op eigen grondgebied zich tot een volk hebben verenigd. Maar elke jood die niet in Israel woont behoort dus tot het volk waaronder hij leeft, en behoort dus niet tot het Joodse volk dat juist in Israel leeft. Het ervoor kiezen niet in Israel onder het Joodse volks te leven is een bewust daad. Daarmee geeft de joodse inwoner in alle andere landen aan dat hij zich onderdeel voelt van het volk waaronder hij leeft.
Die bewuste daad maakt mensen als bijvoorbeeld Leon de Winter en Ronny Naftaniel ook tot pathologische gevallen. Ze staan blind achter het Joodse volk in Israel, terwijl ze tegelijkertijd geen onderdeel van dat volk wensen te zijn. Ze eisen wel dat de Palestijnen ruimte maken voor mensen zoals zijzelf, maar willen toch liever in de VS of Nederland wonen. Ze hebben een probleem met hun loyaliteit. Dat is een probleem zowel voor henzelf als met name voor de Palestijnen die onder deze gekte gebukt gaan.
Daar tussen door fietsen weer filosemieten die zichzelf als 'vrienden van Israel' benoemen maar die zich inmiddels hebbe ontpopt tot de grootste vijanden van het Joodse volk. Want hun extremisme leidt ertoe dat Israel al meer dan zes decennia met zijn buren in staat van oorlog verkeert en weigert de bezette gebieden op te geven. Dankzij de antisemieten en de filosemieten heeft de 'Joodse natie' zich tot een schurkenstaat ontwikkeld.
Volk is allereerst een juridisch begrip. Een joodse Nederlander geniet dezelfde rechtsbescherming als een niet-joodse Nederlander. Iedere burger is gelijk voor de wet. Vandaar dat de houding van de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking die de andere kant op keek toen hun joodse landgenoten werden gedeporteerd ronduit schandalig was. 2 procent van de Nederlanders ging in verzet en 2 procent ging bij de SS, de andere 96 procent collaboreerde in mindere of meerdere mate. Dat verklaart mede het verschijnsel van het filosemitisme. Mag de jood van de antisemiet niets, van de filosemiet mag hij alles. Niet voor niets constateerde Jan Blokker dat
na de Tweede Wereldoorlog het jodendom in de christelijke wereld vrijwel heilig [is] verklaard en geen volk dat in die processie zo hard vooroploopt als de Nederlanders.
Procentueel werden er drie keer meer joden gedeporteerd uit Nederland dan uit Frankrijk en twee keer zoveel als uit Belgie. De collaboratie verklaart in hoge mate ook waarom het Nederlandse volk zolang collaboreerde met het zionistisch regime, en de Nederlandse regering dit nog steeds doet.
Begrijp je het nu een beetje?

4 opmerkingen:

Sjuul van Dissel zei

Stan,
ik moet bekennen dat je journalistieke duiding van de psychopathologie van filo en antisemitisme mij stimuleert om er verder over door te denken. Maar of dat nou jouw onderzoeksjournalisme een positieve bijdrage daarin levert ben ik gaan betwijfelen. Er zijn toch (nog) maar weinig mensen die erdoor geraakt worden. Mensen als ik die van jongs af aan al geconfronteerd werden met de verschijnselen van die pathologie bij de oorlogsgeneratie die ook opvoeders waren. Misschien was dat ook voor jou zo. Maar latere generaties, zeg vanaf eind jaren '60, die zijn toch lang niet zo betrokken bij de consequenties van die pathologie. Moeten het objectief trachten te begrijpen, en moeten daarvoor afdalen in een hel waarin de gedragsregels door necrofielen (Erich Fromm, anatomie van de menselijke destructiviteit) worden bepaald. Ik ben van mening dat je dat niet van de jongere generatie mag verlangen. Mede omdat zij er alleen cynischer door kunnen worden. Zij missen toch het verdiepte vermogen om een ironisch sarcastisch venster te ontwikkelen waarlangs de duisternis van die hel zich laat verlichten. Ik vind het ook te veel gevraagd hun die hel te laten betreden alleen om het begrip te verwerven over welke zieleroerselen de oudere generatie filo en antisemieten, zionisten en al die anderen die door het necrofiele nazisme zijn aangeraakt.
Het is een discussie geworden die door filosemitische christenen en geborneerde volksmenners als Wilders, door Israellobbyisten en militaire inlichtingendiensten van vele staten, de lobbyisten van de oorlogs en olie industrie, door de financiële wereld achter de schermen van de kredietverschaffing, en ga zo maar door. Die zich aan jouw onderzoeksjournalisme niets gelegen laten leggen, maar wel het rechtstatelijke recht in alle naties van de wereld aantast. De schurkenstaat Israël die als winnend voorbeeld wegkomt met het aan zijn laars lappen van alle verworven rechten. Internationaal, nationaal, regionaal, en het intermenselijke. Het recht tot in de haarvaten van elke samenleving aantast. De nazi's overschaduwent, achterbaks hypocriet cynisch necrofiel.
Geef de jongere generatie de ruimte om een eigen antizionistisch antwoord te ontwikkelen op wat in onze wereld gaande is. Met wat hun eigen is. Met hun eigen gezonde niet pathologische kijk op de schendingen van HET RECHT. Zij moeten zich tegenwoordig op zoveel fronten tegelijk te weer stellen. Daarom moet hen een rechtlijnige en direct werkende actiemethode worden aangereikt die ook hun zelfvertrouwen vergroot in plaats van verkleint.
Ik voor mijzelf kan met groot gemak de uitwerking van het filosemitisme op de zionisten in een groter verband zien als een algemeen aanwezige pathologie van het Christendom die hele continenten verkankert en verziekt. Vul verder maar in, filo; -semiet, -negro, -aboriginal, -indiaan, -zigeuner, -enz. -enz. En je ziet een hele wereldomspannende industrie zich al decennia lang ontwikkelen die onrecht aangedane volkeren en samenlevingen verder uitbuit en op een achterbakst hypocrietst denkbare manier methodiek naar de hel verwijst. De hel van epidemieën, vervuiling, uitputting, geboycotte eigen economie, kapitalistische marktwerking, criminaliteit, corruptie, het is echt teveel om op te noemen wat de achtergestelde delen van onze wereld tegenwerkt in zijn eigen ontwikkeling naar een menswaardige bestaansmogelijkheid.
Dit is niet alleen van toepassing op Joden en Palestijnen, maar op de hele postkoloniale wereld. En dat is op West Europa na de hele Wereld. Dat is wat racisme, oud en nieuw testamentisch, Joods en Christelijk en niet te vergeten Islamitisch racisme in de wereld teweeg heeft gebracht.
De hamvraag dient dan ook te zijn. Ben je filo of antiracistisch. Dat is het hoofdvraagstuk voor elke nieuwe generatie. Enkel het antwoord op dat vraagstuk heeft die hoeveelheid intrinsieke waarde die nodig is om de neerwaartse vicieuze spiraal te kunnen ombuigen naar een opwaartse en hopelijk dan eindelijk onherroepelijke opwaartse spiraal.

Sjuul van Dissel zei

Mij past bescheidenheid. Niet academisch gevormd, zelfs niet hoger opgeleid. Timmerman met sinds een jaar de mogelijkheid op het internet meer informatie te verkrijgen dan ik aan kan.
Maar met een ontwikkelde aversie tegen intellectualistisch detailleren dat de hoofdlijnen uit het oog verliest.
En zo ging er weer een dag naar de klote.
Met vriendelijke groet.
Sjuul.

AdR zei

Leuke "identiteitslink", Sjuul.
Gezien de achtergrond die je van jezelf geeft zou ik ook denken aan Dietzgen.

Iedereen past bescheidenheid. Weinigen hebben de eigenschap.

Sjuul van Dissel zei

AdR,
en dan kom ik weer bij dat vermaledijde dialectisch materialisme uit dat mede door Lenin en daarna door het stalinisme zo'n immense schade heeft toegebracht aan de ontwikkeling op wereldschaal van het socialisme. Als ik het zo mag zeggen. Ga er toch eens een winter aan wijden om het te trachten te doorgronden. Om te beginnen met Jasper Schaaf's 4 delen over Dietzgen's dialectisch materialisme te lezen. Het zal wel weer bijna onleesbare onverteerbare droge kost zijn.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...