dinsdag 4 mei 2010

Wiesje de Lange. Extremiste. 7

Beste collega's van de NRC, geachte directeur/hoofdredacteur Birgit Donker:


Waarom verkoopt jullie krant een boek van een joodse fundamentaliste die ondermeer dit over de Palestijnse burgerbevolking schrijft:
„Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk”?

U weet dat een dergelijke oproep in strijd is met het Nederlandse recht.
Dit geldt evenzeer voor de verspreiding van een oproep tot terreur wat genocide is. Waarom biedt u dan toch dit boek van een extremiste aan?
In afwachting van uw antwoord,
Stan van Houcke
Journalist/schrijver
Amsterdam


Over 'Erfdeel en oogappel - Israël in politiek en profetie' van Wiesje de Lange schrijft dr. ir. J. van der Graaf in het Reformatorisch Dagblad:

Wie haar kent van haar jarenlange publicaties in ”Christenen voor Israël” weet eigenlijk al wat er komt. Ze heeft zich de jaren door geprofileerd als de ideologe van de ultrarechtse beweging in Israël, die onverzoenlijk staat tegenover de Palestijnen. Dat Israël ook haar thuisland is en dat ze zich daarvan ook vanuit het Oude Testament rekenschap geeft, is begrijpelijk...

In het vierde hoofdstuk ”Gedachten over gedenken” komt de klap op de vuurpijl. Aan de hand van de tekst „Gedenkt wat Amalek u heeft aangedaan” (Deut. 25:17) wordt Amalek geduid als „de antisemiet” van alle tijden. Het tastbare Amalek wordt vandaag de dag belichaamd door de Palestijnen. „De voor Israël ontstellend schokkende confrontatie met de Palestijn ligt in zijn Amalekkarakter.” En dan is er voor de schrijfster maar één conclusie: „Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk.” Hier ging bij mij het licht uit. Men hoeft mij niet te wijzen op de verderfelijke politiek van Palestijnse leiders, zoals die van Hamas, men hoeft mij ook niet te wijzen op de dreiging van de islam. Mijn solidariteit met Israël, (ook) op grond van de profeten, is voor mij onopgeefbaar. Echter zonder haatgevoelens jegens een volk dat ook een plek mag hebben onder Gods zon. Tot mijn verwondering permitteert ds. G. H. Abma zich een voorwoord in dit boek.

http://www.refdag.nl/artikel/1383882/Beloften+voor+het+beloofde+land.html

Boeken

NRC boekenselectie:

Alle boeken:

Erfdeel en oogappel

W. de Lange
Amerikaanse presidentsverkiezingen, Deense
cartoonrellen, politieke onrust in Libanon:
altijd weer blijkt Israël een rol te spelen.
> Actueel en controversieel onderwerp
> Bekende auteur bij veel lezers met interesse
voor Israël
Wat gebeurt er achter de schermen van de wereldpolitiek
rond Israël? Hoe gaan de media met de werkelijkheid
om? En hoe verhouden de politieke ontwikkelingen
zich tot Gods beloften in de profetieën?
Met haar persoonlijke betrokkenheid en karakteristieke
stijl breekt publicist Wiesje de Lange een lans voor een
eerlijke en open blik. Ze laat Nederlandse lezers op een
andere manier naar de ontwikkelingen kijken en christelijke
lezers door een Joodse bril naar de oude profetische
geschriften.


8 opmerkingen:

Sonja zei

(ironie) Alfred Muller bewijst Israël's neiging tot genocide

Anoniem zei

Vraag is waarom dit stil gehouden wordt in de media?

anzi

Anoniem zei

En waar blijft Naftaniel?

anzi

Sonja zei

Ik hoor zojuist Hans van Baalen op de radio serieus uitleggen dat hij informatie heeft gelezen dat Iran een kernbom op Israël zou willen gooien vanwege de Palestijnse kwestie.

Waarom worden dit soort figuren niet meteen uit hun ambt ontheven en afgevoerd naar een kliniek voor levensgevaarlijke individuen?

Anoniem zei

Zojuist geprobeerd een recensie bij het boek te plaatsen. Is niet geplaatst. btw, je moet minimaal één ster geven, daar. Maar je mag geen gele kiezen.

eGast

Anoniem zei

Cidi

OM in beroep tegen vrijspraak Auschwitzcartoon
di 04-05-2010 Justitie heeft hoger beroep ingesteld tegen de vrijspraak van de Arabisch-Europese Liga voor het plaatsen van een antisemitische cartoon die suggereerde dat de Joden de Holocasut hebben verzonnen Het Openbaar Ministerie in Utrecht maakte dit op dinsdag 4 mei bekend.

De rechtbank oordeelde dat de cartoon wel beledigend is voor en over Joden en als zodanig een misdrijf. Niettemin sprak zij de Arabisch Europese Liga en de maker van de cartoon, de AEL-voorzitter, vrij. Zij accepteerde daarmee het verhaal van de AEL, dat die hiermee slechts wilde bijdragen aan het publieke debat. De AEL doelde daarmee op de Deense Mohammedcartoons.
Maar volgens justitie had de rechtbank ook na moeten gaan of de tekening 'onnodig grievend' is. De rechtbank heeft zich daar niet over uitgesproken. Ook was op internet niet overal de verklaring geplaatst over de bedoeling die de AEL zou hebben met de cartoon, zodat het verhaal over de bijdrage aan het cartoondebat niet altijd opgaat.

Verder plaatst het OM Utrecht kanttekeningen bij de overweging van de rechtbank dat de verdachte heeft willen laten zien dat er in Nederland sprake is van een dubbele moraal ten opzichte van allochtonen. De Deense cartoons over de profeet Mohammed, die onnodig grievend zijn, zijn wel toegestaan, terwijl de AEL-cartoon, die Joden en anderen grieft, is niet toegestaan, zo is de redenering. Naar de mening van het OM Utrecht gaat deze vergelijking mank. De Deense cartoons zijn niet strafbaar beledigend voor een groep mensen, terwijl de Holocaust cartoon wel beledigend is voor en over Joden, een groep mensen die ook nog eens geen deel hebben aan bovengenoemd maatschappelijk debat.

anzi

Anoniem zei

@RonnyNaftaniel Moslims gebruiken zelfde argumenten om Mohamed-cartoons te verbieden. Wat mij betreft een gevaarlijk, glijdende schaal.
about 2 hours ago via TweetDeck in reply to RonnyNaftaniel
@RonnyNaftaniel CIDI pleit voor censuur. Punt.Dat jullie daar argumenten voor zal best. Verandert de kern niet.
about 2 hours ago via TweetDeck in reply to RonnyNaftaniel
CIDI voor censuur... RT @RonnyNaftaniel: #Openbaar Ministerie stelt hoger beroep in tegen vrijspraak AEL over #Auschwitz #cartoons.

anzi

Anoniem zei

OMTRENT DE SUIKERPOT door Wiesje de Lange bron: Chr. voor Israel, Nijkerk

Wiesje die indachtig haar naam, het altijd heeft over het landje, het luciferdoosje, het ministaatje Israel met de kleine huisjes, tuintjes en kleine gezinnetjes, waarbij ik nog aan toe wil voegen de kernwapentjes, heeft een klein stukje geschreven over de suikerpot. Onze Nederlandse gezelligheid gelinkt aan joods Israelische triestigheid. Wiesje is boos, want er vliegt allerlei onheil om het suikerpotje heen. Vliegen, wespen allemaal permitteren zij zich een aanval op de suikerpot. Gelukkig voor Wies, bevinden de kakkerlakken zich op zuurder gebied. Wiesje is vooral boos omdat de puinhopen van de Gazamoorden met inzet van de VN opgeruimd worden. Je zou zeggen, mooi voor Wiesje, zelf van het opruimerige soort, maar nee, Wiesje is zeer verontwaardigd. De VN wordt betaald door ons allemaal inclusief de suikerpot en waarom zouden wij voor zo'n opruimactie opdraaien? Het staatje Israel had tenslotte al de nodige sloopwerkzaamheden verricht. En kijk, als de Palestijnse burgers (net woord voor Wiesje) niet voor Hamas hadden gekozen, hadden zij niet voor lijk hoeven te liggen. Wies is niet zo slecht want ze denkt ook aan de werkgelegenheid voor de Gazanen. Zo stelt zij: "Voor de werklozen van Gaza is een en ander een uitkomst. Het ruimen zal 200 000 werkdagen scheppen en brood op de tafels van Gaza brengen. Is daar iets niet goed aan?"
Toch mooi van Wiesje dat zij daaraan denkt. Wiesje, als voorstander van genocide, wie had dat kunnen denken? Nou, Wies, hou maar goed de deksel op de suikerpot.

anzi