woensdag 9 december 2009

Peter van Walsum Oud-Diplomaat 9


En dit nu, jongens en meisjes, is Peter Vermaas, oud-'UN Correspondent at ANP' en de huidige 'correspondent southern africa at NRC Handelsblad'.
Zie: http://za.linkedin.com/pub/peter-vermaas/1/966/547

En oud-correspondent Peter Vermaas schreef het lovende stuk over Van Walsum in De Groene Amsterdammer, waarin hij en passant NRC-journalist Robert van de Roer prijzend opvoerde als de auteur van 'een onlangs door de VN onderscheiden reportage over het laatste Nederlandse voorzitterschap van de Veiligheidsraad.'

Het laatste is niet helemaal juist want Robert van de Roer kreeg volgens eigen zeggen de prijs van 'de correspondentenvereniging van de Verenigde Naties in New York', waar ook Peter Vermaas als VN-correspondent had gezeten.

De kwalificatie die Peter Vermaas had voor 'het beste dat Nederland in huis heeft' was dat Peter van Walsum als 'voorzitter van de wereld... twee jaar lang het visitekaartje in het buitenland' is 'geweest.' En ook in het 'profiel' dat Vermaas van Van Walsum gaf speelden de half miljoen vermoorde Irakese kinderen geen enkele rol. Ze waren onzichtbaar gemaakt.


And the beat goes on.

En zo is de cirkel weer helemaal rond. Ons kent ons. Het poldermodel leidt onvermijdelijk tot intellectuele corruptie.

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...