woensdag 9 december 2009

De Nuance van de NRC 141






De NRC bericht:

Jeruzalem.
Israël werkt volgens Palestijnen met tal van maatregelen door aan de annexatie van het Arabische stadsdeel

Palestijnen verliezen rechten in O-Jeruzalem


Israël claimt Arabisch Oost-Jeruzalem als deel van zijn hoofdstad. Palestijnen zien tal van maatregelen als het afnemen van papieren als onderdeel van de annexatie.



Ik heb een vraag aan mijn collega's. De NRC stelt: 'Israël werkt volgens Palestijnen met tal van maatregelen door aan de annexatie van het Arabische stadsdeel'


Het is in de Angelsaksische massamedia al lang bekend gemaakt dat de zionisten al binnen een maand nadat Oost-Jeruzalem in 1967 was veroverd de eerste maatregelen namen om Oost-Jeruzalem en omstreken in beslag te nemen. Landroof dus, in strijd met het internationaal recht. Voor degenen die geinteresseerd zijn: dit wordt nog eens helder beschreven in het recent verschenen boekje Israeli Apartheid. A Beginner's Guide van de Britse journalist Ben White, met een voorwoord van professor John Dugard, Special Rapporteur to the Human Rights Council on the Human Rights Situation in the Occupied Palestinian Territory.


Welnu, collega's van de slijpsteen voor de geest, hoe verklaart u het dat 'volgens Palestijnen [Israel werkt] met tal van maatregelen door aan de annexatie van het Arabische stadsdeel' terwijl iedere serieuze journalist dit al meer dan vier decennia uit eigen ervaring en onderzoek weet?


Niet alleen de Palestijnen, maar ook de Verenigde Naties, mensenrechtenorganisaties en het Internationaal Gerechthof in Den Haag hebben dit gedocumenteerd aangetoond. En nog steeds wijzen talloze organisaties op dit feit. Waarom melden jullie dit niet? Waarom doen jullie het met deze zin voorkomen alsof alleen de Palestijnen hierover klagen? En is het mogelijk dat uw correspondent Guus Valk zelf eens in bezet gebied polshoogte gaat nemen, zodat de NRC niet langer meer de feiten hoeft toe te schrijven aan de Palestijnen? Ik ben bereid hem te helpen bij het leggen van contacten met mensen ter plaatse, zowel Joden als Palestijnen. U heeft mijn emailadres.


In afwachting van jullie antwoord,

Stan van Houcke

Journalist/schrijver,

Amsterdam.


Zie: http://www.amazon.co.uk/Israeli-Apartheid-Beginners-Ben-White/dp/0745328873

Geen opmerkingen:

Let the pictures hit you.

  Lord Bebo @MyLordBebo BE QUIET AND WATCH. Let the pictures hit you. This is a smashed Ukrainian position, now under Russian control. Po...