maandag 13 oktober 2008

Pieter Klok van de Volkskrant 3

Ik kreg deze e-mail van mijn collega Pieter Klok:

'Geachte heer Van Houcke, beste Stan,

Als u zich wat dieper in mijn publicaties had verdiept - in plaats van selectief te citeren, dan weet u dat ik vanaf het begin het vaakst gewaarschuwd heb voor een crisis van wereldwijde omvang. Ik ben althans binnen de Volkskrant vanaf het begin het meest kritisch geweest.

Bij de Icesaverekening zaten inderdaad geen addertjes onder het gras, behalve dat een bank altijd failliet kan gaan. Dat blijkt nu ook. Iedereen krijgt zijn spaargeld tot 100 duizend euro gegarandeerd. De Landsbanki had een betere balans dan de gemiddelde Nederlandse bank.

Fortis is als staatsbank de veiligste bank van Nederland, dus ook daar valt volgens mij niets op af te dingen.

En bij elk dieptepunt op de beurs kan het inderdaad een goed moment zijn om in te stappen, maar zoals ervoor staat: De Volkskrant geeft in principe geen beleggingsadviezen.

Tot slot blijkt u weinig gevoel te hebben voor ironie.

Met vriendelijke groet,
Pieter Klok'

Beste Pieter Klok,

Laat me weten wanneer jij geschreven hebt dat door het gespeculeer met lucht, deze vorm van kapitalisme zo volledig ineen zou storten dat er een moment zou arriveren dat de banken 'limitless access' (BBC) zouden krijgen tot gemeenschapsgeld, dus het geld van belastingbetalers, zoals nu het geval is. Ik zal dat artikel ogenblikkelijk op mijn weblog publiceren.
In afwachting van je antwoord,
vriendelijke groet
Stan van Houcke

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...