maandag 29 september 2008

Het Neoliberale Geloof 167

Ik zag net het acht uur Journaal van de NOS en een stukje Netwerk. Wat me opviel aan Bos en een vrouwelijke hoogleraar van dezelfde leeftijd, is dat we te maken hebben met mensen van rond de veertig die in een welvaartstaat zijn opgegroeid en die denken dat ze met een druk op de knop de samenleving de gewenste richting in kunnen krijgen. Ze zijn er niet van doordrongen dat de financiele crisis buitengewoon diep is, te vergelijken met 1929 toen het zoeheten 'vertrouwen' in de zwendel helemaal was verdwenen. Ze beziten niet het vermogen om de werkelijkheid onder ogen te zien, ze hoefden dat nooit, ze zijn in een soort materieel sprookjesland groot geworden. Inmiddels heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de grootste financiele steuncampagne sinds de depressie van de jaren dertig verworpen. De meerderheid van de Repulikeinen was er tegen, louter en alleen omdat men herkozen wil worden.

Zie: http://www.huffingtonpost.com/2008/09/28/congress-white-house-reac_n_129964.html

1 opmerking:

yelamdenu zei

Inmiddels heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de grootste financiele steuncampagne sinds de depressie van de jaren dertig verworpen.

Er is nogal een verschil tussen de New Deal en deze deal. Wat ze nu bekokstoofd hebben heeft niets met het helpen van de gedupeerden te maken. Het is slechts uitstel van executie: het einde van het dollartijdperk.

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...