dinsdag 30 september 2008

Frits Conijn van het Financieele Dagblad


Er is nieuw licht opgestaan, zijn naam is Frits Conijn, hij schrijft o.a. columns voor het Financieele Dagblad en is om raadselachtige redenen tegenwoordig niet meer van de televisie af te meppen.
Het is hilarisch hoe hoogleraren, politici en mijn collega journalisten hartstochtelijke het failliete systeem proberen te verkopen met propagandapraatjes. Zojuist hoorde ik Frits Conijn van het FD zich misprijzend uitlaten over Amerikaanse senatoren (?) (hij bedoelde leden van het Huis van Afgevaardigden), die weigerden een gigantische blanco cheque aan de bankiers te verstrekken vanwege - in zijn ogen - politieke spelletjes. Een afgewogen democratische controle op belastinggeld is kennelijk niet meer nodig zodra het om de luchthandel van een financiele elite gaat. En onweersproken kunnen deze 'deskundigen' die de crisis niet zagen aankomen doorkwekken. 'Voor paniek geen reden', schreef Conijn afgelopen vrijdag, dus op de dag dat Fortis onderuit ging, en 1 werkdag voordat de beurzen wereldwijd onvoorstelbare verliezen maakten. Hij voegde daaraan toe:

'Goede vooruitzichten, zeker... Woorden van hoop hebben namelijk een troostende werking, en de pijn van de huidige ellende wordt alleen draagbaar door het uitzicht op verbetering. Niet voor niets heelt de tijd alle wonden, gloort het licht aan het einde van de tunnel en zijn er meer vrouwen dan kerken.'
De mensen die voor de ineenstorting van de luchthandel waarschuwden worden door Frits 'zwartkijkers' genoemd.


Tja zo'n deskundige willen televisiejournalisten graag aan het woord laten. Men zou bijna denken dat Frits financiele belangen heeft bij die windhandel.

5 opmerkingen:

Sonja zei

Ik zag hem weer op de beeldbuis, en o ja, het is ook nog loofhuttenfeest, dus het lag vandaag wat gecompliceerd op de beurs. Maar in ieder geval heersde er een 'ingehouden optimisme'. Die term wil ík niet meer horen! Ingetogen optimisme, voorzichtig optimisme, etcetera.

Anoniem zei

tja, de politiek probeert hun bestaansrecht overeind te houden..
als de run op de banken begint is dat het einde van de rechtsorde zoals die nu bestaat.. vandaar dat van die Coolhazen op tv en radio aan ons moeten verkopen wat niet verkocht kan worden.

Anoniem zei

Voor het loofhuttenfeest moet je nog even een paar weekjes wachten.

Sonja zei

Dan weet ik ook niet wat hij ermee bedoelde.

Sonja zei

Wikepedia: Sukkot ... is a Biblical pilgrimage festival that occurs in autumn on the 15th day of the month of Tishri (late September to late October).

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...