dinsdag 30 september 2008

Ewout Irrgang van de SP 4


Beste Ewout Irrgang van de SP, waarom moet de belastingbetaler Fortis steunen dat vorig jaar ABN/Amro voor 24 miljard opkocht en nu wil verkopen voor 10 miljard? Fortis kan deze bank niet aan de straatstenen kwijt, zoals blijkt uit dit bericht in de Volkskrant:


'ING: geen interesse in ABN Amro

Van onze verslaggever Frank van Alphen
gepubliceerd op 29 september 2008 22:48, bijgewerkt op 29 september 2008 22:56
AMSTERDAM - ING zal geen bod uitbrengen op ABN Amro. Dat maakte de bankverzekeraar gisteravond na het sluiten van de Amerikaanse beurzen bekend.
Dit is opnieuw een forse tegenvaller voor Fortis, dat snel verlost wil worden van de bank die het vorig jaar met veel trompetgeschal overnam.
Bijna fataalDe overname van ABN Amro werd Fortis bijna fataal en dwong de de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse overheid dit weekend tot een ingrijpende reddingsoperatie. Onderdeel van dit reddingsplan was de verkoop van ABN Amro. Fortis moet hiermee zo'n 12 miljard euro binnen halen. Als de opbrengst minder is heeft Fortis weer extra kapitaal nodig, meldde de bank gisteren al in een persbericht.
Het reddingsplan dat minister Bos van Financiën samen met zijn Belgische collega Reynders en de nieuwe Fortis-topman Dierckx zondagnacht nog trots presenteerde, werd maandag aanvankelijk positief ontvangen, maar al snel sloeg de stemming om. Het aandeel sloot uiteindelijk 24 procent lager op 3,96 euro.'


ING_geen_interesse_in_ABN_Amro

Ook de SP is voorstander van een miljardensteun aan de windhandel, terwijl het Fortis-aandeel maar blijft dalen. Waarom steunt de SP dit gespeculeer dat de staat en dus de belastingbetalers grote verliezen kan opleveren? Want, beste Ewout, de rijken betalen de staat niet, dat doen de belastingbetalers. De rijken betalen geen belasting zoals je zou kunnen weten.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...