woensdag 5 juli 2006

De Nieuwe Reporter


Er bestaat een weblog voor journalistieke discussies, genaamd 'De Nieuwe Reporter,' die volgens eigen zeggen 'een onafhankelijk groepsweblog over journalistiek, technologie, nieuwe media en de publieke sfeer [is]. De nadruk ligt op discussies over en onderzoek naar de invloed van nieuwe media en bredere sociaal-culturele ontwikkelingen op de journalistiek. Maar ook bredere ontwikkelingen op het gebied van media, samenleving en publieke sfeer komen aan bod.
Auteurs met diverse achtergronden signaleren trends, bediscussieren en onderzoeken veranderingen in het Nederlandse en internationale medialandschap. Eigen research en ander onderzoeksmateriaal naar ontwikkelingen op dit gebied worden op de site gearchiveerd.
De Nieuwe Reporter is een initiatief van Theo van Stegeren (manager Masteropleiding Journalistiek en Media UvA), Frank van Vree (hoogleraar Journalistiek en Cultuur, vakgroep Mediastudies UvA) en Martijn de Waal (freelance journalist en onderzoeker).
De bevoegdheden van, en verhoudingen tussen de uitgever - de Stichting De Nieuwe Reporter - en redactie zijn vastgelegd in stichtingsstatuten en een redactiestatuut.' De Nieuwe Reporter heeft ook ´Sponsors. De Nieuwe Reporter wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Bedrijfsfonds voor de Pers en de Stichting Democratie en Media. De Universiteit van Amsterdam biedt o.a. ondersteuning in de administratieve en logistieke sfeer.
Samenwerking.
De Nieuwe Reporter werkt op dit moment op uiteenlopende manieren manieren samen met de afdeling Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden, Mediadebat, Miramedia en de NVJ .´ Zie http://www.denieuwereporter.nl/

Het enige wonderlijke is dat als u reageert op een artikel dan moet u bij De Nieuwe Reporter eerst langs de moderator, ik neem aan de leider van de debating club zoals ik ontdekte toen ik reageerde op een op het onderwerp ´burgerjournalistiek,´ zoals het tegenwoordig heet. Ik kreeg eerst dit te lezen ´stan van houcke Your comment is awaiting moderation. July 5th, 2006 at 4:09 pm ´ Bij de meeste weblogs kun je ogenblikkelijk zonder controle vooraf je reactie geven, maar De Nieuwe Reporter heeft het nog een tikje moeilijk met zoveel democratie ineens. Net als elke vakgroep is ook de journalistiek nog een gesloten bolwerk, maar daar gaat nu kennelijk uit commerciele motieven verandering in komen. Of dat toe te juichen is weet ik niet. Het blijft een vak. Tegerlijkertijd ben ik er altijd voor monopolies open te breken.

Enfin, ik ben uiteindelijk gewogen en niet te licht bevonden en mijn gemoderatorde stukje kunt u hier vinden http://www.denieuwereporter.nl/?p=503

Geen opmerkingen:

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...