vrijdag 25 februari 2011

Afshin Ellian. Antisemiet.


Smaadklacht Duisenberg afgewezen

Het afgewezen boeket van Rutger Castricum van PownedHet afgewezen boeket van Rutger Castricum van PownedANP
Elsevier en omroep PowNed worden niet vervolgd voor smaad en voor belediging van activiste Gretta Duisenberg. Zij is voorzitter van Stop de Bezetting, een stichting die zich inzet voor de rechten van het Palestijnse volk.
Duisenberg werd in een column van Afshin Ellian in Elsevier antisemiet genoemd en PowNews-verslaggever Rutger Castricum gebruikte dat woord ook toen hij Duisenberg een bloemetje aanbood. Duisenberg weigerde daarop het boeket aan te nemen.
Bij de beslissing om niet te vervolgen speelt mee dat de uitlatingen zijn gedaan in een maatschappelijk debat waar Duisenberg zelf actief aan deelneemt, licht het OM toe.

Dat weten we dan ook weer. Het opmerkelijke is het feit dat Afshin Ellian zelf een antisemiet is die via het filosemitisme zijn van origine ingeboren millennia-oude Perzische minachting voor de semietische volkeren op Arabieren projecteert. Zoals in ontwikkelde kringen in Nederland algemeen beseft wordt laat Ellian geen kans voorbij gaan om zijn soms rauw, dan weer gecultiveerd antisemitisme zo breed mogelijk te verspreiden. Hoe dat nu verder moet met deze antisemiet weet ik niet, maar aangezien hij deelneemt aan een maatschappelijk debat waar het OM zich niet mee bemoeit weet ik zeker dat hij over genoeg ruimte beschikt voor een weerwoord. Kijken wat deze, sinds zijn komst naar Nederland tot het parlementair democratische systeem bekeerde, fanaticus nu weer te beweren heeft. Overigens weet ik uit betrouwbare bron dat hij in de kringen van zijn collega's als rechtsfilosoof niet serieus genomen wordt. Ze vinden hem eerder een amusante one-man-band die een geweldig kabaal kan maken. 

1 opmerking:

Anoniem zei

"Bij de beslissing om niet te vervolgen speelt mee dat de uitlatingen zijn gedaan in een maatschappelijk debat waar Duisenberg zelf actief aan deelneemt, licht het OM toe."

Na je tekst, Stan (die staat), nog twee opmerkingen.
1: "maatschappelijk debat waar X zelf aan deelneemt" -- Gaan we het cidi nog mee meppen.

2: "speelt mee", oftewel OM houdt alle slagen om de arm. Kunnen ze volgende keer wat anders beslissen.

eGast

US Jews and Non-Jews Working Together

  Husam Zomlot @hzomlot · 12 u Moving 12:07 a.m. · 25 apr. 2024 · 11,8K Weergaven https://twitter.com/ofercass/status/1783256489295052990