vrijdag 28 januari 2011

Uri Rosenthal. Een Nederlandse Minister 25


En waarom is minister Rosenthal verontrust? Welnu, omdat als de pro-Amerikaanse regimes in de Arabische wereld hun macht verliezen, Israel oppositie kan verwachten en dat wil deze joodse minister niet, die geen enkele kritiek van wie dan ook op zijn 'Joodse staat' duldt. We hebben een totale dwaas nu aan de macht die niet beseft dat hij met vuur speelt.


Rosenthal verontrust over situatie in Egypte

Uitgegeven:28 januari 2011 15:02
Laatst gewijzigd:28 januari 2011 17:49

DEN HAAG - Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) is zeer verontrust over de ontwikkelingen in Egypte, waar politie en demonstranten tegenover elkaar staan en het geweld mensenlevens kost.


Na afloop van de ministerraad wees hij er vrijdag op hoe de onrust eerst in Tunesië en daarna in Jordanië en Egypte is ontstaan.
''Het is nodig om de onvrede van de bevolking te kanaliseren en tegelijkertijd het repressieve gehalte van de regimes weg te nemen'', stelde Rosenthal. De minister bepleit hervormingen op sociaal en politiek gebied.




''Het gaat daar niet goed, vriendelijk gezegd.'' Rosenthal gaat er vanuit dat de situatie in de Arabische landen aan de orde komt tijdens de komende vergadering van Europese ministers van Buitenlandse Zaken.

Ormel

CDA-buitenlandwoordvoerder Henk Jan Ormel vreest dat door de onrust in Egypte, maar ook in Jemen, islamitische extremisten aan macht en invloed winnen.
“Terwijl we juist hopen op een Arabische lente met democratie”, aldus Ormel tegenover NU.nl. “Het gevaar is dat de wankele overheden niet in staat zijn Al-Qiada buiten de deur te houden.”
Hij wil van Rosenthal weten of deze ontwikkelingen een risico vormen voor Nederland. Ook maakt hij zich zorgen over de mensenrechten in deze landen.

GroenLinks

GroenLinks-Kamerlid Arjan el Fassed wil dat Rosenthal er in Europa op aandringt dat er druk uitgeoefend wordt op het Egyptisch bewind om te stoppen met geweld tegen demonstranten.

3 opmerkingen:

AdR zei

Het Nederlandse regime is net zo goed op de hoogte als de "pers"...

Sonja zei

Da's ook toevallig AdR! :)

De hele wereld, en met name de VS, is "een beetje in de war' - een understatement is die we in de mainstream media kunnen lezen. Minister Clinton meldde vandaag veelbetekenend dat Hosni Moebarak "een vriend van de familie" en een "huisvriend" is.

Henk Jan Ormel is een goed voorbeeld van de Westerse schizofrenie: “Terwijl we juist hopen op een Arabische lente met democratie"

Maar het Westen wil helemaal geen Arabische lente, tenzij dat betekent dat de Arabische landen net zo'n regering krijgen, of behouden, als de Afghaanse regering, een door het Westen neergezet puppet regime, dat gelegitimeerd wordt door nepverkiezingen.

De 'Arabische Lente' voor de Palestijnen, die van het Westen, hoera, hun vertegenwoordigers mochten kiezen, hetgeen resulteerde in... een puppet regime van de grote verliezer.

De 'Arabische Lente' van Irak, met zijn puppet regime, 1 miljoen doden en 4 miljoen vluchtelingen.

De 'Lente' van Iran, dat, toen er democratie dreigde, het puppet regime van sjah Reza Pahlavi van ons cadeau kreeg.

De "birth pangs of the new Middle East".

Ik denk ook aan Afrika, ik denk aan Zuid-Amerika, ik denk aan Azië, ik denk aan landen in het Oostblok... Overal waar landen met hulp van het Westen "bevrijd" zijn, of gesteund wordt: dood, geweld, armoede, repressie, corruptie.

If you don't come to democracy, democracy will come to you!

"Het gevaar is dat de wankele overheden niet in staat zijn Al-Qiada buiten de deur te houden.” aldus Henk Jan Ormel, die een democratische regering bij voorbaat al "wankel" noemt, en handenwrijvend bij zichzelf denkt: en als ze niet wankel zijn, dan zullen wij ze wel wankel maken.

Sonja zei

De zaak wordt natuurlijk omgedraaid. Het zijn juist de door het Westen gesteunde ondemocratische regimes die guerillas en terroristen kweken, niet de democratieën. Osama Bin Laden is toch echt in Saoedie-Arabië opgegroeid. En de voormalige terrorist Nelson Mandela in een door het Westen gesteund Apartheidsregime.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...