maandag 22 november 2010

Judeo-Christelijke Beschaving?

De judeo-christelijke god in actie.

Genoeg is genoeg: verbied de Koran
Opinie Geert Wilders

De Koran is een fascistisch boek dat oproept tot geweld, schrijft Geert Wilders. Daarom moet dat boek, net als Mein Kampf, worden verboden.

En dan Frits Bolkestein die Berlusconi overigens verkeerd citeerde:

Silvio Berlusconi zei tijdens een bezoek aan Berlijn in september 2001: ‘De westerse beschaving is superieur aan die van de islamitische wereld.’

Er wordt veel gesproken - onder andere door u zelf in het VVD-verkiezingsprogram - over de joods-christelijke waarden van de Europese cultuur. Wat zijn dat?

Bolkestein: Democratie, mensenrechten, oog voor minderheden en zo.

En zo nog wat van die dingen. Juist ja, maar nu de werkelijkheid zoals deze demagogische lichtgewichten die niet kunnen zien.

In zijn 358 pagina's tellende bij de Oxford University Press verschenen studie American Holocaust. The Conquest of the New World geeft de Amerikaanse hoogleraar David E. Stannard een kenmerkende illustratie van de veel geroemde zogeheten judeo-christelijke cultuur wanneer hij het verschil beschrijft tussen de Indiaanse en Europese wijze van oorlog voeren. De Indianen kenden het begrip de totale oorlog niet en verloren daardoor. Indianen in Noord-Amerika waren geschokeerd over het feit dat blanken massamoorden pleegden. Indianen spaarden doorgaans de zwakken, vrouwen, kinderen, ouderen en hun oorlogsvoering was in de praktijk niet meer dan een geritualiseerd theater.

'Warfare among the native peoples had no 'dissipline' about it complained Captain Henry Spelman, so that when Indians fought there was no great 'slawter of nether side', instead once 'having shott away most of their arrows,' both sides commonly 'weare glad to retier.'

De reden van dit verschil schrijft Stannard toe aan juist de invloed van de judeo-christelijke ideologie. Hij doet dat aan de hand van een citaat van majoor John Mason die bevel voerde tijdens een bloedbad waarbij een heel dorp werd uitgemoord en die naderhand schreef dat

'the Lord was pleased to smite our Enemies in the hinder Parts, and to give us their Land for an Inheritance.' Because of his readers' assumed knowledge of the Old Testament, it was unnecessary for Mason to remind them that this last phrase is derived from Deuteronomy, nor did he need to quote the words that immediately follow in that biblical passage: 'Thou shalt save alive nothing that breatheth... But thou shalt utterly destroy them.'

En inderdaad, indien u de moeite neemt om Deuteronium hoofdstuk 20, vanaf vers 12 te lezen dan zult u zien dat de judeo-christelijke god zijn volgelingen opdracht geeft om in vijandelijk gebied niets dat ademt te laten leven. De gedachte dat men een uitverkoren volk is, of dat nu Joden dan wel Amerikanen of Nederlanders of Britten zijn, maakt niets uit. Elk volk dat meent van een of andere godheid het recht te hebben gekregen om te roven en te moorden gaat op een bepaald moment helemaal los. Ze zijn immers door de hoogste autoriteit gesanctioneerd om te doen wat ze willen. Wat bloeddorstigheid betreft verschillen de islam en het christendom in niets. Sterker nog, de Bolkensteinen en Wildersen van deze wereld zijn een grotere ramp voor de mensheid dan bijvoorbeeld de nobele Saladin. De judeo-christelijke cultuur kent geen genade, kent letterlijk en figuurlijk geen grenzen, vandaar het genocidale aspect van de westerse politiek. Laten we niet vergegten dat Auschwitz en Hiroshima voortkwamen uit diezelfde judeo-christelijke ideologie.

De favoriete historicus van de neoconservatieven, de Amerikaan Victor Davis Hanson, toont in zijn boek Why The West Has Won. Nine Landmark Battles in the Brutal History of Western Victory gedetailleerd aan dat wij vijf eeuwen lang gewonnen hebben louter en alleen omdat het blanke Westen gewelddadiger was, meedogenlozer in zijn streven naar hegemonie dan welke andere gekleurde cultuur dan ook. Wij bezaten

the most lethal practice of arms conceivable. Let us hope that we at last understand this legacy. It is a weighty and sometimes ominous heritage that we must neither deny nor feel ashamed about -- but insist that our deadly manner of war serves, rather thans buries, our civilization.

Zonder overdrijven mogen we dan ook stellen dat de judeo-christelijke god de god der wrake is, de god van de oorlog. Genoeg is genoeg. Verbied nu de Bijbel? Het heeft geen zin, want de moordlust van de jood en de christen is na 3000 jaar judaisme en 2000 jaar judeo-christelijke scholing te diep geinternaliseerd. Alleen op het gebied van moorden zijn wij blanke westerlingen superieur. De rest is kletskoek. Laat in godsnaam de Bolkesteinen etc en al die andere praatjesmakers hun mond houden, en zo niet, blijf dan terugspreken. Het is het enige 'recht' dat u heeft.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Grote viezerd, die Bolkestein.Kunst en cultuur in ruil voor ontwikkelingshulp. Bolkestein met zijn volgevreten buik, wegzappend van de armoede en honger elders en zijn vrouw vragend of er nog iets van die voortreffelijke foie gras in huis is. Dat is de cultuur van Bolkestein.

anzi

Anoniem zei

De cultuur van de NOS, en dit gaat nog maar over de meppende Brinkman.

Geen stijl gaat door met screenen. Neem mijn woorden terug. Komt met meer inside information dan Wester al die jaren heeft gedaan met zijn koffiegeleuter.


Hero Brinkman sloeg voorlichter. NOS zweeg
Een nieuwe barst in de Haagse Kaasstolp. Dat kleine stukje Nederland waar iedereen met z'n dikke poef zo'n beetje bij iedereen op schoot zit. Lobbyisten bij voorlichters, voorlichters bij journalisten en journalisten bij politici. Zegt u, nou nou nou. Wat een populisme toch weer zo op de vroege ochtend. Dat valt allemaal best mee qua fair and balanced verslaggeving. We hebben toch de NOS? De meest objectieve omroep van Nederland. Als Ron Fresen iets nieuws vindt, dat duikt hij er op (zodra hij zijn snoer uit de knoop heeft). Als Ferry een skoep ruikt, dan zit zijn haar al in de lak. Om over Dominique van der Heyde maar te zwijgen. Slaapt zelfs in dat stalinistische broekpak van d'r, om overal als eerste bij te zijn. Nee dus. Check dan deze column van Peter Middendorp, ergens tussen de regels door. "Een voorlichter vertelde me dat hij in de nazomer van 2009 door Hero Brinkman in het gezicht is geslagen. Het gebeurde onder de ogen van meerdere journalisten van de NOS, van wie ik er een met resultaat om bevestiging heb gevraagd. De NOS’ers hebben er geen melding van gemaakt". Dus Hero Brinkman doet een Hernandez avant la lettre, en mept een vrind uit de kaasstolp. Maar de NOS beslist voor u dat dit geen nieuws is, ongetwijfeld na een urenlange pijprooksessie met de redactieraad. Gewoon doorlopen mensen. Ook zinloos geweld op de werkvloer lossen we samen wel op. Hebben de mensen thuis helemaal NIKS mee te maken. Dus dat wordt straf voor Peter Middendorp. Drie maanden koffie rondbrengen aan de voltallige NOS-redactie. De Omerta is doorbroken.

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...