maandag 14 december 2009

Yochanan Visser als Crimineel 16






Yochanan Visser met JNF-petje












Yochanan Visser is a Dutch-language analyst for the Israel Facts Group (www.israelfacts.eu), a European media watchdog organization, as well as manager of Israel Facts Monitorgroup and www. israelfacts. eu. He lives in Efrat, Israel.


Yochanan Vissser,

Kunt u mij een reactie geven op het volgende?

Wie door de bezette gebieden rijdt, ziet hoe de zionisten in hun poging de grond in beslag te nemen het landschap hebben verkracht, de ruimte is veranderd in een schuldig landschap. Het is niet alleen de Muur of het elektronisch beveiligde hek, omzoomd door een onbetreedbare zone, het zijn ook de lukraak aangelegde doorgangswegen, de nederzettingen die als witte middeleeuwse burchten boven op de heuvels in het zonlicht te schel afsteken tegen de blauwe lucht. Het is het puin, het stof, het platgebulldozerde land, de overal verpulverde rotsen, het beton dat alles egaliseert, de naar schatting 100.000 olijfbomen die met grof geweld zijn ontworteld. Om het Palestijnse land in bezit te nemen hebben de joods-Israëli’s hun heilige land ontheiligd, werkelijk niets is er organisch tot stand gekomen, alles is er neergeplempt door een oppermachtige ijzeren vuist die met brute kracht zijn wil aan het landschap heeft opgelegd, zonder enige rekening te houden met het stille verlangen van de heuvels, de dalen en de valleien. Israël: zo ziet verkrachting eruit.

John Berger, wiens joodse voorouders uit Polen, Galicië en het Oostenrijks-Hongaarse Rijk kwamen, schreef: ‘En hier identificeer ik mijzelf zonder te aarzelen met de rechtvaardige zaak en de pijn van degenen die de staat Israël (en neven van mij) veroorzaken in een mate die tragisch totalitair is.’ De Britse schrijver laat weten dat hij als kosmopoliet en humanist afstand doet van zijn ‘Recht op Terugkeer’, dat het elementaire recht van de Palestijnen onvermijdelijk heeft vernietigd. En diep in zichzelf knaagt de angst dat ‘het einde van de zionistische onderneming al voor de deur staat,’ aldus Avraham Burg, de voormalige voorzitter van de Knesset, die ten slotte de diaspora verkoos boven het leven in Israël, omdat een ‘een joodse staat gevaarlijk is. Het is dynamiet… De staat Israël definieren als een Joodse staat is de sleutel tot zijn ondergang.’

Burg verklaarde dat ‘er weliswaar toch nog een Joodse staat hier mag ontstaan, maar het zal van een ander slag zijn, vreemd en lelijk… Wij leven in een verpletterend mislukte werkelijkheid. Jazeker, we hebben de Hebreeuwse taal nieuw leven ingeblazen, een prachtige theatercultuur geschapen en een sterke munteenheid. Onze Joodse hersenen zijn zo scherp als altijd. We handelen aan de Nasdaq. Maar zijn dit de redenen waarom we een staat creëerden? […] De 2000 jaar oude joodse strijd om te overleven is geëindigd in een nederzettingenstaat, georganiseerd door een amorele kliek van corrupte overtreders van de wet die doof zijn voor zowel hun eigen burgers als hun vijanden. Een staat die geen rechtvaardigheid bezit, kan niet overleven. Meer en meer Israëli’s beginnen dit te begrijpen wanneer zij hun kinderen de vraag stellen waar ze denken dat ze over 25 jaar leven. Kinderen die eerlijk zijn geven toe, tot hun ouders schok, dat ze het niet weten. Het aftellen van het einde van de Israëlische samenleving is begonnen.’

In afwachting van uw antwoord,

Stan van Houcke
Journalist/schrijver
Amsterdam

6 opmerkingen:

ben kok (joods-chr.pastor) zei

Dag Stan,
Wat zou je Israel adviseren, zover je er wat over te zeggen hebt dan?
Opgaan in een multicul verhaal, met een islammeerderheid, terwijl ze al zulke gezellige moslimburen hebben?
Als er geen hek stond, was het aantal bezoekjes van de buren, opblaasmoslims op weg naar hun paradijs met 72 maagden ten koste van zoveel mogelijk dode Joden, al lang weer naar recordhoogte gestegen.
Bovendien heeft Israel al ca 20% aan moslimstaatsburgers, vertegenwoordigd in de Knesset, in huis als paard van Troje.

Egypte slaat een plaatstalen muur in de grond om te voorkomen, dat er Palestijnen vanuit Gaza vluchten naar Egypte; hun moslimbroeders en zusters zijn er blijkbaar niet welkom.
En in Jordanie en Libanon evenmin, nog waar dan ook; van islamzijde houdt met het probleem maar wat graag in stand, om zo het ultieme doel te bereiken: Israel van de kaart vegen, weg uit het gebied wat ooit een tijd door Allah werd overheerst.
Dat het al een eeuw anders is,Engelsen, daarna Israel, is een eeuwige schande voor deze koranafgod.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Israel staat voor een keus: leven uit de Tora , op de manier zoals altijd is bedoeld door de God van Abraham, Isaak en Jakob: in liefde, gerechtigheid en genade, zoals geopenbaard in rabbi Yeshua van Nazareth, ons bekend als Yeshua ha Mashiach (de lijdende Messias), die komt als Koning Mashiach ben David.
Daar is dan ook liefde en ruimte voor de vreemdeling; maar die dient zich dan wel aan te passen aan de Toraleefstijl.
Het wordt als een vloek beschouwd als de vreemdeling met eigen afgoden zich niet aanpast en het land overwoekerd, zie Dt.28:43
Maar voor de vreemdeling, die zich aanpast in het land Israel, waar hij te gast is, is alle acceptatie aanwezig in de Tora.
Lijkt me normaal, toch?
En zo kunnen we nog wel even doorpraten, om je eenzijdigheid a la de club van Dries en Hans wat te belichten.
Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)
www.tora-yeshua.nl

PS "het aftellen van het einde van de Israelische samenleving is begonnen?"
Dacht het even niet; daarover spreekt de God van Israel het laatste woord.
Dwars door het antisemitisme van de wereld heen blijft Hij trouw aan Zijn verbond met Abraham en zal met Israel tot Zijn doel komen.
Een uitverkoren volk, wat overigens best wel fouten heeft gemaakt en zal maken, maar wat God gebruikt om tot een voorbeeld voor de wereld te komen.
Daarom zal het niet ten onder gaan, ook niet als de hele wereld het wil vertrappen (Zach. 14,deze haat is bij God bekend en in de Bijbel voorzegd).
Een deel van de Joden herkent de Mashiach al in Yeshua en de rest zal Hem herkennen als Hij komt als Koning te Yerushalayim, om Zijn volk te redden van de vernietiging door de volken van deze wereld.
Wat denk je dat dit betekent voor al die haters van Israel?

Sonja zei

Wouter Brassé: "...Stan van Houcke is een ronduit smerige en valse Israel-haters, wellicht een zeer gefrustreerd en zielig figuur, maar dat moet hij maar met zijn behandelend psychiater opnemen."
http://israel-in-de-media.blogspot.com/2009/12/pro-palestijnse-lobby-in-nederland.html

Ook bij de extremiste Ratna Pelle is het aangekomen Stan:
De methoden van de anti-Israellobby (1)
De psychologie van Stan van Houcke (2)
De VPRO Antisemiet Stan van Houcke (3)

Natuurlijk staat er in de epistels weinig inhoudelijks (behalve in de trant van 'het is niet waar') en spelen ze vrijwel uitsluitend op onderbuikgevoelens over geheel andere zaken. Ja, zelfs de bekende "groot-mufti" wordt weer afgestoft, maar ook Hitler, pogroms, Grozny, Darfur, de Romeinen, de Ottomanen, Abbas, Hamas, de Arabische Liga, en last but not least: Efrat ligt op "aangekocht" land. Pas op Stan, de joden hebben trauma's, en die gebruik jij om hen te kwetsen! Hoe kun je! Zielige joden-basher!
Kun je er niet om lachen dan is het onserieus en slaapverwekkend.

stan zei

sonja

het is me allemaal wat
stan

Anoniem zei

Ha die Ben Kok,

Nog wat gehoord van rabbijn Soetendorp?

Shalom. anzi

Anoniem zei

Voorwaar ik zeg u, ga heen en verminder u, alle antisemietenpoepers.

anzi

Lucas zei

Is Ben Kok die man die aanzet tot Duits vlagvertoon bij de Auschwitz-herdenking?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...