maandag 2 februari 2009

De Pro Israel Lobby 106

An Israeli woman looks at a huge poster on the side of a truck showing an image of the city of Tel Aviv being hit by mock rockets and writing in Hebrew "The Palestinian State will explode in our face" on January 28, 2008 in Tel Aviv. The truck which also creates smoke and loud sirens, is installed in central Tel Aviv by the Jewish Yesha settlers' council against the creation of a neighbouring Palestinian state.

Het EO-radioprogramma Dit is de Dag verwelkomde onlangs ambulancebroeder Chizki Loonstein als gast, de Nederlandse woordvoerder voor de pers van de Israelische Rode David Ster, die ingezet werd tijdens het Israelische bloedbad in Gaza. Loonstein was volgens eigen zeggen naar Israel verhuisd vanwege drie achtereenvolgende redenen: 'Israel is een heerlijk land, heeft een heerlijk klimaat en men kan er heerlijk eten. En Jeruzalem is een heerlijke stad om in te wonen.' Een opmerkelijke visie voor iemand als ik die de schrijver Amos Oz in diens huis in Arad heeft horen zeggen: ‘Ik vraag altijd aan mensen die hier op bezoek zijn naar hun impressies, en vraag ze dan waar ze geweest zijn: in Israël of in Jeruzalem? Jeruzalem en Israël bewegen zich in twee verschillende richtingen. Jeruzalem wordt steeds traditioneler, fanatieker, extremistischer en tragischer, terwijl de rest van Israël wereldser, hedonistischer, mediterraner wordt.’ Maar goed, Loonstein is een officiele woordvoerder, terwijl Amos Oz altijd namens zichzelf spreekt.

Hoe dan ook, al snel werd in het radiogesprek duidelijk dat Chizki politiek uiterst rechts staat, een feit dat hij ook bevestigt, en dat deze ambulancebroeder de overtuiging bezit dat de grootschalige Israelische verwoestingen het product zijn van ontplofte Palestijnse munitie-opslagplaatsen en niet van Israelische raketten en granaten. Ondertussen gebruikte Loonstein braaf het zionistisch jargon, de Palestijnen in Israel heetten bij hem 'Israelische Arabieren', om daarmee nog eens te benadrukken dat er geen Palestijnen bestaan, die in Palestina wonen. De interviewers lieten alles onweersproken. Dat was kennelijk hun evangelische opdracht. Voor Loonstein was de zaak eenvoudig, de Palestijnen hebben het geweld over zichzelf heen gehaald, een opvatting die ook de Nederlandse massamedia zich eigen hebben gemaakt. Volgens Chizki hebben de Palestijnen in Gaza het 'aan zichzelf te danken' dat ze al zo lang hermetisch van de buitenwereld zijn afgesloten 'en mochten ze dat willen oplossen dan is die oplossing eh, eh, eh, heel simpel, ze moeten het alleen echt willen, en niet alleen zeggen dat ze het willen, maar ook doen, eh, en ja...' Met gespitste oren zat ik te luisteren wat de oplossing zou zijn, maar zijn antwoord kwam niet omdat een van de twee EO-interviewers plotseling door hem heen sprak en over iets heel anders begon. In elk geval moest de oplossing van de Palestijnen komen en niet van de joods-Israeli's die weigeren Palestijns land terug te geven en vluchtelingen te laten terugkeren, en de bezetting te staken en de Apartheidsmuur af te breken en de Joodse nederzettigen te ontruimen, zoals het internationaal recht en de VN eisen.

Het absolute hoogtepunt van het optreden van deze ambulancebroeder, die het deed voorkomen dat hij ook meerdere gewonde Hamasstrijders naar Israelische ziekenhuizen had overgebracht om daar belangeloos medisch te worden geholpen -- een aperte leugen -- was de volgende kwalificatie van de Israelische oorlogsmisdaden waarbij bijna 300 Palestijnse kinderen werden vermoord: 'Wij hebben nu een grote opruimingsactie gehouden, maar blijkbaar, wat ik begrijp, dus niet groot genoeg.' Terreur heet bij deze Israelische broeder 'opruimingsactie'. En zoals bekend: opgeruimd staat netjes. Israel ruimt mensen op. De twee EO-ers keken er niet van op en lieten het onbesproken passeren. Ook een historicus die aanwezig was in de studio liet het onweersproken voorbijgaan. In de geschiedenis zijn er veel volkeren opgeruimd, nog niet eens zo lang geleden werd in het hart van de westerse beschaving een heel volk opgeruimd, en nagenoeg iedereen keek toen de andere kant op, inclusief de historici. De geschiedenis herhaalt zich inderdaad, de eerst keer als een tragedie en de tweede keer als een farce, zoals Karl Marx stelde. En ondertussen blijven God's wegen ondoorgrondelijk en zelden aangenaam en dat geldt ook voor de kinderen van die christelijke luchtgod. Wilt u het allemaal nog eens naluisteren: http://www.eo.nl/programma/ditisdedag/2008-2009/page/-/mediaplayer/index.esp?aflid=10211510

7 opmerkingen:

Sonja zei

Ik kon het niet meer aanhoren tot het einde, maar nu lees ik het hier. Ik moet aan ausradieren denken. Dit is het idee van een 27-jarige jood uit Buitenveldert. Wat zou hij denken als hij een Palestijn onder zijn ogen ziet sterven? 'Opgeruimd staat netjes'?

Sonja zei

Frappant: "Wijhebben nu een grote opruimingsactie gehouden". Wij? Hij is geen Israëliër, en hij is ook geen militair. Hij spreekt hier dus als jood. Sic.

Anoniem zei

Correctie:=VALSE GOD.
Zo als er ook VALSE CHRISTENEN zijn en waren!

Hoort U het?
Precies als VALS geld het lijkt mooi maar het is waardeloos.

Zoals de 'Christenen' onder invloed van Jenever
verschrikkelijke dingen konden doen, bijv in de dorpen in Polen 40-45.
Zo propaganderen zij nu ook walchelijkheden over'God'.Wat denkt u? Als hij ons Brein /verstand geschapen heeft..hoe hij zelf denkt over deze Christenen?

Openbaring 18:4
Daar heeft ook Geert Mak het NIET! Over.

Anoniem zei

"mocht het nodig zijn om namens de rode davidster deel te nemen aan politieke of militaire acties, dan is dat mijn roeping en zijn dat mijn orders en die voer ik uit." Daar eindigt deze onfrisse figuur zijn "betoog" mee. Hij en de rode davidster houden zich dus bezig met politieke en militaire acties. Da's dan ook gelijk duidelijk.

Wat een engerd. Het constante "eh eh eh" verraadt al dat hij een manipulerende, liegende, gewetenloze propagandist is. Bah. Getverdemme.

Hier is onze nobele opruimer trouwens: http://www.lobi.biz/nl/team.html

naast "ambulance broeder" ook een handelaar in mini prullebakjes en squeezers.

Sonja zei

"mocht het nodig zijn om namens de rode davidster deel te nemen aan politieke of militaire acties, dan is dat mijn roeping en zijn dat mijn orders en die voer ik uit."

En ik begrijp nu ook dat "wij".

Jair Stein van Villa VPRO hield op do. 22 januari (15:06 uur, 'De ervaring van...') een telefoongesprek met Chizki Loonstein. Daaruit bleek dat hij als ambulancebroeder voor het Israëlische leger werkte, omdat die een tekort aan medisch personeel hadden. Palestijnen geholpen: "een enkeling". Over hun leed kon hij weinig vertellen, maar wel over de broederschap tussen de Israëlische soldaten.

Hoop op vrede? "De Palestijnen zijn een volk dat gebrainwashed wordt," aldus Loonstein. Hij had zelf op een Palestijnse school gezien dat de kinderen niet leerde tellen met appels, maar dode joden: 1 dode jood plus 1 dode jood is 2 dode joden. Zo beweerde hij. "Het zijn mensen die niet beter weten dat ze 70 maagden krijgen door middel van zelfdoding en daarin joden neenemen." Dat was tevens het einde van het telefoongesprek. Jair Stein vroeg niet hoe Loonstein het vond dat zijn 'broeders' Palestijnse en Rode Kruis ambulances verhinderden om Palestijnen te helpen of te redden. Of andere prangende vragen die ik wel had kunnen verzinnen.

Typische propaganda: het dehumaniseren van de tegenstander, en ze allemaal op één hoop gooien. Met mijns inziens nogal sterke verhalen die niet op waarheid te controleren zijn. Was Goebbels ook erg goed in.

Over dat leren tellen met dode joden: op dit forum: "... palestinian children are tought math: one dead Jew + one dead Jew = two dead Jews." Dat komt van ene 'Greg' uit Chicago - of zou die misschien op dezelfde school zijn wezen kijken als Chizki Loonstein?

Dat meneer Loonstein een oplichter is met een ziek gevoel voor humor, blijkt uit zijn 'gulle gift' genoteerd op Stop de Bezetting: Gulle gave C. Loonstein

Rn die moet de luisteraar dan 'infomeren', als 'woordvoerder', over wat hij in Gaza heeft meegemaakt.

Sonja zei

HOE ZIEN WIJ GAZA?
Een academische reflectie op beeldvorming, waarheid en oorlog in Gaza werd geschreven door Ruddy Doom, terwijl Simone Korkus dezelfdertijd een journalistieke reflectie maakte vanuit Israël.

Sonja zei

Novum/AP in Trouw gisteren: "Een Israëlische luchtaanval op een auto in het zuiden van Gaza heeft aan een radicale Palestijn het leven gekost. Een tweede inzittende en twee omstanders raakten gewond."

Waarom de uitdrukking "radicale Palestijn"?
Omdat elke vorm van (gewapend) verzet tegen de Israëlische terreur voor "radicaal" versleten moet worden, of met de varianten: extreme, extremistisch, terroristische, islamistische, fundamentalistische, etc. Dit in tegenstelling tot de Israëlische regering en het leger, dat nooit "radicaal" of "extreem" etcetera genoemd wordt, maar daarintegen altijd 'reageert' of 'vergeldingsacties' uitvoert, ter 'zelfverdediging'. Het doel van dit taalgebruik is duidelijk niet om de lezer te informeren, maar om in deze de Israëlische raketaanval vanuit een onbemand vliegtuig te legitimeren - en is het dus pure propaganda. Er is ook geen enkele andere binnenlandse of buitenlandse bron te vinden die in deze zaak spreekt van "een radicale Palestijn", dus is het helemaal zelf verzonnen.

Wanneer bijvoorbeeld Hamas in Israël een auto met een Israëlische oorlogsmisdadiger zou bombarderen (als ze die middelen hadden), zou men dan ook spreken van 'een radicale Israëlier'? Nee natuurlijk niet. Want dat past niet in de pro-Israël berichtgeving die de mainstream media ons traditioneel voorschotelt. Want daarin bestaal geen radicale Israeliërs, en al helemaal geen Israëlische oorlogsmisdadigers.

Let the pictures hit you.

  Lord Bebo @MyLordBebo BE QUIET AND WATCH. Let the pictures hit you. This is a smashed Ukrainian position, now under Russian control. Po...