zaterdag 1 november 2008

Martien Pennings in de Volkskrant 4


reageerde: Vrije-wereldburger met: 'Deze praatjesmaker van een Pennings pleit met zijn redenering over Gilo in feite voor de terugkeer van de vele verdrevenen, grondeigenaren, van 1948, maar hij en zijn krantje zijn zelfs te stom om dit in te zien.'

En dit is nu precies ook het punt: de logica van reactionairen geldt per definitie nooit voor de ander. In dit geval, het van de Palestijnen gestolen land hoeft van rechts niet aan de rechtmatige eigenaren te worden teruggegeven, maar wel moeten 'de aloude wettige landaankopen' van de joden worden gerespecteerd. En dan op zo'n manier dat het gebied, in strijd met het internationaal recht, door Israel kan worden gestolen. Misschien wel het allergekste is dat dit soort malloten niet doorhebben hoe onlogisch hun beweringen zijn. En vervolgens publiceren de idioten bij de Volkskrant dit soort nonsens vet gedrukt, zodat het niemand kan ontgaan.

3 opmerkingen:

Sonja zei

Martien Pennings gebruikt ook de schuilnaam Leo Sar die blijkbaar (ook) beroemd is als islam-basher op het internet.

Sonja zei

Pennings omschrijft islamofobie als: "de fatsoenlijkste en intelligentste emotie die een mens tegenwoordig kan hebben". Rijp voor de kliniek dus. Een fobie is immers geen emotie, maar een ziekte. Hij begeeft zich dan ook op enge fora als die van Daniel Pipes. De islam is in zijn ogen een "perversie", en een ieder die dat niet zo ziet is naief, een dhimmie, "shariacraat", "politiek correct", "multikul" en allicht knettergek.

Altijd weer komt hij met zijn held Samuel Huntington aan (schrijver van het invloedrijke 'The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order', 1996), dat tot op de dag van vandaag wordt gebruikt om het belang van Amerikaanse oorlogen in het Midden-Oosten te onderstrepen. Huntington betoogde o.a. ook dat Zuid-Afrika in de jaren 60 een "satisfied society" was, aan de hand van pseudo-wiskundige berekeningen.

"Het zionisme werd in de jaren 1940 door enkele leidende Arabieren als een gezamenlijk verzet tegen het Engelse imperialisme gezien. Joden werden door hen beschouwd als medestrijders in nationalistisch verzet, als een volk met meer dan 3000 jaar oude wortels in Zuid-Syrië. In de jaren 1940 hebben de Joden een anti-koloniale oorlog tegen de Britten uitgevochten. Ook in een ander zin was de opbouw van Israël niet “imperialistisch” of “kolonialistisch”, want de Joden buitten nagenoeg geen vreemde arbeid uit. Op typisch Joodse wijze pakten ze zelf aan, bouwden eigenhandig op. De Arabieren hebben vanaf het begin af aan de keus gehad met de Joden samen te werken. Tot op de dag van vandaag hebben ze dat, tot vloek op de hele wereld, geweigerd en hebben ze gekozen voor de haat."

Mind you, zionisten (Hagana) waren de eersten met bomaanslagen op o.a. Palestijnse bussen. Helaas kunnen we niet zo'n wrak tentoonstellen voor de deur van Ronny.

Het valt dan ook te betwijfelen of Pennings een "historicus" is, want hij heeft nog nooit iets gepubliceerd. Martien Pennings zit werkloos thuis en is een zielige man die zijn dagen vult met het schrijven van boze brieven naar kranten, en onnozele reacties plaatst op meestal racistische internetfora.

Sonja zei

PS het cursieve gedeelte is een citaat van Pennings.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...