zaterdag 26 februari 2022

Willy van Damme: Oekraïne – Fascisten bestaan hier niet

 

Oekraïne – Fascisten bestaan hier niet

“Er zijn geen fascistische invloeden in Oekraïne”. Dat beweerde Guy Verhofstadt in een lezersbrief in De Morgen na zijn terugkeer van een bezoek begin 2014 aan Oekraïne. Een reis op kosten van oligarch en gekend fraudeur Ihor Kolomoyskyi. Dit op een ogenblik dat het parlement bedolven was onder de fascistische graffiti. 

Jan Balliauw op de VRT deed dit vandaag nog eens netjes over. De stelling van Poetin over de nazificatie van Oekraïne deed hij af als pure leugens want….. president Volodymyr Zelenski is een jood. Uiteraard is dat een leugen en bovendien een waarvan hij perfect weet dat het een leugen is. Maar in onze ‘vrije’ pers mag die waarheid niet gezegd worden. Ze krijgen immers Amerikaanse steun. 

Azov Bataljon - Embleem

Het Azov Bataljon is een onderdeel van het Oekraïense leger dat in essentie actief is aan het front bij de steden Donetsk en Luhansk. Voor hen zijn die separatisten terroristen. 

Zo is Jan Balliauw op een filmpje op YouTube te zien is waar hij (in close-up) bij het maken van een reportage hoe hij voor de kogels te zien is hoe hij moet vluchten en schuilt achter een muur. De schoten kwamen van het door Svoboda, toch een fascistische groep, bezette Maidan hotel. Ook vergeet hij gemakshalve de vele recent geplaatste standbeelden van Stepan Bandera. 

Verder is er de aan het front in Donbass actieve AZOV Bataljon, een onderdeel van het leger. Hun insignes laten geen twijfel bestaan over hun karakter. Deze verschenen voor de eerste maal in de jaren dertig van de vorige eeuw in de gelederen van de SS en de SA en doken nadien overal op aan het oorlogsfront ook bij Oekraïense collaboratiebewegingen zoals de OUM.

Ook wist het nieuwsanker van de VRT deze middag te vertellen dat dit de eerste maal in de Europese geschiedenis sinds 1945 is dat een land een ander land aanviel. Een andere leugen. 

Zo was er vorig jaar nog een oorlog tussen Azerbeidzjan en Armenië. Verder was er natuurlijk de jarenlang door de NAVO in elkaar gestoken oorlog tegen Joegoslavië met o.m. de bezetting van Kosovo en het bombardement van de Chinese ambassade in Belgrado. Ook was er natuurlijk tot 1998 de oorlog tussen Ierse nationalisten en het Britse leger in Noord-Ierland. 

Azov Bataljon - Vlaggen

Na de staatsgreep van februari 2014 kwamen in het oosten van het land een aantal steden als Odessa, Dnjepropetrovsk en Kharkov in verzet. Alleen in Donetsk en Luhansk slaagde die opstand. Uit die groepen actief bij het neerslaan van die opstand groeide het Azov Bataljon deels gefinancierd door Ihor Kolomoyskyi.  

En dan was er in augustus 2008 nog de aanval van het door de VS militair gesteunde Georgië op Zuid-Ossetië waar via een internationaal verdrag gestationeerde Russische soldaten de grenzen bewaakten. Waarbij er bij die oorlog dan een aantal sneuvelden. Een enkele van bij die oorlog actieve Georgische militairen verschenen nadien in Syrië bij die jihadisten.

En een nochtans goedgekende les is dat men niet ongestraft in het hol van de beer ambras komt maken. Wie dat doet scheurt minstens zijn broek. De westerse arrogantie wordt afgestraft en de Oekraïners betalen het gelag. Wanneer zullen ze eens beginnen te beseffen dat men om vrede te krijgen men elkaar moet respecteren. 

Willy Van Damme

https://willyvandamme.wordpress.com/2022/02/24/oekrane-fascisten-bestaan-hier-niet/?fbclid=IwAR2OCUkL57OuODhn4LG6iEG343l-rLWrnTi2I4Hzffl9x0ez2VtA-4lNBDA



Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...