zaterdag 26 februari 2022

Nederlandse Staatsomroep Verzwijgt Consequenties van Nederlandse Wapenleveranties

Zonder enige goedkeuring van het parlement bewapend de Nederlandse regering Oekraïne, en wordt daarmee onderdeel van de oorlog. Maar dit is voor  de NOS kennelijk een te verwaarlozen detail, terwijl toch de Russische Federatie vanaf nu Nederland als vijand kan beschouwen. Leest uzelf de berichtgeving van de staatsomroep:



Het Nederlandse leger gaat zo snel mogelijk 200 Stinger-luchtdoelraketten leveren aan Oekraïne. Dat gebeurt na een recent verzoek van dat land, melden ministers Hoekstra van Buitenlandse Zaken en Ollongren van Defensie aan de Tweede Kamer.

"Er heeft voor dit verzoek een zorgvuldige, maar gezien de uitzonderlijke omstandigheden verkorte, toetsing aan de wapenexportcriteria plaatsgevonden", schrijven de ministers.

De Stinger is een infraroodgeleide luchtdoelraket, die ingezet kan worden tegen vliegtuigen en helikopters op een afstand van 0,5 tot 5 kilometer. Het Nederlandse leger heeft twee verschillende soorten ervan in gebruik: een draagbare variant die door een militair vanaf de schouder wordt afgevuurd, en een versie die gemonteerd is op een pantserwielvoertuig.

Logistieke uitdagingen

Het kabinet besloot vorige week vrijdag al om militaire goederen aan Oekraïne te leveren. Toen werd melding gemaakt van scherpschuttersgeweren met munitie, helmen, scherfvesten, radars en detectoren voor het opsporen van grondmijnen en zeemijnen. Een deel van die goederen is vandaag verzonden, zo melden de ministers. De andere goederen worden zo snel mogelijk richting Oekraïne gestuurd.

Hoe de spullen ter plaatse komen is niet meteen duidelijk. De ministers wijzen erop dat Nederland "net als andere landen kampt met logistieke uitdagingen". "Samen met bondgenoten spant Defensie zich in de overige goederen zo snel mogelijk te leveren."

Oekraïne heeft ook om cybersteun gevraagd, en donderdag zou een 'fact finding missie' naar Kiev reizen, maar dat is door de militaire ontwikkelingen niet doorgegaan. Onderzocht wordt hoe het Nederlandse team alsnog kan worden ingezet.

Laffe daad tegen 'broedervolk'

In de brief herhalen Hoekstra en Ollongren dat Rusland met de inval in Oekraïne een "laffe daad van agressie begaat tegen de Oekraïense bevolking, waarvan het steeds stellig heeft beweerd dat het een broedervolk is".

Voor het kabinet staat "als een paal boven water dat Rusland, en Rusland alleen, verantwoordelijk is voor deze invasie en voor de grote humanitaire, economische, politieke en maatschappelijke tol die dit van de Oekraïense bevolking eist".

Effect op Nederlandse economie

Het kabinet benadrukt dat de inval en het gebruik van geweld in strijd zijn met het internationaal recht en dat Rusland ook geen beroep op zelfverdediging toekomt, omdat geen sprake was van een geplande aanval, of een onmiddellijke dreiging daarvan, vanuit Oekraïne op Rusland. Volgens de bewindslieden was de Russische invasie minutieus voorbereid en moet daar een "sterk en eensgezind antwoord" op komen.

Hoekstra en Ollongren schrijven ook dat het "beschermen van de internationale rechtsorde en onze vrijheid" een prijs heeft en dat de sancties en eventuele tegenmaatregelen ook een effect zullen hebben op de Nederlandse economie.

Maar het kabinet vindt dat er geen alternatief is, want de "internationale rechtsorde vormt het fundament van onze veiligheid en stabiliteit, basisvoorwaarden voor de vrede en welvaart waarin wij leven".

https://nos.nl/collectie/13888/artikel/2418938-nederland-levert-zo-snel-mogelijk-200-luchtdoelraketten-aan-oekraine


2 opmerkingen:

Rene Westermann zei

Voor het kabinet staat "als een paal boven water dat Rusland, en Rusland alleen, verantwoordelijk is voor deze invasie en voor de grote humanitaire, economische, politieke en maatschappelijke tol die dit van de Oekraïense bevolking eist".

Hoe hypocriet! Geen woord, geen zin als: 'Het staat als een paal boven water dat de VS, en de VS alleen, verantwoordelijk is voor de crisis waarin Europa thans verkeerd. Allemaal door waanzinnige idioten als Victoria Nuland, Uncle Sam's overindulged little darling, receiving a present of five billion dollar to ruin Ukrain.

ENGLISH LANGUAGE IS A WAR AND WALL LANGUAGE

Ik roep alle middelbare scholieren in gans Europa, met uitzondering van VK en Ierland, geen Engelse taal en letterkunde in hun vakkenpakket op te nemen, maar te kiezen voor de stroming Natuur- en Techniek, aangezien Natuurkunde en Scheikunde veel belangrijker zijn dan Engelse taal en letterkunde

Feng zei

OORLOG DIPLOMATIE MET ANDERE MIDDELEN
.
Stel dat ik een Russische generaal was die alle aanvoerlijnen van wapens, manschappen, brandstof, voedsel etc. zou moeten uitschakelen.
Wat staat er dan te gebeuren met de tientalle dorpen en steden rondom de tientalle vliegtuigbasissen in (het aanvallend) Nederland?
Wat staat er bijv met Nijmegen te gebeuren waar 12 atoombommen B61 zijn opgeslagen als de Russen daar bunkerbusters op los laten?
Let op: de Russische Federatie beschikt anno 2022 over raketten die niet kunnen worden onderschept door de Westerse luchtverdediging.
~ ~ ~ ~ ~ ~
Atoombom B61opslagplaatsen rondom Brabant:
https://tinyur61 zl.com/ymysdmrd
- Nederland, Volker: 22 atoombommen
- België, Klein Brogel:
- Duitsland; Büchel
...
Steden en dorpen rondom vliegbases en luchtmachtonderdelen:
Hoofdkwartier luchtmacht Breda
Air Operations Cntrl Station Nw. Milligen
Vliegbasis Eindhoven - Air Mobility Command
Vliegbasis Gilze-Rijen
Vliegbasis Leeuwarden
Vliegbasis Volkel
Vliegbasis Woensdrecht
Vliegbasis Deelen
Maritiem Vliegkamp De Kooy
~ ~ ~ ~ ~ ~
Wat is het motief van de reguliere media om de bevolking daarover in het duister te laten, zodat de democratisch regels voor een ander landelijk bestuur verlamd zijn?
Is dat geen hoogverraad?
.

The Great Transformation

  Thomas Fazi @battleforeurope Karl Polanyi, one of the twentieth century’s most insightful and influential socialist thinkers, passed away ...