maandag 8 februari 2021

Melvin Heersema als Prototypische Kleinburger

Op nieuwjaarsdag publiceerde de Volkskrant een zogeheten ‘Analyse’ van de ‘zwevende kiezers,’ waarbij 18 Nederlanders vertelden waarom,  en waarover zij twijfelen. Ik wist meteen weer waarom zoveel Nederlanders betweterige kleinburgers blijven. Neem bijvoorbeeld de 20-jarige Melvin Heersema, eerstejaarsstudent toegepaste psychologie in Groningen, die blijft zweven tussen VVD, CDA en FVD. Als Neerlands hoop in bange dagen stelt hij: 

Voor mij is fatsoen belangrijk, hoe mensen met elkaar omgaan. Daarom neig ik naar het CDA. De Jonge vind ik enorm interessant. Hij is charismatisch, doet het goed tijdens de coronacrisis en neemt zijn verantwoordelijkheid. Dat zie je ook door zijn keus om geen lijsttrekker te worden. Rutte loodst ons sterk en krachtig door de crisis, dus ik overweeg ook zeker een stem op hem. Op Baudet ben ik wel enigszins afgeknapt, al heb ik Forum nog niet afgeschreven. Als Baudet zijn partij weer op de eerste plaats zou zetten, en niet zichzelf, zou ik wellicht weer overwegen op hem te stemmen. Maar hij moet zijn gedrag wel veranderen. Qua inhoud voelde ik me wel thuis bij Forum: weinig overheidsingrijpen en het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting in zo breed mogelijke zin.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/deze-18-zwevende-kiezers-leggen-uit-waarom-en-waarover-ze-twijfelen~bc599bf2/ 


Weliswaar zijn Gods wegen ondoorgrondelijk en zelden aangenaam, maar Heersema stemt mij toch extra somber. Natuurlijk gelooft hij in de christelijke luchtgod wiens zoon liefde voor de medemens zou hebben gepredikt, maar waarom zweeft hij dan tussen drie reactionaire, uiterst egoïstische politieke partijen. Houdt het CDA van zijn God? Nee, gezien hun politieke programma is het een benepen club die God belangrijker vinden dan de democratie. De VVD dan? Dat is de meest corrupte partij van het land, zoals keer op keer blijkt wanneer een VVD-er weer eens betrapt wordt op illegale of half legale praktijken. Bovendien wordt die partij al héél lang geleid door een man die twee kabinetten lang fundamentalistische terroristen in Syrië steunde, die ook christelijke Syriërs letterlijk een kopje kleiner maakten. Waarom zou Melvin Heersema op zo’n VVD of CDA stemmen? Oké, dan het Forum voor Democratie, een club  extreem rechtse Nederlanders, belast met een chronische haat tegen buitenlanders. Waarom zou Melvin op een dergelijke partij stemmen, terwijl toch Jezus een duidelijke semiet was? Ik vrees dat Melvin nog lang niet toe is aan de democratische regeringsvorm. Deze aspirant-psycholoog zal straks bepalen wie psychologische volwaardig is en wie niet. Fatsoen? 


2 opmerkingen:

Rene Westermann zei

Wat verstaat deze Melvin Heersema toch onder fatsoen? Gezien zijn politieke en/of maatschappelijke voorkeur krijg ik het idee, b.v. als hij zegt: 'De Jonge vind ik enorm interessant. Hij is charismatisch, doet het goed tijdens de coronacrisis en neemt zijn verantwoordelijkheid. Dat zie je ook door zijn keus om geen lijsttrekker te worden. Rutte loodst ons sterk en krachtig door de crisis, dus ik overweeg ook zeker een stem op hem' Met andere woorden: goed fatsoen voor Melvin heersema is kennelijk onbegrensd politiegeweld tijdens demonstraties. Dit is dus kennelijk toegepaste psychologie. Tja, je bent jong en je wilt wat.

Unknown zei

Beste Stan van Houcke,

Mij is deze week uw stukje over mijn standpunten/meningen over politieke partijen ter oren gekomen. Hierin komt duidelijk naar voren dat u het met een aantal dingen die ik gezegd heb het niet eens bent. Ik zou hierover graag eens met u in gesprek gaan, op deze manier kunnen we op een fatsoenlijke manier elkaars standpunten en argumenten aanhoren. Als u hiervoor open zou staan dan kunt u mij een mail sturen op @heersemamelvin@gmail.com

Ik ben zeker erg geïnteresseerd in uw standpunten en de betreffende argumenten daarvoor, dus zou een reactie erg waarderen!

Groet,
Melvin Heersema

Let the pictures hit you.

  Lord Bebo @MyLordBebo BE QUIET AND WATCH. Let the pictures hit you. This is a smashed Ukrainian position, now under Russian control. Po...