zondag 7 februari 2021

De Zelfgenoegzame Nederlander


Ik kreeg het volgende bericht van een goede vriend van mij:

ton Lankreijer

14:39 (16 minuten geleden)

Vanaf vanmorgen geldt er ook een ochtendklok (6:00-12:00) omdat er te weinig strooizout beschikbaar is. De bestelling is te laat geplaatst en er is nog geen goedkeuring voor de Nederlandse markt. Rijkswaterstaat begint met strooien op de kwetsbare Waddeneilanden. Naar verwachting zal het grootste deel van Nederland na de zomer zijn gestrooid.”

Ik vernam ook dat de treinen niet rijden omdat de wissels bevroren zijn. Wat??? Een heel jaar kunnen oefenen, en op het moment dat ze werkelijk nodig zijn, rijden ze niet!!! Wat een amateurs. In Rusland, Canada en China blijven de treinen bij min 20 en sneeuwstormen gewoon doorrijden. Nederland is steeds meer een land van betweters, lui die als het puntje bij paaltje komt met een mond vol tanden staan. 

Moet u nagaan: elke eerste maandag loeien de sirenes. Waarom? Ze oefenen. Maar voor wat? Weet u waar u heen moet wanneer er een kernoorlog uitbreekt? Ik ook niet. Maar dat is niet belangrijk, zolang de koninklijke familie en onze politici zich maar kunnen redden, want die weten precies in welke schuilkelders ze kunnen overleven. Kortom, een toontje lager zelfgenoegzame Nederlanders. En vooral: STEM BINNENKORT OP DE VVD, DAN KUN JE LACHEN.


1 opmerking:

Rene Westermann zei

En dan vooral op een VVD'er die sociale geografie heeft gestudeerd, liefst zo iemand als Cora van Vernielinghuizen van Verkeer en Infrastructuur. Eentje die vooral geen rekening houdt met de niet gemotoriseerde verkeersdeelnemers: Voetgangers, fietsers zijn alleen maar hinderlijk, zo snel mogelijk uit het straatbeeld verjagen.

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...