dinsdag 9 februari 2021

Frans van Deijl en de PVDA


In  HP/De Tijd van februari 2021 schrijft de journalist/auteur Frans van Deijl onder de kop 'Hoe komt de PvdA er weer bovenop?':


Kort voor de verkiezingen vraagt menig PvdA-er zich af hoe hun veelal naar rechts uitgeweken kiezers teruggehaald kunnen worden. Met nieuwe ideologische veren, met de opvolger van Lodewijk Asscher? Hoe dan ook zal de nieuwe lijsttrekker zich eerst nog ten overstaan van het electoraat deemoedig op der knieën moeten laten vallen.


Ik vrees dat Frans deze tijd niet begrijpt. Daarom speciaal voor hem: 

Frans, beste kerel, wij leven in een neoliberaal tijdperk, de eindfase van het zo succesvolle kapitalisme dat de neoconservatieven nu aan de touwtjes trekken. De macht is in handen van het financiële kapitaal, die bepaalt waar de grenzen van de democratie liggen. Het parlement is fake, net als de corporate media fake zijn. De PVDA is nu juist het voorbeeld bij uitstek dat wij in een virtuele werkelijkheid leven. Hoe kan een dergelijk postmodern politiek fenomeen nu een oplossing bieden?  Het is een partij met een fake identiteit, met leden die op een carrière uit zijn, en een neoliberaal programma laten uitvoeren. Waarom zou je een dergelijke partij nieuw leven willen inblazen?  


1 opmerking:

Unknown zei

Niets meer aan toe voegen!! Deklt geheel deze keusverrotte partij.

US Jews and Non-Jews Working Together

  Husam Zomlot @hzomlot · 12 u Moving 12:07 a.m. · 25 apr. 2024 · 11,8K Weergaven https://twitter.com/ofercass/status/1783256489295052990