donderdag 13 januari 2011

Uri Rosenthal. Een Nederlandse Minister 19

De pro-Israel lobbyist Uri Rosenthal, wiens 'joodse' achtergrond uitgangspunt is geworden voor het Nederlands buitenlands beleid ten aanzien van de 'Joodse staat'.

Rosenthal dreigt ICCO met korting subsidie

http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/rosenthal_dreigt_icco_met_korting_subsidie_1_527671?localLinksEnabled=false

DEN HAAG (ANP) – Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken dreigt de ontwikkelingsorganisatie ICCO te korten op de subsidie als zij doorgaat met activiteiten die strijdig zijn met de opvattingen van de regering. Hij heeft de club daar donderdag op gewezen tijdens „een openhartig en pittig gesprek”, zo liet zijn departement weten.

Doorn in het oog van de minister is de financiële steun van ICCO aan de website Electronic Intifada. Daarop staan onder meer oproepen te lezen tot boycotactiviteiten tegen Israël. Rosenthal vindt dat strijdig met het regeringsbeleid en vindt dat ICCO daarmee moet stoppen.

ICCO ontvangt jaarlijks ongeveer 75 miljoen euro subsidie. De bewering van ICCO dat het geld voor de website niet uit het subsidiepotje komt, maar uit particuliere donaties, gaat volgens de minister niet op. „Dat is een vestzak-broekzak redenering”, vindt hij. Kritisch zijn mag volgens hem, maar „rechtstreeks tegenwerken niet”, aldus Rosenthal.

Hij zal de club in de gaten houden op dit punt. Daarnaast zal hij ook bij andere organisaties in deze sector die overheidssteun krijgen, kijken of zij activiteiten steunen die strijdig zijn met het beleid.

ICCO komt later donderdag met een reactie, aldus een woordvoerster.




Meer over Uri Rosenthal kunt u hier lezen:
http://stanvanhoucke.blogspot.com/search?q=uri+rosenthal

4 opmerkingen:

Sonja zei

Waren de de oproepen om de apartheidsstaat Zuid-Afrika te boycotten ook zo 'controversieel', vraag ik me af?

AdR zei

Ja dat waren ze in hun tijd ook - het belangrijkste "argument" was dat de armen er eerder dan de rijken de dupe van zouden worden, dus de zwarte mensen.

Sonja zei

Ja, dat is (nog steeds) een bekend argument. Weet jij soms of de 'zwarten' er ook zo over dachten?

Volgens mij zijn de Palestijnen ook voor een boycot van Israël. Met name in Gaza natuurlijk.

Sonja zei

"Economische boycot is een van de manieren waarop de wereld als geheel de Zuid-Afrikaanse autoriteiten aan het verstand kan brengen dat zij ofwel hun leven moeten beteren, of er de gevolgen van zullen moeten dragen."

ANC-president en latere Nobelprijswinnaar Chief Albert Luthuli, 1959

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...