donderdag 13 januari 2011

Afghanistan 7

Uit peilingen van Maurice de Hond bleek dit weekend dat er onder de aanhang van GroenLinks een grote weerstand is tegen een nieuwe Nederlandse bijdrage in Afghanistan. Ruim driekwart ziet het niet zitten. 


Waarom zouden de volksvertegenwoordigers van Groen Links zo graag de corrupte Afghaanse krijgsheren aan de macht willen houden? Zijn deze Tweede Kamerleden er straks ook voor dat Nederlandse militairen de bezetting van de Westbank en de belegering van Gaza gaan overnemen van het Israelische leger, zoals al voorgesteld is?  Dit alles natuurlijk in het kader van de zogeheten 'vredesmissies'

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het regerings pluche. Kan me nog herinneren dat groen l. voor de bombardementen op Joegoslavie was om Paul R. in de regering te krijgen. Groenl. is neoliberalisme in vermomming.

Succes, Ben

jan zei

@ BenB

Het was dus cynisme, ik dacht dat het naïviteit was...

"Een andere opmerking van Overbeek oogstte nogal wat commotie. Uit een studie blijkt dat in 1998, toen het parlement discussieerde over een mogelijke militaire actie van de NAVO tegen Servië, slechts één politicus de resoluties had bestudeerd op basis waarvan het debat in de Tweede Kamer gevoerd werd. De twee uur daarvoor naar de Kamer gestuurde brief beweerde ten onrechte dat er een juridische legitimering was voor ingrijpen. Desondanks werd met een overweldigende meerderheid ingestemd met een eventueel militair ingrijpen. Waren de politici hier naïef?"

http://www.vdamok.nl/Teksten/Artikelen/2010-11-29.html