vrijdag 4 juni 2010

Socialisme voor de Rijken


Ik liep net door mijn buurt. Op de Jodenbreestraat staat een oudere vrouw met een geel jack. Ze is van service en veiligheid, een uitzendbureau dat de gemeente Amsterdam heeft ingehuurd om fietsers tegen te houden die moeten afstappen in verband met een straatopbreking. Om te voorkomen dat de linkse gemeente Amsterdam de vrouw een fatsoenlijk inkomen moet geven met rechtszekerheid en sociale voorzieningen heeft de gemeente dit werk uitbesteed, geprivatiseerd. En zo worden een aantal gewiekste knapen rijk. Socialisme voor de rijken.

Iemand stuurde me dit:

Brian Haw, A True Patriot, has been camped out in front of Parliament for over 6 years protesting England's brutal regime in an attempt to stop the war. (3:28 min.)
http://www.youtube.com/watch?v=9Ycf5XeGYlg

Penny Rimbaud (Crass) speaks about the current oppression in the UK. (3:57 min)
http://www.youtube.com/watch?v=WLirqfg36c8

4 opmerkingen:

Sonja zei

Het verhaal van Brian Haw over zijn vader... ongelofelijk! En mensen zoals hij worden vervolgens door de hoofdapen geridiculiseerd en weggezet als "exentriekeling". Schandalig.

AdR zei

De gewiekste knapen kennen de verantwoordelijke wethouders nog van de kroeg, of voor mijn part van de ASVA, en zijn zo nodig partijgenoot.

Die quango van Service & Veiligheid (heb er niet eens bij stilgestaan dat het geen werknemers in gemeentedienst zijn) heet trouwnes Individu.
Mooi dubbelzinnig woord.
Aanbevolen literatuur dienaangaande.

Anoniem zei

Fijn nieuws voor ons 70 plussers.Alleen een AOW,geen auto dus maar achter de geramiums gaan zitten.Bedankt Nederland hebben wij hiervoor zo hard gewerkt?

Brabantse tarieven
LET OP: vanaf 1 juli 2010 einde proef Goedkoop Openbaar Vervoer. Wij adviseren u geen extra strippenkaarten in te kopen.

Vanaf 1 juli 2010: einde proef Goedkoop Openbaar Vervoer
Dagkaart
2 x Dagkaart
Maandkaart 101, 400 & 401
15-strippenkaart
45-strippenkaart
Maandabonnement
*Spits- en daluren
Meer informatie over alle uitzonderingen
Vanaf 1 juli 2010: einde proef Goedkoop Openbaar Vervoer
De tarieven voor het busvervoer in Brabant worden met ingang van 1 juli weer hetzelfde als in het grootste gedeelte van Nederland. Dan loopt de proef met de goedkope buskaarten af. Dit geldt voor alle lijnen in Noord-Brabant van Veolia Transport en Arriva en de Hermeslijnen in het SRE-gebied.

Sonja zei

Ah, "arbeidssimulatie". Heette dat vroeger geen werkverschaffing?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...