dinsdag 1 juni 2010

Robert Fisk 58



Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Israel als Schurkenstaat 214" achtergelaten:

Robert Fisk vandaag:

"How did we get to this point? Maybe because we all grew used to seeing the Israelis kill Arabs, maybe the Israelis grew used to killing Arabs. Now they kill Turks. Or Europeans. Something has changed in the Middle East these past 24 hours – and the Israelis (given their extraordinarily stupid political response to the slaughter) don't seem to have grasped what has happened. The world is tired of these outrages. Only the politicians are silent."

De "extraordinarily stupid political response" kunnen we bij het CIDI inderdaad al lezen. Anzi heeft gelijk: wegblijven daar, je legitimeert er alleen maar hun leugens mee.


Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Israel als Schurkenstaat 214" achtergelaten:

Ik bedoel: politici moeten niet aan het debat deelnemen. Het CIDI/de lobby zit daar ook niet om ergens van overtuigd te worden.
Maar vragen vanuit de zaal moeten natuurlijk wel keihard gesteld worden. het liefst met muziek en megafoon.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

En waarom houden de politici zich stil? Elke politicus die zwijgt, die geen actie onderneemt is indirect schuldig aan moord en onderdrukking. En bij actie ondernemen bedoel ik niet bij het Cidi aanschuiven, maar bv. hier Verhagen onder druk zetten, waarom worden er geen moties van wantrouwen/afkeuring ingediend etc. Die vent had allang weg moeten zijn. Als er 1 een gevaar is voor onze samenleving, is hij het wel. Waarom organiseren zij zich niet, waarom altijd die lullige vraagjes met lullige antwoorden? Onderneem wat, doe wat. Men laat Verhagen al jarenlang zijn gang gaan. Als zij iets zouden kunnen betekenen, is het nu. Weet waarvoor men kiest.

anzi

Anoniem zei

De twitterende nepperd

Bij jullie is het propaganda, wij noemen het moord. Schijnheil, met 'je wapens helpen daarbij niet'


Terug van radio VPRO discussie over Israels positie in wereld. Conflicten worden steeds meer #propaganda-oorlogen.Wapens helpen daarbij niet

ps. Voor de goede orde, er zat ook een holocaust slachtoffer op het schip, misschien over het hoofd gezien?

anzi

Sonja zei

Naftaniël is niet dom. Sinds de aanval op de vloot verkondigt hij overal dat het nu een 'internet-oorlog' is, en dat die veel belangrijker is dan de 'oorlog' op de grond. Maar zijn bedoeling is natuurlijk om het buitenproportionele geweld van Israël zo veel mogelijk naar achteren te schuiven, alsof dat er niet meer toe doet. Nog nooit heeft hij de misdaden van Israël bekritiseerd. Maar nu hij de neiging voelt (de twijfel toeslaat?) gaat hij roepen dat de 'propaganda-oorlog' het werkelijke slagveld is. Zodoende is en blijft hij een Schreibtischmörder, die volhoudt een "onafhankelijke" boodschap van vrede te brengen.

Anoniem zei

Twitterende van Bommel

Wat klopt hier niet, Harry?

Israël reageert met disproportioneel geweld op incident rond hulpkonvooi met activisten die naar Gaza willen. Half 6 protest bij ambassade.

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...