woensdag 28 april 2010

Derk Sauer 26


De NRC bericht:

NRC-redactie keurt handelwijze eigenaren af

Gepubliceerd: 27 april 2010 18:26 | Gewijzigd: 28 april 2010 10:39

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 27 april. De redactie van NRC Handelsblad, nrc.next en de websites heeft haar afkeuring uitgesproken over de manier waarop de hoofdredacteur en de uitgever van NRC Media door de aandeelhouders zijn verzocht om af te treden. Dat heeft de redactie vanmiddag in een verklaring vastgelegd. De redactie respecteert niettemin het persoonlijke besluit van Birgit Donker om in het belang van de krant terug te treden als hoofdredacteur.

http://www.nrc.nl/binnenland/article2533576.ece/NRC-redactie_keurt_handelwijze_eigenaren_af

Oke collega's, stoom afgeblazen, en nu weer aan het werk, te weten Derk Sauer en de andere eigenaren van de krant zo rijk mogelijk maken. Jullie werken voor een commerciele instelling, niet vergeten! In jullie hokken en tikken. De eigenaar is en blijft de baas.

28 maart vorig jaar kreeg Jan Marijnissen, grote vriend van SP-multimiljonair Derk Sauer, van de NRC de volle ruimte om dit te beweren: 'De slippendragers van de macht groeien ten koste van de frontsoldaten van de waarheid.' Marijnissen deed in de 'onafhankelijke kwaliteitskrant' een oproep om de bedreigde commerciele kranten met belastinggeld te ondersteunen. Onder de kop: 'Een land zonder goede kranten is het recept voor onwetende en bange burgers' schreef hij:

'Goede journalistiek is een steunpilaar van de democratie en onmisbaar voor politici. Verdwijnt die, dan zijn wij een prooi van de macht. Het gaat slecht met de dag- en weekbladen. Daardoor wordt de ruggengraat van de kritische journalistiek in zijn voortbestaan bedreigd. En dat is ernstig. Democratie veronderstelt goed geinformeerde burgers. Zij kunnen niet zonder de verslaggever, en ook niet zonder de explicateur.'

Beste NRC-collega's, leg dit citaat voor aan jullie baas, en schrijf eens een kritisch portret van Sauer. Dat zijn jullie toch aan jullie lezers verplicht. Immers directeur/hoofdredacteur Birgit Donker schreef deze week nog:

Ik kan u meteen geruststellen, de krant die u vandaag ontvangt, is even onafhankelijk als de kranten ervoor.

En:

met redactionele autonomie [valt] niet te marchanderen.

En deze is ook heel fraai:

Dat betekent dat onze journalisten onafhankelijk werken, hun enig belang is de lezer van relevante informatie te voorzien.

AAN DE SLAG JONGELUI.





1 opmerking:

Anoniem zei

Ja nou,nog effe.

anzi