'Ik reisde naar Afrika onder mijn dekmantel als journalist en ik bracht verslag uit bij de ambassades van Israël', vertelde Pundik aan Information.dk, dat hem interviewde over zijn activiteiten in de jaren vijftig en zestig.

'Het was spionage, ja... maar waar ligt de grens tussen spionage en journalistiek?', vraagt de ex-journalist zich af. Hij zou naar eigen zeggen tien jaar een spion geweest zijn en voelt als een jood een band met Israël.

Pundik beklemtoont dat de informatie die hij aan de Israëlische autoriteiten doorspeelde, ook bezorgd werd aan die van Denemarken.

In de jaren vijftig en zestig bracht hij verslag uit voor Information en was hij correspondent voor de Deense publieke radio. Hij is nu 83 jaar oud.

Op 1 januari 1970 zette hij een punt achter zijn spionageactiviteiten aangezien hij toen hoofdredacteur werd van de krant Politiken. Sinds 1965 was hij er aan de slag als journalist en verslaggever. In 1993 vertrok hij bij de krant.

'Ik kan begrijpen dat Pundik, als Israëlische burger, het jonge en fragiele Israël wilde helpen', reageerde de huidige hoofdredacteur van Politiken Töger Seidenfaden al.


Zie: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100227_071


Excuus Politiken voor Mohammed-cartoon

http://www.nrc.nl/buitenland/article2493604.ece/Excuus_%3Ci%3EPolitiken%3C%2Fivoor_Mohammed-cartoon