zondag 28 februari 2010

De Israelische Terreur 1149

Resultaat Israelisch terreur.


VOORBEELDBRIEF

Mr. S. van Hoogstraten
Algemeen Directeur Carnegie Foundation
carnegie@carnegie-stichting.nl
Fax: 070 302 4234

Naam
Adres etc

Onderwerp: CIDI bijeenkomst in het Vredespaleis op 9 en 10 maart


Geachte heer Van Hoogstraten,


Wij hebben informatie ontvangen dat het CIDI, een politieke lobbygroep die schaamteloos pro-Israel is, op 10 maart a.s. een symposium organiseert met als onderwerp “A Safe Israel in a Peaceful Middle East”. Het symposium is gepland in het Vredespaleis, een gebouw dat eigendom is en bestuurd wordt door de Carnegie Foundation, en waarin het Internationaal Gerechtshof (ICJ) van de Verenigde Naties is gehuisvest.
Het Internationaal Gerechtshof heeft voor de Verenigde Naties en alle lidstaten de illegaliteit uitgesproken van de Israelische Muur en nederzettingen op Palestijns grondgebied met alles wat daarbij hoort (“with the associated regime”). Volgens deze gezaghebbende uitspraak (Advisory Opinion), die bestaande afspraken in het Internationaal Recht opnieuw heeft bevestigd, moeten de Muur en de nederzettingen worden ontmanteld. Het CIDI heeft dit oordeel openlijk verworpen en het ICJ beschuldigd van een vooroordeel tegen Israel. Wij zien het daarom als een grove belediging dat het CIDI juist deze plaats heeft gekozen voor zijn bijeenkomst.
Ook heeft het CIDI geweigerd Israels militaire operatie (“Gesmolten Lood”) tegen Gaza te veroordelen. Talloze vooraanstaande deskundigen op het terrein van internationaal recht hebben deze militaire operatie en vervolgens slachtpartij bestempeld als illegaal. De operatie leidde tot vele oorlogsmisdaden zoals werd vastgesteld door de VN Commissie Goldstone, Amnesty International, Human Rights Watch and vele anderen.
De Israelische regering, waarvan één van de door CIDI uitgenodigde sprekers Dan Meridor vice premier is, heeft niet alleen de Advisory Opinion als “irrelevant” gedefinieerd, maar heeft ook consequent geweigerd de illegale bouw van nederzettingen en Muur op bezet Palestijns grondgebied stop te zetten. Meridor is lid van dezelfde regering die de illegale blokkade van de Gazastrook voortzet, waarmee het de burgerbevolking voedsel, onderdak, medische zorg, onderwijs en andere basisbehoeften onthoudt.
Deze bijeenkomst is een belediging voor het Internationaal Recht, voor de Verenigde Naties, en de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof. De bijeenkomst is ook een belediging voor de nagedachtenis van de ruim 1400 slachtoffers van Israels illegale aanval op Gaza. Het enige doel van deze bijeenkomst is de politieke positie van Israel te versterken ten koste van de mensenrechten en het internationaal recht. De bijeenkomst zal de illegale situatie in the Bezette Gebieden inclusief Gaza verdoezelen of goedpraten, en de NAVO en de overheden van Canada en Nederland proberen medeplichtig te maken. Een groeiend aantal joden in en buiten Israel is met ons de mening toegedaan dat veiligheid in de regio alleen kan worden bereikt door het international recht zijn loop te geven, en niet het recht van de sterkste.
De Carnegie Foundation, die verantwoordelijk is het Vredespaleis, het Internationaal Gerechtshof huisvest en ruimte biedt aan debatten over vrede, recht en veiligheid zou geen ruimte moeten bieden aan degenen die er actief naar streven deze fundamentele beginselen van het internationaal recht te ondermijnen.
Geachte heer Van Hoogstraten, ik verzoek u dringend deze beslissing van de Carnegie Stichting te herzien en niet toe te staan dat het Vredespaleis wordt misbruikt voor dergelijke extremistische doeleinden.

Hoogachtend,


3 opmerkingen:

Anoniem zei

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article917107.ece/WieWatWaar_R.A._Levisson
Mr. R. A. Levisson, die dinsdag op 87-jarige leeftijd in zijn woonplaats Den Haag overleed, was jarenlang de belichaming van het CIDI, het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël. Het CIDI werd opgericht als tegenwicht tegen de 'propaganda' van de Arabische wereld tijdens de Jom Kippoeroorlog. Vanaf het begin gold voor het CIDI dat voorlichting en propaganda elkaar uitsluiten.

Levisson was vanaf de oprichting in 1974 tot 1981 directeur van het CIDI en daarna tot 1999 de voorzitter. Verder was hij jarenlang vice-vorzitter van het Verbond van Liberaal Religieuze Joden.

Van 1972 tot 1983 was hij voorzitter van het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen. Hij is ook voorzitter van het Europese en van het internationale drukkersverbond geweest. Hij was ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.


Ronny heeft volgens mij ook een medaille gekregen van de koningin. Geen propaganda maar voorlichting ,daar staat het CIDI voor.
jose

Anoniem zei

Het CIDI werd opgericht als tegenwicht tegen de 'propaganda' van de Arabische wereld tijdens de Jom Kippoeroorlog.

In ieder geval staat het woord propaganda tussen haakjes.

Ik heb hier geen propaganda van de Arabische wereld gezien, misschien anderen?

Het lijkt me meer dat het opgericht werd als tegenwicht voor de waarheid.

Slechte voorlichting. Maar goed dat Naftaniel geen seksuele voorlichting geeft, anders zou een groot gedeelte van Nederland bezwangert rondlopen.

Het enige wat Naftaniel doet is de PR ter bevordering van het antisemitisme. Volgens mij verdient hij daarvoor wel een eenzijdige medaille.

anzi

Anoniem zei

Forum Stand.nl » Huidige stelling » Wat wordt de stelling van maandag 1 maart? » Groot congres van CIDI met Paul Bremer en Jaap de hoop mag niet in het Vredes paleis

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...