maandag 13 juli 2009

Mohammed Omer

MOHAMMED OMER: EEN JAAR LATER; HIJ WACHT EN REKENT OP U!
Vrijdag 26 juni is het een jaar geleden dat Mohammed Omer gemarteld en bijna doodgeslagen werd. Dat gebeurde toen hij op weg was naar zijn thuis in het Rafa vluchtelingenkamp in Gaza, na een reis naar Europa waar hij een prestigieuze journalistieke onderscheiding had gekregen. Het complete verhaal van zijn reis terug naar huis kunt u lezen door HIER te klikken.
Mohammed werd op zijn tocht terug begeleid door diplomaten van de Nederlandse Ambassade in Tel Aviv. Nadat Mohammed was gemarteld en mishandeld vergezelden diezelfde diplomaten hem naar de Erez grensovergang, van waar hij rechtstreeks naar een ziekenhuis in Gaza werd vervoerd.
In het ziekenhuis is Mohammed geïnterviewd door Kennith Ring, die daarover een briljante rapportage schreef. Door HIER te klikken kunt u het volledige rapport inzien.
Het onderzoek waarover in het rapport gesproken wordt, is nu, een jaar later, echter nog steeds niet van start gegaan.
Op dit moment verblijft Mohammed in Nederland waar hij al geruime tijd medische behandelingen ondergaat voor zijn verwondingen. Daarvoor zal hij binnenkort nog eenmaal geopereerd moeten worden.
Het is aan ons allen, dus ook aan u, om nu iets te doen. Een simpel gebaar dat veel kan betekenen. Stuur een brief aan de Nederlandse regering -met een afschrift naar de leden van het parlement- en eis van hen dat er druk wordt uitgeoefend op de Israëlische regering om de misdadigers die betrokken waren bij de martelingen en mishandelingen van Mohammed Omer voor de rechter te dagen. Nederlandse vertegenwoordigers waren getuige van de verschrikkelijke daden; het is hun verantwoordelijkheid als mens om in dit geval gerechtigdheid te bevorderen en te voorkomen dat wat Mohammed is aangedaan nooit weer iemand overkomt.
Het is buitengewoon dringend dat ook inwoners van Israël en Palestina brieven schrijven aan de Nederlandse regering of haar vertegenwoordiging in het buitenland. Alle contact informatie daarover vindt u hieronder.
Met dank voor uw inzet en voor het verder verspreiden van deze oproep.
Regelmatige updates en aanvullende informatie kunt u vinden op de site van DesertPeace: http://desertpeace.wordpress.com
Contact informatie vanuit de Verenigde Staten:
Contact informatie vanuit Groot-Britannië:
Contact informatie Internationaal:


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Oke, doen we, weet alleen nog niet aan wie van het parlement!

anzi

Anoniem zei

Nog nieuws van Ezra?

anzi

Anoniem zei

Hoe zit het trouwens met die Nederlandse diplomaten? Wat hebben zij gedaan of doen zij nog voor Mohammed? Het is trouwens een grof schandaal dat de Nederlandse ambassadeur in Tel Aviv niet teruggeroepen is, maar ja... van tuig dat moord en marteling ondersteunt, kan je niets anders verwachten. Wat een smerige zaak weer!

anzi

Sonja zei

Verhagen, brief Tweede Kamer - 29 augustus 2008

Ik stel vast dat de lezing van de heer Omer en die van de Israëlische rege-
ring over wat er precies is voorgevallen zeer uiteenlopen. Ik heb Israël
daarom gevraagd om een nader onafhankelijk onderzoek in te stellen. In
reactie hierop heeft Israël aangegeven het reeds uitgevoerde onderzoek
als afdoende te beschouwen. Ik zie geen mogelijkheid om in dit standpunt
verandering te brengen en acht de zaak daarmee afgedaan.

De minister van Buitenlandse Zaken,
M. J. M. Verhagen


http://static.ikregeer.nl/pdf/KST122069.pdf

Anoniem zei

Het is toch niet te geloven wat die Maxime Verhagen daar nu weer uitkraamt. Ik heb hem al een paar weken geleden geschreven, maar toen waren ze net met reces, dus ik verwacht nog niet zo snel antwoord van hem. Ik weet dus nu het antwoord al. Smerig, smerig, smerig.

Corrie

Sonja zei

Is Mohamed Omer een Nederlandse ingezetene - want dan móet Verhagen actie ondernemen.

Anoniem zei

Zaak afgedaan voor Verhagen. Voor jou wel, Verhagen, voor ons niet,zak!
Misschien iets voor in de kranten?
Verspreiding Internet?

anzi

Sam zei

Verhagen, onze zionistische slaaf.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...