zaterdag 18 juli 2009

Gilbert Moerkerk van The Netherlands Honduras Promotion 6

Ik citeer nog even Gilbert Moerkerk in een reactie aan mij:

'Ik hoop over een x-aantal jaren een bestaan in Honduras te kunnen opbouwen, maar emigreren naar een ALBA-dictatuur zie ik overigens niet zitten... Kortom, verzamel eerst de feiten, analyseer deze dan vervolgens en trek dan pas een conclusie.'

Het is die kenmerkende onverdraagzaamheid van rechts zodra anderen met onwelgevallige feiten de werkelijkheid van de macht onderuit halen. Die feiten mogen kennelijk van Gilbert niet bekend worden. Begrijpelijk, gezien het feit dat hij reclame wil maken voor Honduras met zijn bedrijfje The Netherlands Honduras Promotion. In de hoop 'over een x-aantal jaren een bestaan in Honduras te kunnen opbouwen' moet er een zo rooskleurig mogelijk beeld worden geschapen. Vandaar zijn promotionele activiteiten om de recente staatsgreep in een gunstig daglicht te stellen. Maar wat bedoelt Gilbert nu precies met dit: 'emigreren naar een ALBA-dictatuur zie ik overigens niet zitten...'?

Welnu, ALBA is de afkorting van het Boliviaans Alternatief van de Amerika's (ALBA), een voorstel van de Venezolaanse president Hugo Chávez dat ook steun krijgt vanuit Cuba en Bolivia. Het ALBA was een antwoord op de plannen voor een Pan-Amerikaans Vrijhandelsakkoord (FTAA) die in de VS werden uitgetekend. De onderhandelingen over het FTAA zijn vastgelopen op het verzet van Brazilië en Argentinië, twee Zuid-Amerikaanse zwaargewichten met centrumlinkse regeringen.

Kortom, het initatief van democratisch gekozen progressieve politici leidt volgens Gilbert Moerkerk onvermijdelijk tot een dictatuur. Als zodanig wordt dit ook verkocht door de ultrarechtse politici in Latijns Amerika wier regimes al die jaren steunde op martelen, moord en verkrachting. Maar hoe zit het nu met het door Washington gepuhste Noord-Amerikaanse vrijhandelsakkoord NAFTA? Leest u daarover de slachtoffers van deze overeenkomst:

'Don't repeat NAFTA disaster, trade experts warn
By Mark Gruenberg
4 March 2007
WASHINGTON - The North American Free Trade Agreement, NAFTA, has been a disaster for workers and families, and even social institutions, in the three participating nations – the United States, Canada and Mexico – labor experts from the three countries told Congress'.

http://www.workdayminnesota.org/index.php?article_1_124

In elk geval weten we nu wie Gilbert Moerkerk precies is.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...