woensdag 15 juli 2009

De Pro Israel Lobby 141

Een stukje onvervalste propaganda, wenst het CIDI. Lees maar:


Conflict We snappen er helemaal niks van
Welkom bij CIDI, in het echte Israël

13 opmerkingen:

Sam zei

Hmmm, zo te lezen is deze jonge journalist nog niet helemaal om.

Grappig om weer te lezen dat Conny Mus en Sander van Hoorn in een lekker hotelletje door laten schemeren dat zij wel onafhankelijk zijn en niet aan t lijntje van cidi en israel lopen.

Sonja zei

Over het CIDI: "Onderdeel van de joodse lobby in Nederland, menen kwade tongen." Daarnaast lezen we hoe de joodse lobby in opdracht van het CIDI jonge journalisten (de oude zitten nl. "vastgeroest in oude denkbeelden", ik neem aan het 'oude denkbeeld' dat Israël een agressieve bezettingsmacht is die uit zionistische motieven etnische zuivering voorstaat) en jonge politici 'voorlicht'.

Sonja zei

Waarom wordt Joods zo vaak met een hoofdletter geschreven? Het is toch ook niet Christelijk, Islamitisch, etc.?

Sam zei

het is het uitverkoren volk Sonja. Ze staan boven ons gewone volken.

Ik kan trouwens sinds gisteren niet op jouw site. Ben je ook al gecensureerd?

stan zei

sonja,

het antwoord is eenvoudig: Joods is het als men het heeft over het Joodse volk. in alle andere gevallen is joods met een kleine letter. Het Joodse volk bestaat evenwel niet, aangezien joden geen volk vormen, behalve dan in Israel. er zijn joodse nederlanders, joodse amerikanen etc. je kunt moeilijk van een joodse nederlander zeggen dat hij/zij tot een ander volk behoort.
stan

Sonja zei

Ik begrijp het.
Meer mensen met een weblog bij blogsome kunnen er niet meer op komen. Ik ga er van uit dat ze de server even aan het repareren zijn of zoiets.

Bert Erends zei

Voorzichtig met het begrip 'volk'.
In de negentiende eeuw diende het begrip 'volk' nog de emancipatie van burgers ten opzichte van de machthebbers. Sinds de Eerste Wereldoorlog is 'volk' een anti-emancipatoir en exploiteerbaar begrip.

Groet,

yelamdenu zei

Het Nederlands is hier mede het probleem. ;) In veel andere talen worden woorden consequent met een kleine of hoofdletter geschreven afhankelijk van de woordsoort (adjectief of zelfst. nw) (Du. is am meisten consequent: Jude, jüdisch, französisch, Französin, Judentum; Fr. ook op grond van syntaxis maar een beetje complex, un Juif polonais, la religion juive/islamique/chrétienne) maar wij moeten hier zonodig semantische criteria bijslepen. Het Engels ook, maar hier is dat geen probleem. ;)

Anoniem zei

CIDI BREAKING NEWS


Hakenkruis-krassers: getuigen gezocht
maandag 13 juli 2009

Graag melden aan Ronny en Anzi. Ook getuigen gezocht aangaande de hakenkruiskrassers op de muren van vernielde Palestijnse huizen. Voor het laatste geval spreken wij vooral het IDF aan, gezien andere getuigen bij deze gebeurtenis grotendeels geliquideerd zijn.

Bellen via de anonieme telefoon kan ook.
Meer nieuws hierover bij het Cidi
Ronny en Anzi

Sam zei

Oh pas op hoor. Een heuse wapenboycot van Engeland tegen Israel. Niet zo'n hele grote hoor. Bepaalde onderdelen van bepaalde schepen worden even niet meer geleverd (waarschijnlijk totdat die onderdelen weer nodig zijn). Tegelijk met de verontschuldigingen van de regering dat er een gebaar moest komen na de zware druk van het parlement en die altijdzovervelende mensenrechtenorganisaties. Maar niet gevreesd, want de andere wapenleveranties gaan gewoon vrolijk door. Brown & Co moeten er toch niet aan denken dat ze geen aandeel zullen hebben bij een volgende slachting onder de Palestijnse bevolking.

http://www.trouw.nl/nieuws/article2813541.ece/Beperkt_wapenembargo_tegen_Israel.html

Anoniem zei

Netwerk vanavond over recreatiesport etc. (en natuurlijk item onveiligheid in een bepaalde wijk)
Nada, niente over het belangrijke rapport oorlogsmisdaden Israel.

En dit soort ongein komt met het strafbaar stellen van het ontkennen van het een en ander!

anzi

Paul2 zei

Over het CIDI: "Onderdeel van de joodse lobby in Nederland, menen kwade tongen." Daarnaast lezen we hoe de joodse lobby in opdracht van het CIDI jonge journalisten (de oude zitten nl. "vastgeroest in oude denkbeelden", ik neem aan het 'oude denkbeeld' dat Israël een agressieve bezettingsmacht is die uit zionistische motieven etnische zuivering voorstaat) en jonge politici 'voorlicht'.
@Sonja

Wat wij denken is inderdaad in 95 procent van de gevallen anders dan wat Israëli’s zeggen.
Zegt De Pers.De journalist zal toch niet willen beweren dat hij er na een bezoekje met het CIDI er van overtuigd is geraakt dat hij er 95% naast zat .

Op uitnodiging van het CIDI, oftewel de Nederlandse Israël-lobby.
Zegt De Pers,lees je toch niet in gewone kranten

Voel toch een flinke hap sarcasme opborrelen uit het artikel Sonja.

Anoniem zei

IDF officier: Leger gebruikte geen Gazanen als menselijk schild
donderdag 16 juli 2009

De beschuldiging over onder meer het gebruik van Palestijnen als menselijk schild maakt deel uit van een geruchtmakend rapport van Breaking the Silence, een door Nederland, Engeland, Spanje en de EU gesubsidieerde organisatie die getuigenissen van soldaten over mensen­rechten­schen­dingen door de IDF verzamelt. De discussie over dit rapport heeft op dit moment een hoog welles-nietes-gehalte, omdat alle getuigenissen anoniem zijn en incidenten onherkenbaar gemaakt.

lees verder bij ontkenner Ronny

Scriptie over Israel?
Stuur je voorstel naar ons op en maak kans op 2500 euro!

anzi

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...