zaterdag 19 februari 2011

SP Zwendel

Ik kreeg op de Nieuwmarkt net een pamflet in de hand geduwd van de SP:

 'Protest! NU SP. Maak van 2 maart een dag van protest! In het belang van het onderwijs, kunst&cultuur, natuur, eerlijke woonlasten, WSW&WAJONG, werkgelegenheid, je kinderen, privacy, tolerantie, eerlijk delen.'


Een grote leugen van de SP op zoek naar macht. De werkelijkheid is dit:

De SP is destijds onmiddellijk akkoord gegaan met de miljardensteun aan de speculerende banken, toen die dreigden ineen te storten, en de luchthandel ontplofte. De werkelijkheid is deze fatsigheid:


Ewout Irrgang van de SP


Ewout Irrgang, de financieel woordvoerder van de SP-fractie in de Tweede Kamer in zijn bankierspak.

Bij de SP zijn ze helemaal in de war geraakt. De SP begrijpt werkelijk niet wat er werkelijk aan de hand is. Geachte SP, belt u me even, en ik zal het u kort maar krachtig uitleggen door namen te geven van mensen die in tegenstelling tot u deze zwendel al lang geleden gedocumenteerd hebben geanalyseerd. Sonja wees me erop dat de SP dit schrijft:

'''Einde aan het graaikapitalisme'
29-09-2008 • “Uit de val van Fortis is duidelijk geworden dat zelfregulering van de financiële sector niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in de Benelux, zijn langste tijd heeft gehad. Dit is het Waterloo van het neoliberalisme.” [...] Hoe typeer je Bos zijn handelen in de Fortis-crisis?“Er moest worden ingegrepen, dat was onvermijdelijk. De belangen van de Nederlandse burger in de vorm van spaartegoeden, verzekeringspolissen en het vertrouwen in ons financieel systeem zelf waren simpelweg te groot. Wat mij verbaasd is dat het slechts een gedeeltelijke nationalisatie is. Doordat hij maar 49 procent van de aandelen koopt, krijgt hij het niet echt voor het zeggen bij de bank. Hij pompt vier miljard euro in een minderheidsaandeel, terwijl een meerderheidsbelang had geleid tot aanzienlijk meer controle op het publieke belang."

Beste SP, waarom PVDA-minister Bos dat heeft gedaan is simpel, hij wil geen 'meerderheidsbelang' en 'aanzienlijk meer controle op het publieke belang.' De staat is er niet om de zwakken tegen de sterken te beschermen, maar juist andersom! Zo is het altijg geweest. En dat jullie dat nog niet weten is een teken van verregaande onnozelheid en voor mij de reden om zeker niet op jullie te stemmen. Onnozelheid in de politiek moet men nooit belonen. Nee SP, die vier miljard euro is er nu juist om 'het graaikapitalisme', de handel in lucht draaiende te houden. Meer dan 90 procent van alle geldhandelingen in de wereld hebben al decennialang niets meer te maken met goederen en diensten, maar met handel in lucht. Het geld bestaat zelfs niet eens, het zijn digits op een computerscherm. Als jullie de kleine spaarders hadden willen beschermen, had hen dan het geld gegeven dat ze mogelijk hadden verloren. Nee, beste SP, jullie steunen de handel in lucht, het in jullie woorden 'graaikapitalisme.' Wees daar eerlijk over. De argumentatie achter jullie stelling dat 'Reddingspoging Fortis onvermijdelijk' is, is klinkklare nonsens.


De SP bestaat uit een stel bedriegers gesteund door nieuwe rijken als Derk Sauer. De SP en de VVD vertegenwoordigen ieder op hun eigen wijze de belangen van de grote concerns en de financiele macht. Ondertussen haat de SP elk kritisch denken dat niet in hun partijprogramma geperst kan worden, het is een opportunistische partij die het verschil niet weet tussen kitsch en kwaliteit en die met een handjevol leuzen probeert de macht te grijpen. SP-leiders zijn voormalige Trotskisten die gecorrumpeerd zijn geraakt. 'De allerslechtsten zijn de als links vermomde rechtsen, vermijdt ze als de pest want ze zijn erger dan de rest,' zoals de activiste wijlen Tini Hofman placht te zeggen.

13 opmerkingen:

Sjuul van Dissel zei

Je hebt die laatste alinea veranderd. Eerst ging het over de PvdA en de VVD!

Maar goed 'De allerslechtsten zijn de als links vermomde rechtsen, vermijdt ze als de pest want ze zijn erger dan de rest,' zoals de activiste wijlen Tini Hofman placht te zeggen. Daar ben ik het weer wel mee eens.

Sjuul van Dissel zei

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/telegraaf_noemt_uitkeringsgerechtigde_ten_onrechte_fraudeur-1/

Telegraaf noemt uitkeringsgerechtigde ten onrechte fraudeur
Aangetoonde bijstandsfraude betreft slechts 1,8%

Volgens De Telegraaf fraudeert ruim de helft van alle UWV-klanten. 'Alleen al in Amsterdam gaat het om meer dan 30.000 uitkeringstrekkers', stelt de krant van wakker Nederland twee weken voor de verkiezingen........

De leugen regeert, de waarheid crepeert. De uitgesproken vara 'wees verschillig ! vara' kan er ook wat van: http://uitgesproken.vara.nl/Nieuws-detail.7674.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=39449&tx_ttnews[backPid]=7703&cHash=4a05b08b49b70a47f9bd3ffaed8e95c6 dan gaat het over Rotterdam. Dominic Schrijer geeft een uitkeringsontvanger zijn bonus: http://www.robedrijf.nl/fullengagementindetarwewijk een bos bloemen en een handenschudding. En dan kom je op alle site's die over dit isseu publiceren hetzelfde gecopypaste tekstje tegen. Tsjonge wat hebben die PvdAdministrateurs toch een zwaar leven bij het propaganderen van de goedkope inzet van arbeidskrachten voor de vervelende klussen in een gemeente voor het behoud van hun bijstanduitkering. Mijn mening erover is of het nou de Telegraaf is die als bottomline onwetendheid veinst of de PvdAdministrateurs of de wees verschillig ! vara, de leugen veinzen en uiteindelijk doen regeren en de waarheid laten creperen is de aloude wijn in nieuwe zakken PvdA politiek. Waarheid eerst laten creperen en dan met leugens regeren, wat is er nieuw? Het rechse veinzen en het linkse deinzen? Administrateurs vreten er goed van met copypasten als zwaarste arbeidshandeling in een deeltijdbaantje. En dan krijgen ze nog RSI klachten of raken overwerkt of uitgebrand. Wat ik er een tijdje geleden over zei:
vr 20 november 2009 13:26, bij Onrendabel en ongeliefd: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/onrendabel_en_ongeliefd/

Zo'n onrendabele zou het eens moeten lukken aan het invaliderende klimaat dat daar onder de armoedegrens heerst te ontkomen. Zo'n onrendabele zou eens iets meer dan van hem/haar wordt verwacht rendabel moeten zijn voor zichzelf. Hij/zij wordt direct weggezet als calculerende burger, bijna als crimineel. En zo werd die toch nog rendabel.
Als een markt voor een dienstverlenings (industrie) sector. Van beveiligings tot werkverschaffing, van heropvoedings tot liefdadigheids instelling, van af de bijstandsstasi tot in aan de bajus. En ook voor de forensische psychologische zorg, en verslavingszorg en weet ik wat al niet meer.
En niet te vergeten voor de rechtvaardigingspropaganda via de media en de politiek. Met als doelen voor elk wat wils. Kerk en staat aan elkaar te verbinden. Het (neo)liberale cynisme goed te praten. De sociaaldemocraten het idee te geven gedaan te hebben wat zij konden.
De onrendabelen worden voor het overgrootste deel onrendabel gemaakt. Slechts een klein gedeelte ervan werd zo geboren.
Maar zij zijn WEL rendabel.

Maar niet voor zichzelf...!!

Over infantiliseren van je achterban gesproken, de PvdAchterbakseAdministrateursArbeid kan er ook wat van. Erger nog zij doet niet anders.

Anoniem zei

allemaal, allemaal neoliberaal

Succes, Ben

stan zei

sjuul, ik heb niets veranderd zoals jij beweert. bovendien ben ik niet bezig met het 'infantiliseren' van een 'achterban.' ik laat zien hoe de sp de boel bedriegt. ik heb het ook niet over de aanhangers van de sp die hoopt hun positie te verbeteren, ik vrees alleen dat ze net als de obama-aanhang worden bedrogen waar ze bijstaan. ook de pvda doet aan dit bedrog mee.

Anoniem zei

Het probleem is: ze hebben maar 1 econoom bij de SP; verder is er geen economische kennis voorhanden. Toevallig is die econoom er eentje die kennelijk tamelijk neoliberaal is onderwezen en hup daar ga je al.
En dan de term "trotskisten die gecorrumpeerd zijn" wat moeten we daarmee? Gecorrumpeerd door wat? Macht? Geld? Vrouwen?

Drank ja, dat zou kunnen.

stan zei

drank? nee, ik denk eerder door de onverzadigbare drang naar macht. toen ze eenmaal door hadden dan alleen geld macht opleverde in het kapitalisme wisten ze wat ze moesten doen. ik heb dit soort mensen van nabij zien corrumperen. wonderlijk proces, maar het gebeurde wel.

Anoniem zei

Ja maar de SP heeft toch helemaal geen macht? Waar zie je die dan? Deze partij is door eigen toedoen volledig uitgerangeerd. Denk je heus dat als je als Jan M. met een rookworst bij de koningin op visite komt je daarna ooit nog mee mag doen in de verdeling van de ministersposten?

stan zei

ik schreef: onverzadigbare dwang naar macht. je moet me geen dingen in de mond leggen. dat levert geen discussie op. bovendien leert de geschiedenis ons dat alles mogelijk is. voor mensen die alleen naar macht streven geldt dat het niet gaat om gelijk hebben, maar om gelijk krijgen en dat maakt hen conformisten, opportunisten en uiteindelijk fascisten, of ze nu politiek links of rechts zijn. de 20ste eeuw is daar het bewijs van.

rechtsehobbies zei

De SP is als elke partij op zoek naar macht. De SP is als elke partij hiërarchisch georganiseerd.
Ziet u een verband? Ik wel.
De SP heeft net als elke partij het idee dat de samenleving van bovenaf moet worden geleid, door haar partij wel te verstaan. Het woord democratisering (in politiek of economie) komt in het Verkiezingsprogramma van de statenfractie Zuid Holland van de SP dan ook exact nul keer voor. De SP is 'parlementair kapitalisme light' en hun hypocriete mantra dat zij 'een alternatief' voorstaan maakt ze erger dan het CDA of de VVD, die tenminste eerlijk uitkomen voor hun politiek geaardheid.

Anoniem zei

Uw zinsnede "bovendien leert de geschiedenis ons dat alles mogelijk is" bewijst alles en daarmee ook meteen niets. Het probleem van de SP is niet zozeer het streven naar macht dan wel het feit dat het vanuit een radicaal idealisme gebeurt waar bij inderdaad geen inspraak mogelijk is.
De overtuiging van eigen gelijk is daarbij maatgevend voor de hele maatschappij. De compromissen die de partij nu lijkt te sluiten vormen slechts de inleiding voor de dictatuur die men wenst te vestigen als er inderdaad iemand zo gek is om deze partij regeringsverantwoordelijkheid te gunnen. Mocht het onverhoopt zo ver komen, dan zult u nog met smart terugdenken aan de verwaterde idealen die u hier becritiseerd.

stan zei

u heeft een volstrekt andere inschatting, visie, kijk op de zaak. de sp bezit geen 'radicaal idealisme,' het is een ouderwets streven naar macht. elk idealisme is daarin vreemd, zoals de twintigste eeuw afdoende heeft aangetoond. en dat geldt voor elke politieke partij, inclusief groen links.

Anoniem zei

U gaat teveel af op wat u leest. De SP bestaat zeker wel uit radicale idealisten. De partij kan ook beter in termen van een sekte beschreven worden. Wat u ziet is wat men naar de buitenwereld wenst uit te dragen. Dat is heel iets anders dan men intern beleidt.

Even inhoudelijk nog: Marx was ook een voorstander van de vrije markt omdat dit het revolutionaire proces aanzienlijk zou versnellen. Alleen in die zin is de steun van Irrgang voor de overheidssteun te interpreteren als reactionair.

stan zei

zie: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2011/02/radicaal-idealisme.html

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...