donderdag 3 februari 2011

Nawal el Saadawi

Saadawi Nawal el Saadawi
In het acht uur Journaal van de NOS vanavond had verslaggeefster Nicole Le Fever op straat een oude eerbiedwaardige Egyptische dame voor de camera die zich bij de anti-Mubarak aanhangers aansloot. Die oude dame ken ik al heel lang, ze is de 79-jarige wereldberoemde schrijfster, gynaecologe, moslimfeministe en politiek activiste Nawal el Saadawi, maar de NOS-journaliste wist dit kennelijk niet, want deze wereldberoemde vrouw bleef naamloos en werd ook niet geinterviewd als een van de grote activisten in Egypte. Het tekent de onwetendheid van onze Nederlandse journalisten.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Behoorlijk off topic, Stan, but please: in de VS is Al Jazeera dus vrijwel niet op de kabel. Maar je kijkt toch gewoon via internet? Daar een zware cultuur van TV-kijken only, misschien? Hoe zit het in NL eigenlijk, zit AJE gewoonlijk op de kabel?

eGast

stan zei

ja,
al jazeera kun je in amsterdam zien, de engelse versie. uitstekend werk verrichten ze, zoals ik als oud rellenverslaggever weet.

Sonja zei

Al Jazeera hebben we in Rotterdam niet op de kabel.

stan zei

sonja,
er zijn programma's op internet die al jazeera doorgeven.
stan

AdR zei

Terwijl Al-Saadawi een goede kandidate zou zijn voor een interimpresidentschap, ze wilde zich in 2005 nog kandidaat stellen.

US Jews and Non-Jews Working Together

  Husam Zomlot @hzomlot · 12 u Moving 12:07 a.m. · 25 apr. 2024 · 11,8K Weergaven https://twitter.com/ofercass/status/1783256489295052990