vrijdag 24 juli 2009

Trouw Misschien Wel 38



Het van origine protestants-christelijke dagblad Trouw, 1 van de Nederlandse commerciele media die de wereld verdeelt in joden en niet-joden en daarom een hoog percentage 'joods' nieuws in zijn kolommen stopt, zwijgt in zijn interneteditie in alle talen over het opmerkelijke nieuws dat in de VS rabbijnen zijn gearresteerd die verdacht worden van misdaden. Waarom zou Trouw op internet zwijgen? Terwijl er toch volgens Reuters sprake was van: "CULTURE OF CORRUPTION" In scenes that could have been lifted from the hit TV series "The Sopranos," about New Jersey organized crime, they met in diners, parking lots, even bathrooms, officials said. Ik bedoel maar, als dat geen nieuws is, wat is dan nieuws? Waarom besteed ik hier aandacht aan? Welnu, omdat ik constateer dat net als bij de antisemiet de hypocrisie van de filosemiet pathologisch is geworden, en de situatie steeds meer verziekt.

Rabbi's en burgemeesters gearresteerd

Belga
vr 24/07/2009 - 06:26
In de Amerikaanse staat New Jersey zijn meer dan 40 mensen opgepakt in een groot fraudeschandaal. Onder hen ook burgemeesters en rabbi's. Een van hen zou zelfs nieren proberen te verkopen. New Jersey heeft al langer dan vandaag te kampen met corruptie.
Het onderzoek loopt al 10 jaar en ontdekte massale corruptie en het witwassen van geld op internationale schaal. Uiteindelijk werden maar liefst 44 mensen opgepakt door de FBI. Onder hen drie burgemeesters, twee volksvertegenwoordigers en ook 5 rabbi's. Ze werden gisteravond gearresteerd door meer dan 300 agenten in een van de meeste opmerkelijke fraudezaken van de voorbije jaren. De zaak begon met een informant die werd verdacht van fraude. In ruil voor strafvermindering infiltreerde hij in een aantal besloten joodse gemeenschappen. Speurders kwamen ze op het spoor van witwaspraktijken, goed voor miljoenen dollars.

Maar vrij snel bleek dat ook politici een graantje probeerden mee te pikken. Vooral voor gunstige bouwvergunningen werd grof geld gevraagd. "Voor deze mensen was corruptie een manier van leven", zei procureur Ralph Marra aan journalisten. Het onderzoek zal zich nu enerzijds toespitsen op de corruptie van politici en ambtenaren en anderzijds op de witwaspraktijken, waar de rabbi's van verdacht worden. Een van de rabbi's wordt er zelfs van verdacht om zwakke mensen aan te raden om een nier te verkopen voor 10.000 dollar die hij dan voor 160.000 dollar zou doorverkopen.

New Jersey heeft al langer dan vandaag te kamen met een imago van corruptie. Sinds 2001 zijn meer dan 130 politici en ambtenaren schuldig bevonden aan corruptie. Maar de schaal van dit schandaal is ongezien.

Zie: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/090724_new_jersey

Deze zin is interessant: 'Een van de rabbi's wordt er zelfs van verdacht om zwakke mensen aan te raden om een nier te verkopen voor 10.000 dollar die hij dan voor 160.000 dollar zou doorverkopen.' De vraag is waarom een rabbijn in nieren handelde? Zelf zou hij het volgende hebben gezegd: 'The probe also uncovered Levy Izhak Rosenbaum of Brooklyn, who is accused of conspiring to broker the sale of a human kidney for a transplant. According to the complaint, Rosenbaum said he had been brokering sale of kidneys for 10 years.' Zie: http://www.reuters.com/article/topNews/idUSTRE56M3QU20090723?pageNumber=2&virtualBrandChannel=0

MSNBC bericht: 'The organ trafficking allegedly involved patients paying middlemen to find willing donors in Israel. Investigators allege that the suspects had donors and patients lie to hospitals by saying that they were related. Hospitals would do the operation unaware that cash payments were part of the deal.'

Ook dat is interessant, waarom moesten die nieren uit de 'Joodse natie' komen? Zijn niet-joodse nieren niet kosher? Waarom stel ik die vraag? Simpel, omdat als het om islamieten of Arabieren was gegaan, Trouw en de andere commerciele media in Nederland hier onmiddellijk uitgebreid op in waren gegaan om te laten zien hoe achterlijk en discriminerend die islamieten wel niet zijn. Maar nu dit niet het geval is wordt er angstvallig over gezwegen. Waarmee opnieuw wordt aangetoond hoe bevooroordeeld de zogeheten 'objectieve' Nederlandse commerciele media zijn. Ikzelf ga ervan uit dat als bepaalde groepen alleen nieren willen hebben die uit die groep komen ze daar volledig het recht toe hebben, net zoals islamieten ongestoord het recht zouden moeten hebben om in Nederland bepaalde islamitische gebruiken te handhaven.

6 opmerkingen:

Paul2 zei

Ook dat is interessant, waarom moesten die nieren uit de 'Joodse natie' komen? Zijn niet-joodse nieren niet kosher? Waarom stel ik die vraag? Simpel, omdat als het om islamieten of Arabieren was gegaan, Trouw en de andere commerciele media in Nederland hier onmiddellijk uitgebreid op in waren gegaan om te laten zien hoe achterlijk en discriminerend die islamieten wel niet zijn.
@Stan

Is er iets bekend over de groep van de nier-ontvangers ? Vond daar ook bovenstaande selectie plaats?Lees hier nog niets over in de pers.

Sonja zei

What Does Judaism Have To Say About Organ Donation?
"Because of a wide-spread misperception that organ donation is never allowed in Judaism, the State of Israel became largely dependent on non-Jewish organ donors. A serious consequence was Israel's dismissal from the European Union Organ Donor Network because Israel accepted organs from the Network but did not donate organs back to the Network."

"It was revealed that the Magen David Edom, the Israeli version of the Red Cross, was throwing away the blood of Ethiopian blood donors without informing them, for fear that the blood was tainted with HIV." (bron)

In Israel mogen homoseksuelen om dezelfde redenen geen bloed doneren.

stan zei

net zoals een rooms katholieke pastoor zich inzet voor allereerst rooms katholieken, zo werken rabbijnen voor de joodse gemeenschap.

http://tjktsc.tripod.com/index.htm

An American Jewish campaigner who recruits volunteers to donate their kidneys has called for the rules governing transplants in the UK to be relaxed, to encourage more British Jews to perform “the ultimate mitzvah”.

Chaya Lipschutz, who runs the website kidneymitzvah.com, believes more Jewish people would come forward as altruistic donors, giving their kidney to a stranger, if they could ensure the recipient was from within the community. (de joodse gemeenschap dus).
http://www.thejc.com/articles/kidney-donation-law-must-change

Paul2 zei

Chaya Lipschutz, who runs the website kidneymitzvah.com, believes more Jewish people would come forward as altruistic donors, giving their kidney to a stranger, if they could ensure the recipient was from within the community. (de joodse gemeenschap dus).
@Stan

Altuistic tussen aanhalingstekens dus.

Paul2 zei

Altruistic....moet daar dus staan

Sonja zei

Ik begrijp het niet goed. Of juist wel. Gaat het om het idee van 'joodse genen', 'joods bloed'?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...