maandag 2 januari 2023

Oekraïne: de Uitgelokte Proxy War

 

De in Minsk ondertekende vredesakkoorden maakten het mogelijk het Oekraïense leger sterker te maken, zei de voormalige Franse president François Hollande. In vergelijking met de huidige situatie had Kiev in 2014 een heel ander leger. Oekraïne moest zijn militaire potentieel versterken, zei Hollande in een interview met de Kyiv Independent, meldt RIA Novosti . "Angela Merkel had gelijk <...> Sinds 2014 heeft Oekraïne zijn militaire potentieel versterkt <...> Het is de verdienste van de akkoorden van Minsk dat Kiev zo'n kans kreeg", zei de politicus.
In 2014 bevond Oekraïne zich in een zeer moeilijke geopolitieke situatie. Ook het Westen had tijd nodig, voegde Hollande eraan toe.
Begin december zei de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel dat de akkoorden van Minsk een poging waren om Kiev de tijd te geven om zichzelf te versterken. De Russische president Vladimir Poetin noemde deze woorden onverwacht en merkte op dat de verklaring van Merkel de noodzaak van een speciale operatie bevestigt.
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen en de tekst '"Merkel had gelijk": Hollande zei dat de akkoorden van Minsk werden gesloten om de strijdkrachten van Oekraïne te versterken Novorossiya'


Geen opmerkingen:

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...