maandag 2 januari 2023

NAVO's Proxy War

 



MEN WIST HET NATUURLIJK, MAAR MEN GEEFT HET NU MEER PUBLIEKELIJK TOE. Poetin reageerde op de manier die de veiligheid en beveiliging van zijn eigen regering, zijn eigen land en zijn eigen volk het beste waarborgde. We verwachten dat elke verantwoordelijke leider hetzelfde doet. “Oekraïne ertoe brengen lid te worden van de NAVO was de sleutel tot het aanzetten tot oorlog met Rusland. Die hebben we toen niet gekregen. Maar nu is het duidelijk. Vladimir Poetin viel Oekraïne binnen omdat hij niet wilde dat Oekraïne toetrad tot de NAVO. Poetin had zeker ook andere motieven; dat doen mensen altijd, maar dat is de belangrijkste reden waarom Rusland binnenviel. De Russen willen geen Amerikaanse raketten aan hun grens. Ze willen geen vijandige regering naast de deur. Dat is waar, of je het nu hardop in het openbaar mag zeggen of niet. Het is al lang waar. Er is in de loop van vele jaren veel over geschreven door serieuze mensen. Niemand die iets weet en eerlijk is, zal je vertellen dat Poetin Oekraïne is binnengevallen, simpelweg omdat hij slecht is. Poetin mag dan slecht zijn, dat lijkt hij zeker te zijn, maar hij heeft ook strategische motieven om dat te doen, of je het nu eens bent met die motieven of niet. Dat is niet relevant. Dat zijn de feiten.” Tucker Carlson, Fox News
Tucker Carlson heeft gelijk over Oekraïne. Het NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne was duidelijk een provocatie om Rusland tot een invasie te verleiden. En het werkte ook. Poetin kon het risico niet nemen om "een vijandige regering naast de deur" of "Amerikaanse raketten aan zijn grens" te hebben, dus handelde hij om die bedreigingen af te wenden door de tanks op 24 februari 2021 de grens over te sturen.
Waar Carlson een beetje off-base is, is wanneer hij zegt dat de acties van Poetin werden ingegeven door "strategische motieven". Dat is niet echt verkeerd, het slaat gewoon de plank mis. Het punt is dat de gevechtstroepen en raketten van Washington aan de westelijke grens van Rusland een ernstige bedreiging zouden vormen voor de nationale veiligheid van Rusland. Poetin zou gek moeten zijn om een dergelijke ontwikkeling toe te staan. Dus deed hij wat elke Amerikaanse president zou hebben gedaan als hij in dezelfde situatie had gezeten. Hij viel binnen. Dit is een fragment uit een artikel op de World Socialist Web Site:
Het verhaal in de media, dat de invasie voorstelt als een niet-uitgelokte actie, is een verzinsel dat de agressieve acties verbergt van de NAVO-machten, met name de Verenigde Staten, en hun marionetten in de Oekraïense regering....
In Europa en Azië volgden de VS een strategie gericht op het omsingelen en onderwerpen van Rusland. Door rechtstreeks haar eerdere beloften te schenden dat de Sovjetbureaucratie en de Russische oligarchie waanvoorstellingen genoeg waren om te geloven, heeft de NAVO zich uitgebreid tot bijna alle grote landen in Oost-Europa, met uitzondering van Oekraïne en Wit-Rusland.
In 2014 organiseerden de VS een extreemrechtse staatsgreep in Kiev die een pro-Russische regering omver wierp die zich had verzet tegen het Oekraïense lidmaatschap van de NAVO. In 2018 hebben de VS officieel een strategie aangenomen om zich voor te bereiden op een "grootmachtsconflict" met Rusland en China. In 2019 trok het zich eenzijdig terug uit het INF-verdrag, dat de plaatsing van kernraketten voor de middellange afstand verbood. De voorbereidingen voor een oorlog met Rusland en de bewapening van Oekraïne stonden centraal in de eerste poging van de Democraten om Donald Trump af te zetten in 2019.” ("Het strategisch partnerschap tussen de VS en Oekraïne van november 2021 en de Russische invasie van Oekraïne", World Socialist Web Site)
Dit is een korte maar uitstekende samenvatting van de gebeurtenissen die leidden tot de Russische invasie op 24 februari 2021. Poetin en zijn adviseurs volgden de ontwikkelingen in Oekraïne met toenemende ongerustheid nadat duidelijk werd dat hun ergste angst werkelijkheid werd. De CIA bewapende en trainde niet alleen paramilitairen in het oosten ter voorbereiding op een oorlog tegen etnische Russen in de Donbas, de VS cultiveerde ook een expliciet anti-Russische politieke partij – die openlijk fascistische elementen bevatte – die was aangewezen om de volmacht van Washington uit te voeren. - oorlogsstrategie. Kortom, de VS wakkerden de vlammen van etnische haat aan om de basis te leggen voor hun 'Grote Macht'-brand met Moskou. Hier is meer van de WSWS:
De sleutel om dit te begrijpen is het Amerikaans-Oekraïense handvest voor strategisch partnerschap, ondertekend door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba op 10 november 2021.
Het Handvest onderschreef de militaire strategie van Kiev vanaf maart 2021, die expliciet het militaire doel verkondigde om de Krim en de door separatisten gecontroleerde Donbass te "heroveren", en verwierp daarmee de akkoorden van Minsk van 2015, die het officiële kader vormden voor het oplossen van het conflict in Oost-Oekraïne.
De VS verklaarden dat ze "nooit Ruslands poging tot annexatie van de Krim zouden erkennen", en dat ze "van plan zijn de inspanningen van Oekraïne om gewapende agressie tegen te gaan" te steunen, onder meer met "sancties" en "andere relevante maatregelen totdat de volledige territoriale integriteit van Oekraïne is hersteld". .” De VS verklaarden dat ze "nooit Ruslands poging tot annexatie van de Krim zouden erkennen", en dat ze "van plan zijn de inspanningen van Oekraïne om gewapende agressie tegen te gaan" te steunen, onder meer met "sancties" en "andere relevante maatregelen totdat de volledige territoriale integriteit van Oekraïne is hersteld". .”
Washington onderschreef ook expliciet "de inspanningen van Oekraïne om zijn status als NAVO-partner voor verbeterde kansen te maximaliseren om interoperabiliteit te bevorderen", dat wil zeggen zijn integratie in de militaire commandostructuren van de NAVO.
Het niet-lidmaatschap van Oekraïne in de NAVO is en was in alle opzichten een fictie. Tegelijkertijd maakten de NAVO-machten gebruik van het feit dat Oekraïne officieel geen lid is, als een kans om een conflict met Rusland aan te wakkeren dat niet onmiddellijk zou uitgroeien tot een wereldoorlog.” (Wereldsocialistische website)
Dit is natuurlijk het kritieke punt: voor Rusland was het lidmaatschap van Oekraïne in de NAVO "de roodste rode lijn". Sinds het einde van WO II was de NAVO uitgebreid van 12 naar 30 landen, die bijna allemaal verder oostwaarts naar de westelijke grens van Rusland duwden. Toen de Verenigde Staten tijdens de Top van Boekarest in 2008 aangaven dat ze het NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne zouden zoeken, reageerde Poetin ongewoon fel. Hier is politiek analist John Mearsheimer met een korte samenvatting:
“… Oekraïne bij de NAVO brengen was vol gevaar. Inderdaad, op de Top van Boekarest…. zowel de Duitse bondskanselier Angela Merkel als de Franse president Nicholas Sarkozy waren tegen het vooruitgaan van het NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne, omdat ze vreesden dat het Rusland woedend zou maken. Angela Merkel legde onlangs haar verzet uit. (Ze zei) “Ik was er heel zeker van dat Poetin dit niet zou laten gebeuren. Vanuit zijn perspectief zou dat een oorlogsverklaring zijn.” (John Mearsheimer, "Waarom de top van 2008 in Boekarest de belangrijkste oorzaak is van de oorlog in Oekraïne", You Tube, 1 minuut)
Poetin herhaalde herhaaldelijk het Russische verzet tegen het NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne in de maanden voorafgaand aan de invasie. Vier maanden voor de invasie publiceerde Radio Free Europe dit rapport, dat een vrij typerende uiting was van Russische zorgen:
Het Kremlin heeft herhaald dat elke uitbreiding van de militaire infrastructuur van de NAVO in Oekraïne een van de "rode lijnen" van president Vladimir Poetin zou overschrijden... bases" in Oekraïne en dat hij en Poetin "overeengekomen zijn dat we er iets aan moeten doen".
Rusland verzet zich resoluut tegen het idee van NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne en Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov voegde eraan toe dat Poetin herhaaldelijk heeft gewezen op de kwestie van de mogelijke verbreding van de NAVO-infrastructuur op Oekraïens grondgebied "zou rode lijnen overschrijden".
Oekraïne begon vorige week met gezamenlijke militaire oefeningen met de Verenigde Staten en andere NAVO-troepen, terwijl Rusland en Wit-Rusland grootschalige oefeningen hielden die het Westen alarmeerden. ("Kremlin waarschuwt voor NAVO-infrastructuur in Oekraïne", Radio Free Europe)
Het punt dat we maken is dat het huidige conflict niets te maken heeft met beweringen dat Poetin "een aspirant-imperialist is die ernaar verlangt het Sovjetimperium te reconstrueren". Daar is helemaal geen bewijs voor. Het echte probleem is de uitbreiding van de NAVO en in het bijzonder de geheime overeenkomsten tussen de Verenigde Staten en Oekraïne die Oekraïne tot een volwaardig lid van de NAVO maakten, behalve in naam. Bekijk dit fragment uit een artikel van Marcy Winograd:
In de gezamenlijke verklaring van september 2021 over het strategisch partnerschap tussen de VS en Oekraïne werd Oekraïne opnieuw bevestigd als een de facto NAVO-partner, "om ons robuuste trainings- en oefenprogramma voort te zetten in overeenstemming met de status van Oekraïne als NATO Enhanced Opportunities Partner."
…. het Partnership Interoperability Initiative (PII) moedigde begunstigde niet-NAVO-landen, vervolgens Australië, Finland, Georgië, Jordanië en Zweden – het NAVO-landbouwteam – aan om inlichtingen te delen en deel te nemen aan militaire interventies onder leiding van de NAVO, zoals Irak en Afghanistan, en zich aan te sluiten in eufemistisch gelabelde 'oorlogsspelletjes'.
Voor de steun van Oekraïne aan NAVO-operaties in Irak, Afghanistan, Kosovo, evenals cyberdefensie en maritieme manoeuvres in de Zwarte Zee, verwelkomde de NAVO Oekraïne in 2020 in de club van favoriete NAVO-wannabes, waarbij Oekraïne een speciale status werd toegekend als de 6e Enhanced Opportunity Partner (EOP) om militaire training te krijgen en deel te nemen aan de multinationale NATO Response Force (NRF) van land-, lucht- en zeetroepen en Special Operations Forces om in een oogwenk in te zetten, waar dan ook. Door die status op de B-lijst kon Oekraïne integreren in de militaire commandostructuren van de NAVO om gezamenlijke operaties voor te bereiden, te plannen en uit te voeren.
Het NAVO-landbouwteam
De mate van huidige betrokkenheid van “enhanced opportunities partners” in de NAVO blijft een in geheimhouding gehuld mysterie, ook al voert de NAVO nep-nucleaire oefeningen uit tijdens Europa’s grootste oorlog sinds de Tweede Wereldoorlog. In oktober namen veertien NAVO-landen, de meesten naamloos, gedurende twee weken deel aan de jaarlijkse trainings- en vliegmissies waarbij ze het bevel voerden over gevechtsvliegtuigen en B-52-compatibele nucleaire bommenwerpers, zij het zonder actieve kernkoppen, boven België, het Verenigd Koninkrijk en de Noordzee tijdens een generale repetitie voor een nucleaire aanval op Rusland.
Volgens de Federation of American Scientists moesten Steadfast Noon-deelnemers oefenen met het uitvoeren van aanvallen met Amerikaanse nucleaire uitrusting geladen op straaljagers van niet-nucleaire NAVO-landen - een schending van de geest van het Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPV).
Je hebt geen filmische Hollywood-fantasie nodig om je voor te stellen dat Oekraïne, onderdeel van het landbouwteam van de NAVO, op een dag zou overeenkomen of liever zou uitnodigen om de VS en de NAVO uit te nodigen om nucleaire apparatuur te installeren op Oekraïense straaljagers die Rusland als doelwit hebben – of nog een stap verder te gaan om kernwapens in Oekraïne te installeren zelf, net zoals de VS zijn kernwapens heeft geïnstalleerd in de NAVO-landen België, Duitsland, Italië, Nederland en Turkije.
Het argument dat Oekraïne geen NAVO-land was, nooit lid zou worden van de NAVO, niets met de NAVO te maken had en daarom geen existentiële dreiging voor Rusland vormde, gaat niet op. Evenals het argument dat Oekraïne geen nucleaire dreiging vormde voor Rusland omdat het ermee had ingestemd de kernwapens die in Oekraïne waren achtergebleven na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, terug naar Rusland over te dragen.
Wie heeft kernwapens nodig als je ze kunt lenen als een baljurk of geleende kernwapens kunt opslaan in de garage van je luchtmachtbasis?
…“het handvest van de VS en Oekraïne voor een strategisch partnerschap van november 2021 verplichtte de VS en Oekraïne tot gezamenlijke defensie- en veiligheidsoperaties “waardoor de samenwerking op gebieden als de veiligheid van de Zwarte Zee, cyberdefensie en het delen van inlichtingen wordt verdiept ..” (“Letter to the Left on Ukraine ”, Marcy Winograd, Code Roze)
Briljante analyse en to the point. Oekraïne hoefde niet formeel lid te worden van de NAVO, omdat de VS hen heimelijk de facto het lidmaatschap schonken uit het publieke oog. Natuurlijk wisten Poetin en zijn luitenants wat er aan de hand was, maar de media zorgden ervoor dat alle anderen in het ongewisse bleven. En al deze goochelarij vond plaats slechts enkele maanden voordat Poetin gedwongen werd binnen te vallen. Het is eigenlijk schokkend.
Laten we samenvatten:
-Oekraïne werd bewapend en getraind door zijn partners bij de NAVO
-Oekraïne nam deel aan militaire oefeningen en manoeuvres uitgevoerd door de NAVO
-Oekraïne was "geïntegreerd in de militaire commandostructuren van de NAVO", waaronder "ondersteuning van NAVO-operaties ... cyberdefensie en maritieme manoeuvres in de Zwarte Zee"
-Oekraïne deelde "inlichtingen en nam deel aan door de NAVO geleide militaire interventies, zoals Irak en Afghanistan."
-Oekraïne nam deel aan "nep-nucleaire oefeningen" met de NAVO
-Oekraïne (en zijn NAVO-bondgenoten) onderschrijven de herovering van de Krim op Rusland (“niet-aflatende inzet voor de ….territoriale integriteit van Oekraïne … inclusief de Krim”)
Klinkt het alsof Oekraïne via de achterdeur de NAVO is binnengeslopen?
Het doet.
Deze samenvatting helpt om aan te tonen dat het niet-lidmaatschap van Oekraïne in de NAVO grotendeels "een fictie" is. Oekraïne is in alle opzichten volledig geïntegreerd in de anti-Russische Alliantie, behalve met formele goedkeuring. Het strategisch partnerschap van Oekraïne met de VS, dat in 2021 door beide partijen werd ondertekend, onderstreept dit punt. Het helpt ook om “te verduidelijken” – zoals Marcy Winograd opmerkt – “dat de Verenigde Staten en de NAVO de oorlog hebben uitgelokt.” Washington heeft inderdaad een aanzienlijke hoeveelheid tijd en energie gestoken in een project dat erop gericht is alle rode lijnen van Rusland te overschrijden, de fundamentele veiligheidsbelangen van Rusland rechtstreeks uit te dagen en Rusland te dwingen een buurland binnen te vallen. Simpel gezegd, Washington plaatste een pistool tegen het hoofd van Rusland en dreigde de trekker over te halen.
Gelukkig reageerde Poetin op de manier die de veiligheid en beveiliging van zijn eigen regering, zijn eigen land en zijn eigen volk het beste waarborgde. We verwachten dat elke verantwoordelijke leider hetzelfde doet.
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen en de tekst 'Tucker "snapt het" Poetin wil geen Amerikaanse raketten op zijn grens VN NU VREDE GHT PUTIN JUST WANTS το KEEP HIS WESTERN BORDER SECU TUCKER CARLSON TONIGHT'
Karl Tripelfeld en 15 anderen
7 opmerkingen
11 keer gedeeld
Leuk
Opmerking plaatsen
Delen

Geen opmerkingen:

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...