woensdag 24 maart 2021

Wat de Mainstream Pers Verzwijgt

politie
Foto: Coronademonstratie Amsterdam 20 maart 2021 (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

‘Ik ben veranderd van een hulpvaardige politieagent in een repressieve dictator’

Steeds meer gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers nemen contact op met de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 om hun verhaal te doen. Eén van de agenten zei dat zijn collega’s mensen die zich niet aan de maatregelen houden ‘asociale wappies’ en ‘achterlijke complotdenkers’ noemen die ‘het doodslaan niet waard zijn’.

“Ik ben van een hulpvaardige politieagent en hulpverlener veranderd in een repressieve dictator van wie verwacht wordt dat hij ‘niets pikt van die wappies’,” verklaarde de agent, die er inmiddels acht dienstjaren op heeft zitten. “Dit kan zo niet langer. Wanneer ik hoor hoe er onder de ME, maar ook onder agenten gesproken wordt over demonstranten beangstigt mij dat: deze collega’s lijken plezier te hebben in het slaan van demonstranten.”

“Een opmerking als ‘we zullen die koffiedrinkende idioten de lange lat in plaats van een koekje bij de koffie geven’ is nog onschuldig vergeleken bij wat er nog meer aan vernederende opmerkingen rondgaan. Wanneer je op dat moment niet meelacht, krijg je al vragen en gefronste wenkbrauwen,” zei de agent, die anoniem wil blijven.

Geen toekomst

Hij zei enorm gestrest te zijn, slecht te slapen en continu geprikkeld te zijn. “Ik kan het niet meer met mijn geweten verenigen om mensen die een feestje vieren, na 21.00 uur op straat zijn, een mondkapje niet of niet juist dragen of samen knuffelen op een grasveld aan te spreken, te bekeuren of met geweld aan te houden.”

De agent is in behandeling bij een psycholoog en ziet geen toekomst meer bij de politie.

Een andere agent verklaarde tegenover de commissie dat het harde politieoptreden vanuit de leiding wordt opgelegd. “Direct aanhouden, maximaal geweld, het hoort allemaal bij de intimidatie van de burger die vanuit de leiding aan de agenten wordt meegegeven.”

Nachtmerrie

“Wanneer bekend wordt dat je tegen deze manier van werken bent, word je door de leiding op het matje geroepen. Je bent dan ‘een gevaar voor je collega’s, omdat ze niet op je kunnen vertrouwen in gespannen en potentieel gevaarlijke situaties’. Dat wij zo’n situatie gespannen en gevaarlijk hebben gemaakt, daar kan ik niet meer mee omgaan,” zei de agent, die negen jaar in dienst is.

“Het is een nachtmerrie voor me. Ik hoop dat ik wakker word en het inderdaad slechts een boze droom was.”

[BPOC]

https://www.ninefornews.nl/ik-ben-veranderd-van-een-hulpvaardige-politieagent-in-een-repressieve-dictator/ 



Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...