maandag 7 mei 2012

Paul Brill van de Volkskrant 32





Over Paul Brill's 'FINGERSPITZENGEFÜHL' valt nog het een en ander te melden. Vier dagen voordat hij zijn lezers attent maakte op zijn bijzondere gave meldde de regionale polderpers het volgende:


'Iran-beleid Israël wint voorzichtig aan nuances
dinsdag 01 mei 2012 | 06:02

TEL AVIV - Het begon met Meir Dagan. Het ex-hoofd van de Mossad zette eind vorig jaar in een interview vraagtekens bij het Iran-beleid van premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Ehud Barak. In Netanyahu’s kabinet noemde men die aanval ‘geïsoleerd en rancuneus’, maar dat valt nu moeilijk meer vol te houden. In de afgelopen dagen hebben het ex-hoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst en de huidige chef van de generale staf zich bij Dagans kritiek aangesloten. Het laat zien dat er in die kringen al evenveel verdeeldheid heerst als onder het publiek. En dat is fnuikend voor het soort Iran-beleid dat Israël officieel nog altijd voert.
http://www.ed.nl/nieuws/algemeen/buitenland/10955420/Iran-beleid-Israël-wint-voorzichtig-aan-nuances.ece



Vier dagen later dus laat de pro-Israel Volkskrant-opiniemaker zijn lezers weten:


'Komt er oorlog met Iran? Een half jaar geleden zou ik hebben gezegd: 60 procent kans ja, 40 procent kans nee. Nu komt mijn kansberekening - ook wel genaamd Fingerspitzengefühl - uit op 60 procent nee, 40 procent ja. Geen fenomenale ommezwaai, wel een significante kentering, aldus Paul Brill.'

'FINGERSPITZENGEFÜHL'? Dit is niet alleen brutaal maar ook nog buitengewoon stupide. Hoe dom denkt Brill dat zijn Volkskrant-lezers zijn? Iedereen die een beetje is geinformeerd ziet onmiddellijk dat Paul Brill zijn commentaren altijd overschrijft uit buitenlandse kranten, vooral Amerikaanse zonder enige verwijzing, of zo nodig uit de regionale.


Met dank aan Sonja, die me hier op wees.  

Geen opmerkingen: