woensdag 2 maart 2011

The Zionist Regime 30


                                    Amsterdam, 25 februari 2011


"Uiteindelijk zullen wij niet de woorden van onze vijanden herinneren, maar het zwijgen van onze vrienden." (Martin Luther King)

Geachte 

Allemaal volgen we het nieuws en zijn wij bekend met de onmenselijke leefsituatie voor de 1,5 miljoen inwoners van de Gazastrook, van wie de helft kinderen. Van de bevolking is 80% afhankelijk van voedselleveranties door internationale organiaties. Er zijn grote tekorten aan voedsel, water en medicijnen. Ook aan bouwmaterialen, die nodig zijn om Gaza na de vewoestende Israëlische bombardementen van begin 2009 weer op te bouwen, is gebrek. De Verenigde Naties noemen de situatie in de Gazastrook ‘een humanitaire crisis’, gemaakt en in stand gehouden door mensen.
De blokkade van de Gazastrook is een collectieve bestraffing van de burgerbevolking en is illegaal volgens het Internationale recht. Desondanks weigeren Nederland, de EU en de Verenigde Staten druk uit te oefenen op Israël om de illegale blokkade op te heffen.

Freedom Flotilla naar Gaza
Burgers vanuit de hele wereld voelen zich verplicht zich uit te spreken tegen de mensenrechtenschendingen en om de mensen in Gaza te helpen. Verschillende malen slaagden hulpkonvooien erin om via zee levensmiddelen, medicijnen en schoolspullen naar de Gazastrook te brengen. Eind mei lukte dit echter niet. De agressieve aanval van het Israëlische leger op een vloot met hulpgoederen, waarbij negen opvarenden om het leven kwamen, schokte de wereld. Onder internationale druk zegde Israel toe de blokkade iets te verlichten. Maar het is niet genoeg. Nog steeds lijden de Gazanen onder grote tekorten aan voedsel, water, bouwmaterialen en medicijnen.
Ondanks de desastreuze gevolgen van de eerste Freedom Flotilla hebben coalities uit talloze landen[1] besloten te blijven varen naar Gaza om aandacht te blijven vragen voor het doel: middels niet-geweldadige acties de blokkade van de Gazastrook doorbreken en beëindigen én de internationale gemeenschap bewust maken van de gevolgen van de huidige blokkade van de Gazastrook. Het internationaal recht dient gehandhaafd te worden en mensen hebben recht op de mogelijkheid zich te kunnen ontwikkelen en een menswaardig bestaan op te  bouwen.
Nederlandse deelname aan Freedom Flotilla 2
In mei 2011 organiseert de internationale coalitie een 2e Freedom Flotilla naar de Gazastrook. Ook in Nederland is het initiatief genomen om deel te nemen aan deze Freedom Flotilla 2. Een breed platform aan christelijke, islamitische, joodse en seculiere organisaties in Nederland heeft zich aan het initiatief verbonden[2]. De stichting Nederland-Gaza is hieruit voortgekomen. Vanuit Nederland zijn wij voornemens om deel te nemen aan Freedom Flotilla 2 met een boot met goederen, onder begeleiding van een Nederlandse delegatie bestaande uit politici, academici en activisten.
Onze vraag aan u.
Op dit moment zijn wij de deelnemerslijst voor de Nederlandse boot aan het vaststellen. Omdat u zich eerder solidair heeft getoond met het Palestijnse volk, willen wij u vragen of u interesse heeft om mee te varen. De planning is dat Freedom Flotilla 2 tussen half mei en eind mei vertrekt vanuit een Griekse haven naar de Gazastrook. Concreet houdt het dus in dat u zich in de periode van 15 mei tot begin juni 2011 beschikbaar stelt. Reis- en verblijfkosten dient u zelf te betalen. Tevens dient u een training te volgen voorafgaand aan het vertrek van de flotilla. Mocht u interesse hebben om mee te varen, dan ontvangt u uitgebreidere informatie van ons.

Mocht u niet willen varen, maar wel uw solidariteit met Freedom Flotilla 2 willen tonen, dan kan dit ook. Wij hebben de volgende andere opties:
-                 steun betuigen en onze oproep doorsturen
-                 de Nederlandse boot naar Gaza / Freedom Flotilla 2 promoten in Nederland middels deelname aan een interview en/of film. Wij maken een film waarin bekende en minder bekende Nederlanders zich uitspreken over de situatie van de Palestijnen in de Gazastrook. 
-                 meehelpen met het organiseren van de Freedom Flotilla 2
-                 doneren op rekeningnummer ABN/Amro 447872605 t.n.v. Stichting Nederland Gaza in Gouda
-                 u gaat niet mee, maar u kent anderen die dat wel willen en u wilt ons met deze personen in contact brengen.

Graag horen we uw reactie!

Met vriendelijke groet,
Nederlandse afdeling Freedom Flotilla 2 naar Gaza
Voor meer informatie: www.nederland-gaza.nl
* Doorbreek de blokkade, steun de Nederlandse boot naar Gaza*



[1] Met delegaties uit Algerije, Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Indonesië, Italië, Jordanië, Koeweit, Latijns-Amerika, Libanon, Maleisië, Noorwegen, Nederland, Schotland, Spanje, Tunesië, Turkije, Verenigde Staten en Zweden zal deze vloot de grootste ooit worden.

[2] Bij het platform hebben de volgende organisaties -tot heden- aangesloten: Al Maktaba, Al Awda Netwerk Palestina, Een Ander Joods Geluid, Federatie Islamitische Organisaties Nederland, Friends of Nazareth, Internationale Socialisten, Nederlands Instituut Palestina/Israël, Nederlands Palestina Komitee, Palestina Komitee Rotterdam, Palestijnse Gemeenschap Nederland, Rotterdam voor Gaza, Stichting Cultureel Centrum Dar-al-Hijra, Stichting ISRAA, Stichting LOOK, Stichting Palestijnse Vrouwen in Nederland, Stichting Talliq, Stop de Bezetting, Utrecht4Palestine, Vrienden van Sabeel Nederland, Vereniging Ettaouhid, Vrouwen in het Zwart, Werkgroep Keerpunt, Wij Blijven Hier.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...