maandag 7 februari 2011

Nazmiye Oral 13




Nazmiye Oral vermeldt in haar Volskkrant-column dat ze op televisie de beroemdste Arabische vrouw zag:


'de legendarische Nawal El Sadawi: arts, dissident, politiek activiste, feministe en sinds ’96 weer terug in haar land om het volk bij te staan. Ze was uitermate trots. Mensen als El Sadawi zijn er veel in Egypte.'


Ondanks het feit dat 'mensen als El Sadawi er veel [zijn] in Egypte' 


begint Oral haar opiniestuk met de bewering dat:


Meer dan tachtig procent van de Egyptenaren schijnt voor invoering van de sharia (islamitische wetgeving) te zijn. Al weet ik niet of die cijfers totaal betrouwbaar zijn, de vrees voor islamisering lijkt me niet ongegrond.
http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7800/Gesluierde%20hersenen//



Hebben wij hier nu te maken met een nieuwe Hirshi Ali-geval of is Nazmiye Oral gewoon in de war geraakt dan wel over het paard getild misschien?  Kijk, of er zijn veel el Saadawi's die tegen de invoering van de sharia zijn of er zijn veel moslimfundamentalisten die voor de invoering van de sharia zijn. 


In de Volkskrant maakt het allemaal niet zoveel uit. Iedereen babbelt hier wat, werpt een balletje op, geeft een meninkje, roept eens wat. Elk betoogje in dit medialand  is dan ook volkomen consequentieloos. 

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...