vrijdag 17 december 2010

Sloop de Muur



http://www.sloopdemuur.nl 


Herman zei

Beste Stan, Mag ik aandacht vragen voor het volgende? Zou je een "banner" van burgerinitiatief "Sloop de Muur" op je website willen plaatsen? Handtekeningen zijn hard nodig. --------------- ZES JAAR ILLEGAAL...! Steun het burgerinitiatief Sloop de Muur door te tekenen op http://www.sloopdemuur.nl 700 kilometer lang. Op sommige plaatsen 10 meter hoog! Al zes jaar illegaal. Toen, oordeelde het Internationaal Gerechtshof dat de muur die Israel bouwt illegaal is. Illegaal omdat Israël de muur grotendeels op Palestijns grondgebied bouwt. ***TEKEN VOOR HET BURGERINITIATIEF*** 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mijn informatie is er geen sprake van 700 kilometer 'muur', maar is er in werkelijkheid sprake van 'hekken', met uitzondering van enkele kilometers stenen muur aan de grens met Egypte.

gr. Jan

stan zei

nou jan, ik ben er een eind langs geweest en ik kan je garanderen dat het veel meer is dan 'enkele kilometers stenen muur', overigens geen stenen muur, maar betonnen muur. je hebt gelijk dat er ook een hek staat, dat wil zeggen electronisch beveiligd met aan de israelische kant maar toch gedeeltelijk op palestijns land een brede lap grond dat onbetreedbaar is. zo, beter kan het niet worden omschreven.

Sonja zei

Met eenzelfde 'lap grond' rond Gaza, ook wel "bufferzone" genoemd, hoewel ik het 'schietbaan' noem, is 35% van de landbouwgrond van Gaza gestolen. Volgens de VN zijn na Operation Cast Lead in genoemde 'bufferzone' 22 Palestijnse burgers doodgeschoten en 146 gewond. Het betrof Palestijnen, waaronder kinderen, die puin kwamen halen om te recyclen voor bouw, om nog een paar centen te verdienen. Normalititer schieten de Israëli's naar zeggen alleen in de benen, maar zulke 'goede schutters' zijn het blijkbaar niet.