zaterdag 20 maart 2010

Israel als Schurkenstaat 56


Israël verhindert Europarlementsleden toegang tot Gaza

De Israëlische autoriteiten hebben een delegatie Europarlementsleden de toegang tot de Gazastrook geweigerd. Dat meldt het Europees Parlement woensdag. Het halfrond vraagt uitleg aan Israël.

"Dinsdag gaf Israël de leden van onze delegatie de toelating om Gaza te betreden, maar enkele uren later werd ons de toegang ontzegd omwille van veiligheidsredenen", zo stelt het Europees Parlement in een mededeling vanuit het bureau van de Europese Unie in Jeruzalem.

"Bijzonder vreemd"
"Het is bijzonder vreemd", vervolgt de mededeling, "dat de annulering enkele uren na de goedkeuring van een verklaring van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken volgde". De ministers spraken zich dinsdag uit voor een Palestijnse staat gebaseerd op de grenzen zoals die bestonden voor de oorlog van 1967, met inbegrip van Oost-Jeruzalem.

Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat "een bezoek van buitenlandse politici aan de Gazastrook door de terreurorganisatie (Hamas) misbruikt zou worden om respectabiliteit te winnen en de terreur tegen de Palestijnen en de Israëli's voort te zetten". (belga/mvdb)
09/12/09 20u00


Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...