zaterdag 20 maart 2010

Het Orakel uit Somalie

Een tikje ijdel, een tikje onnozel en dus helemaal geschikt voor het professoraat in de polder, ziehier Paul Scheffer, de voormalige mentor van het Orakel uit Somalie, die haar als eerste onder handen nam.


Het Orakel uit Somalie in dienst van de neoconservatieven komt de polder rijp maken voor nog meer geweld en de provinciale pers slikt als zoete koek:

Hirsi Ali: nieuwe oorlog Midden-Oosten onvermijdelijk

Gepubliceerd: 20 maart 2010 09:53 | Gewijzigd: 20 maart 2010 12:11

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 20 maart. Een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten is onvermijdelijk. Dat zegt oud VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali vandaag in gesprek met NRC Handelsblad.
Ayaan Hirsi Ali.   Foto AP
Ayaan Hirsi Ali.
Foto AP

Hirsi Ali is tegenwoordig schrijfster in dienst van de American Enterprise Institute (AEI), een Republikeinse denktank in Washington. Ze zegt dat de „relatie tussen het Westen en de islam groeit in de richting van een grote oorlog”.

Volgens Hirsi Ali, die goede contacten onderhoudt met oud-president Bush en oud-vicepresident Cheney, wordt in de VS nagedacht over ,,allerlei mogelijke scenario’s rond het hele gebied van Iran, Pakistan, Jemen, Somalië en Israel”. Ook zegt zij: „Tegen de achtergrond tegen de ideologische spanning die de politieke islam oproept, lijken nieuwe gewapende conflicten onvermijdelijk.”

Lees verder: http://www.nrc.nl/binnenland/article2507827.ece/Hirsi_Ali_nieuwe_oorlog_Midden-Oosten_onvermijdelijk


En ondertussen bekritiseert in dezelfde slijpsteen haar mentor en terzijde geschoven minnaar, professor Paul Scheffer, voormalig burgemeester Cohen die niet krachtdadig genoeg zou zijn.

'de boel bij elkaar houden is niet genoeg', aldus de vroegere linkse professor.


Vroeger was voor Hirsi Magan/Ali het vermoorden van Salman Rushdie 'onvermijdelijk', nu is het geweld tegen islamieten dus 'onvermijdelijk'. Haar extremisme is de enige constante in haar houding. Gek dat de polderpers dit niet beseft. In de VS hebben mijn collega's haar wel door, zo weet ik uit betrouwbare bronnen. Alleen in de polder luisteren ze nog braaf naar haar.

Waarom zou Paul Scheffer in zijn boek over 'de hoofdrolspelers' in een mulitculturele gedoe zo weinig aandacht aan zijn vrouwelijke protégé hebben besteed? 'Hirsi Ali komt er met één vermelding bekaaid van af,' zo concludeert Vrij Nederland. http://www.vn.nl/Standaard-Media-Pagina/De-ontvangst-van-Het-land-van-aankomst-van-Paul-Scheffer.htm

8 opmerkingen:

AdR zei

Het lijkt mij dat voor ex-CPN-er Paul Scheffer hetzelfde geldt. Maar, net als Bleich, Etty en de rest: ze hadden toen gelijk, ze hebben nu gelijk, punt uit.
En een goede baan trouwens.
Dat hoort er bij.

Bennu boos mijnheer?
Reken maar.

Erlkönig zei

Ayaan Hirsi Agitpropali?

Hopelijk keert de Zwarte Prinses snel weder terug in de Amerikaanse boezem.

Sonja zei

Een zelfverzekerd christendom dat zich weert tegen de islam

Amanda Kluveld, 19-03-2010

"Ik verlang naar een zelfverzekerd christendom dat zich weert tegen de islam. Ik verlang naar christenen die hun eigen geloof niet relativeren als ‘zomaar een geloof’. Ik schrik ervan als christenen in het openbaar niet durven zeggen dat zij hun geloof en hun cultuur beter vinden dan de islam."

En dat na eeuwen van christelijke jodenhaat die de holocaust mogelijk heeft gemaakt, waarin christenen geen moment aan zich voorbij lieten gaan om te laten merken dat hun geloof en hun cultuur beter was dan het jodendom... weer een bewijs voor het feit dat het antisemitisme de jood heeft ingewisseld voor de moslim.

AdR zei

Heb je doorgelezen, Sonja? Ik helaas in ieder geval wel. Kluveld-Reijerse bveelt nu de SGP aan - u weet wel, de partij die het vrouwenkiesrecht wil afschaffen en die naast de NSB als enige uit de Kamer gebannen is (geweest) na de Bevrijding.

Anoniem zei

Overlegorgaan Joden En Christenen (OJEC) 25 jaar
Het 25-jarig bestaan van het OJEC werd op 28 november jongstleden
gevierd in het Joods Cultureel Centrum in Amsterdam. Het
ochtendprogramma stond geheel in het teken van het boek Leven met verschil van de Britse
opperrabbijn sir Jonathan Sachs.
De vertaler van het boek, dominee P. van Veldhuizen, leidde de stellingen van Sachs in,
waarna rabbijn Ruben Bar Efraïm daarbij kritische kanttekeningen plaatste. Van Veldhuizen
vatte de gedachten van Sachs zo samen: niet trachten de ander te worden, maar juist jezelf
te blijven en van daaruit te werken aan verdraagzaamheid. Doe dat in de vorm van een
verbond, niet als een contract, omdat een contract eindig is zodra het doel bereikt is. Sachs
zelf: ’Dit boek is een pleidooi, zo krachtig mogelijk als in mijn vermogen lag, voor
verdraagzaamheid in een tijd van extremisme.’ In workshops werd het boek verder
besproken.
Toekomst van het OJEC
http://www.nesammim.info/NA_Dokumente/2007_januari.pdf
Toch gek dat men nog steeds aan het verdiepen is en men werkt naar verdraagzaamheid en jezelf blijven.Men wilde de moslimgemeenschap nog niet uitnodigen om juist te werken aan een verbetering en verdieping van de relatie tussen Christenen en het jodendom
jose

Sonja zei

AdR Van Kluveld verwacht ik alles, want die heeft zich ontpopt tot hysterica. En dat roep ik heus niet snel hoor. Maar wat ik nog veel erger vind is dat een krant zo'n figuur de ruimte geeft.

Anoniem zei

http://www.novacollegetour.nl/page/detailreacties/aflevering/17395/Ayaan%20Hirsi%20Ali
interessant om te lezen.
http://www.gebladerte.nl/11287f82.htm
Niall Ferguson, eveneens een aanhanger van de Eurabiëfantasie. Volgens Ferguson kan Eurabië nu alleen nog worden tegengehouden via "het verwerpen van Turkijes aanvraag van het EU-lidmaatschap, en het stopzetten van de immigratie uit islamitische landen"
Dit is de nieuwe lover van AHA
jose

Sonja zei

Misschien ten overvloede:

Aanmoedigingsprijs voor Ayaan

UTRECHT - Tijdens de SGP-jongerendag 2010 zaterdag 20 maart in het Beatrix Theater neemt Ayaan Hirsi Ali de ‘Oranje Boven 2010’ in ontvangst. SGPJ-voorzitter Jacques Rozendaal spreekt van een “aanmoedigingsprijs” naar aanleiding van haar nieuwste boek Nomade.

Elk jaar reikt SGP-jongeren de ‘Oranje Boven’ uit aan iemand die opmerkelijk positief is over christenen en de christelijke waarden die SGP-jongeren aanspreken. Dit jaar gaat deze prestigieuze prijs naar Ayaan Hirsi Ali. De publiciste is deze week in Nederland voor haar nieuwste boek Nomade. Dit boek is voor SGP-jongeren een reden de prijs uit te reiken.

In haar boek spreekt Ayaan Hirsi Ali over de uitdaging van de islam voor Europa en de rol die zij daarbij ziet weggelegd voor christelijke kerken. In haar strijd tegen de islam heeft ze nieuwe bondgenoten nodig en komt ze uit bij “andere traditionelere bronnen van ideologische kracht in het Westen. En daar horen de christelijk kerken bij.”

SGP-jongeren waardeert de omslag in denken bij Hirsi Ali. Eerder was zij voor een “liberale jihad”. Nu is zij tot het inzicht gekomen dat niet alle godsdiensten gelijk zijn. Zij wijst in Nomade op het belang van het christendom in een “spirituele wedstrijd” met de islam. SGP-jongerenvoorzitter Jacques Rozendaal: “We willen de prijs dit keer overhandigen aan Ayaan. Het is geen steunbetuiging, maar een aanmoediging. We zijn blij met haar frisse geluid. Sterker nog, als jongeren van de SGP willen wij haar aanmoedigen om nog verder door te denken om uiteindelijke de beslissende stap te zetten naar het christelijk geloof.”

De ‘Oranje Boven 2010’ wordt zaterdag 20 maart 2010 om 15:00 uur uitgereikt tijdens de SGP-jongerendag in Utrecht. De Jongerendag wordt gehouden in het Beatrix Theater. Naast Ayaan Hirsi Ali staan deze dag ook Ronald Plasterk, Bas van der Vlies, Kees van der Staaij, Frans Weisglas en Arendo Joustra op het podium. Het thema is ‘zeggen wat je denkt!’.

Foto

Een SGP-prijs voor een vrouw, met een homo op het podium, toe maar. De SGP heeft heel wat over voor haar neo-kruistocht.

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...