vrijdag 19 maart 2010

Sophocles, Hirsi Ali en andere Grootheden

Vrienden, ik leg het nog 1 keer uit. Eerst was er Sophocles, toen Nietzsche en nu is er dan eindelijk mevrouw Ali.


Het wordt met de dag doller in de polder. Dit schrijft iemand getooid met de naam Bart Jan Spruyt over het nieuwe meesterwerk van mevrouw Ali:

'In dit boek – even fascinerend en lezenswaardig als het eerste deel uit 2006 (Mijn vrijheid) – vertelt ze dat ze in juni 2007 samen met de Nederlandse priester Antoine Bodar in een restaurant in Rome wijn zat te drinken. Ze keek om zich heen, zag de prachtige gebouwen en de cultuur, en realiseerde zich ineens dat zij naar vergane glorie zat te kijken. Het christendom in Europa was aan het wegkwijnen. Kerken komen leeg te staan en worden verbouwd tot appartementencomplexen of kantoren of zelfs tot moskeeën, die overal als paddenstoelen uit de grond schieten.

Ze boog zich voorover naar Bodar, en nodigde hem uit met haar na te denken over de mogelijkheden om de kerk weer in een positie te brengen waarin ze de ‘spirituele wedstrijd’ met de islam kan aangaan en zo de groei van deze religie beteugelen.'

http://bartjanspruyt.blogspot.com/2010/03/laten-we-oproep-ayaan-hirsi-ali-serieus.html

Hilarisch. Het staat er echt. En deze man gaat door voor een intellectueel. 'Ze boog zich voorover naar Bodar, en nodigde hem uit met haar na te denken over de mogelijkheden om de kerk weer in een positie te brengen waarin ze de ‘spirituele wedstrijd’ met de islam kan aangaan.' Een juweel!!!


Het Orakel van Somalie dat nadenkt over de 'wedstrijd' tussen islam en christendom. Wat zegt u? Sophocles, Nietzsche, Hirsi Ali. Why not.

7 opmerkingen:

AdR zei

Socrates, n'est-ce pas?

En na de wijn liep ze langs de Spaanse trappen, dacht dat ze dubbel zag (ik weet hoe het voelt, heb een kwaal waardoor je dat echt doet) en snelde naar haar hotelkamer voor een afspraakje met een leuke heer in midlevencrisis uit Griekenland.
Vrije bewerking.

stan zei

nee, echt sophocles, het tragische wereldbeeld. en dan de oplossingen van hirsi ali baba. mijn god.

Anoniem zei

bart jan spruijt, de grote gereformeerde.

AdR zei

O ja, ook al zo'n conservatief die niet vies is van een openlijke affaire met een getrouwde vrouw.
Dat schijnt dan wel te moeten kunnen.

Sonja zei

Bodar is terstond in een depressie geraakt.

Anoniem zei

"Ze keek om zich heen, zag de prachtige gebouwen en de cultuur". In een restaurant. Sure.

Eg

Erlkönig zei

Wat is dat toch: - ahum - intellectuelen uit de rechtse kerk die zich zonodig moeten ontfermen over arme, geslagen (ex-)islamitische meisjes?

Voorheen Hans Jansen, Jaffe Vink, Afshin Ellian, Paul Cliteur, Bart Jan Spruit en Herman Philipse en nu weer Antoine "Ik wil best zitten uit boetedoening voor het kindermisbruik binnen de kerk" Bodar die zich als barmhartige Samaritanen bogen over meisje Ayaan Hirsi d'Arc.

Erlkönig weet uit betrouwbare bron dat toentertijd prof.dr.mr. Herman Philipse zich wel zeer ontbaatzuchtig boog over een Marokkaans eerwraakmeisje dat hij zelfs in huis nam.

Hoe groter de geest, hoe groter het beest?

Harharhar!