woensdag 5 januari 2011

Ronny Naftaniel van het CIDI 29


  • Published 01:49 22.12.10
  • Latest update 01:49 22.12.10

PM to press Obama to release Pollard

Netanyahu: I intend to act decisively to free Pollard, both because of Israel's moral responsibility toward him and also so that he is able to live among his family and restore his health after long period of incarceration

By Barak Ravid and Nir Hasson and Natasha MozgovayaPrime Minister Benjamin Netanyahu is due to send a formal letter to U.S. President Barack Obama in the next few days to request the release of Jonathan Pollard, an American citizen who has been held in a U.S. jail for 25 years for spying for Israel.
Though Israeli leaders have previously requested Pollard's release, this will be the first time Israel is sending such a letter to the White House.
pollard - AP - March 30, 2006 Former U.S. naval intelligence clerk Jonathan Pollard speaks during an interview, May 15, 1998
Photo by: AP         

Dit bewijst opnieuw hoe strak Ronny Naftaniel aan de leiband loopt van extremistische zionisten. En toch wil hij niet als zionist naar Israel emigreren. Dat moeten anderen maar doen. Ondertussen wordt voor hem wel een plaats vrijgehouden en dienen in het kader van zijn recht op terugkeer de Palestijnen steeds meer land af te staan aan de 'Joodse staat.' Hier ontbreekt de logica totaal, maar dat is ook niet langer meer vereist. Let u op de datum, u ziet een coordineerde actie, net zo gecoordineerd als de bewering dat het antisemitisme toeneemt. 

CIDI - Centrum Informatie en Documentatie Israël

Jonathan Pollard moet vrij

do 23-12-2010

Al 25 jaar zit de Amerikaanse spion Jonathan Pollard vast in de VS voor spionage voor Israel. Als werknemer bij de VS Marine Inlichtingedienst stal hij honderdduizenden geheime documenten. Zijn gevangenschap is ongekend lang voor een spion. Tijd om hem vrij te krijgen, maar niet om zijn eventuele vrijlating te koppelen aan een nieuwe bouwstop in de nederzettingen, vindt CIDI directeur Naftaniel. Hij schreef dit in het december nummer van de Israel Nieuwsbrief.

Op 4 maart 1987 werd de Amerikaan Jonathan Pollard veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens spionage voor Israel. Zijn vrouw Anne, die ook in het complot zat kreeg 5 jaar. Pollard werkte bij de VS Marine Inlichtingendienst, waar hij toegang had tot geheime informatie. De Joodse ambtenaar was een instabiele persoonlijkheid, die zich tijdens zijn studie regelmatig te buiten ging aan overmatig drugsgebruik. Hij had sterke pro-Israel sympathieën. Dat weerhield hem er niet van ook geheime informatie over te dragen aan Zuid-Afrika. Voor zijn spionageactiviteiten ontving Pollard geld van de Israelische regering, eenmalig $10.000, daarna maandelijks $ 1.500...
Het bleek ook dat de Joodse staat voor zijn advocaten had betaald. In 1995 kreeg Pollard het Israelische staatsburgerschap en in 2002 bracht Bibi Netanyahu een bezoek aan hem in de gevangenis. Bij die gelegenheid opperde Netanyahu dat hij, als hij premier zou zijn, de vrijlating van Pollard zou bepleiten.


1 opmerking:

Anoniem zei

De helft van die gevangenschap heeft Israel niks voor hem gedaan. Niks. Pas in 1998 kwam de erkenning dat Israel er iets mee te maken had. Dat zijn pas vrienden.

Inderdaad, hij zit "ongekend lang" gevangen. Want hij heeft ook ongekend veel schade aangericht in aan de inlichtingendiensten van de VS. Israel gaf die informatie aan Sovjet-Rusland (koude oorlog!), in ruil voor "vrijlating" (emigratie) van joden. Gevolg: meer dan 100 (honderd) VS-agenten in Rusland ontmaskerd. Hoe is het hen vergaan, Ronnie? Hoeveel leven er nog?

En hij leverde blijkbaar ook aan Zuid-Afrika -- dat is Apartheid-Zuid-Afrika dus. Dat maakt hem een stuk onschuldiger.

eGast