maandag 31 mei 2010

Israel als Schurkenstaat 185


Nu even terzake: ik dacht dat het bestormen van een schip in internationale wateren een vorm van piraterij is. Israel heeft het recht niet om schepen met burgers aan te vallen in internationale wateren. Zouden mijn collega's dit eens kunnen uitzoeken.


3 opmerkingen:

John zei

Je hebt gelijk, dit mag niet. Daarom worden Somalische piraten ook zo lief behandeld. Maargoed, de kans dat de VN hier flink op ingaat is klein zolang de VS handje boven Israel houdt.

De rest van de werld is inmiddels wel wakker egworden en dit gaat zeker niet zonder consequenties blijven.

- Turkije, Griekenland en Spanje hebben de Israelische ambassadeur op het matje geroepen.

- de EU eist nu openlijk dat de bezetting van Gaza ondmiddelijk wordt opgeheven.

- EU veroordeelt entering van het flotielje door Gaza

bron: conniemusrtl:

http://twitter.com/ConnyMusRTL

Sonja zei

Nederland zet zelfs fregatten in om Nederlandse schepen bij Afrika te beschermen. Verhagen bepleit een VN-tribunaal voor de berechting van piraten. Verhagen wil de NAVO inzetten op piraterij te bestrijden. Maar zijn favoriete schurkenstaat, daarvan moet eerst even onderzocht worden of de actievoerders terecht zijn doodgeschoten. En geen onafhankelijk onderzoek, maar een Israëlisch onderzoek, zo meldde hij op de radio. Zou Verhagen dat ook nog willen wanneer Anne de Jong zijn dochter was?

AdR zei

Dat hoeven de collega's natuurlijk niet uit te zoeken. Vijfenzestig km buiten de kust is vrije zee, punt. Dus is het "bestormen" van een schip door gemaskerde mannen daar piraterij. Dat zou het tenslotte ook zijn binnen territoriale wateren omdat het schip eigendom is van de reder althans de exploitant, en particulier eigendom is de hoeksteen van de vrije markteconomie, nietwaar? Bovendien is Gaza uitdrukkelijk niet Israel.

Mossad Blackmailed Bill Clinton

  https://x.com/jakeshieldsajj/status/1791684742297067853 Jake Shields @jakeshieldsajj The Israeli Mossad recorded phone calls of a sexual n...