dinsdag 8 december 2009

Yochanan Visser als Crimineel 12











Yochanan Visser met JNF-petje







Yochanan Visser is a Dutch-language analyst for the Israel Facts Group (www.israelfacts.eu), a European media watchdog organization, as well as manager of Israel Facts Monitorgroup and www. israelfacts. eu. He lives in Efrat, Israel.


Yochanan Visser,

Ik heb vandaag een korte vraag aan u:

Hoe moeten volgens u de Palestijnen zich verdedigen tegen de zionistische landroof? Ik bedoel, het Internationaal Gerechtshof en de wereldgemeenschap bij monde van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties kunnen dit onrecht niet effectief bestrijden. En ook de Amerikaanse president en de Europese Unie zijn er niet in geslaagd om de zionisten te overtuigen dat ze zich aan het internationaal recht dienen te houden. Hoe kunnen de Palestijnen dit dan? Legt u het ons uit. Of moeten de Palestijnen lijdzaam accepteren dat de macht van de Israelische terreur boven dat van het recht uitgaat? En zo ja, waarom? Zo nee, waarom vertrekken u en de uwen dan niet uit bezet gebied?

In afwachting van uw antwoord
Stan van Houcke
Journalist/schrijver
Amsterdam

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Boe!

MM

stan zei

heel goed, dat is nu eens een leuke bijdrage, dank je.
stan

Anoniem zei

Globalize solidarity

Soumis par Bert De Belder le ven

Zonder boe of ba vandaag een economische en handelsmissie organiseren naar Israël? Het Brussels Gewest doet het. Ik stuurde de bevoegde minister, Benoît Cerexhe, onderstaande brief. Met de hele ministeriële en administratieve santeboetiek in kopie. Benieuwd of en wat ze gaan antwoorden...

Geachte heer,

Ik was erg verbaasd te vernemen dat de Directie Buitenlandse Handel van uw ministerie, samen met Flanders Investment & Trade en Awex, van 6 tot 10 december een economische en handelsmissie organiseert naar Israël. Ik was nog meer verbaasd, ja, zelfs geschokt te lezen hoe Israël wordt voorgesteld in het promotiebericht voor deze missie. Er is sprake van de “normaliteit” die zou heersen in Israël, en er wordt gesteld dat de negatieve aspecten in verband met Israël op partiële en overdreven wijze in het nieuws zouden komen.

In juli laatstleden was ik op missie in Israël en in de Bezette Palestijnse Gebieden. Van normaliteit heb ik daar weinig gemerkt. Overal soldaten in het straatbeeld. Op zowat alle heuveltoppen illegale joodse kolonies. Het gebied wordt doorkruist door apartheidswegen: alleen voor Israëli's, verboden voor Palestijnen. Normaal?

De dag dat ik in Jeruzalem aankwam vielen Israëlische militairen het Nidal Center for Community Development binnen, in het hart van de oude stad. Dat centrum wordt gerund door onze partnerorganisatie, de Health Work Committees, met steun van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Het gebouw is nu verzegeld, een jaar lang kunnen er vanuit het Nidal Center geen vaccinatiecampagnes meer gebeuren, geen gezondheidseducatie, geen jongerenwerking. Normaal?

Ik wilde ook een bezoek brengen aan Gaza, om er de gezondheidsprojecten van de Union of Health Work Committees op te volgen. Geneeskunde voor de Derde Wereld haalde 80.000 euro bijeen om de humanitaire catastrofe te helpen opvangen die de Israëlische aanval in Gaza veroorzaakte. Ondanks de démarches van het Belgisch ministerie van Buitenlandse Zaken, onze ambassade in Tel Aviv, ons consulaat-generaal in Jeruzalem en de VN-missie in Gaza, werd ik aan de grenspost van Erez de toegang tot Gaza ontzegd. Zonder enige motivatie, alleen dat ene woord: “Refused”. Normaal?

Ik ben dan ook verontwaardigd dat het Brussels Gewest handelsrelaties met Israël promoot. Want een land dat uitblinkt in het schenden van VN-resoluties, van het internationaal recht en van de mensenrechten mag toch niet kunnen rekenen op een houding van “business as usual”?

Ik dring er dan ook op aan om de geplande economische en handelsmissie naar Israël te annuleren.

Met vriendelijke groeten,

Bert De Belder
Coördinator, Geneeskunde voor de Derde Wereld

anzi

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...